Děkuji za hezké připomenutí práce se zvukovým projektorem EUMIG! Také jsem si pořídil reportážní magnetofon.
Nejhorší na tom bylo, že materiál pro film byl drahý. Nesmělo se plýtvat.
Na oplátku Vám posílám také jeden film z doby před 30-ti lety. Byla to Super 8, nedělal jsem na něm dnešním softwarem žádné úpravy. jen je na začátku vidět poněkud vliv dlouhého skladování. Celuloidový pásek se se začátku trochu vlní.
Ukázka.
S PS 17 pracuji velmi krátce. Zatím v něm upravuji poslední 3 filmy, které jsem měl v PS 15 před dokončením.
Docela jsem si již téměř hotové filmy rozhodil, když jsem provedl drobné úpravy třeba prolnutí záběrů, nebo jsem vyměnil neprůhledný obrázek (PIP) za průhledný.
V PS 15 se mi následující záběry po časové ose nehnuly. Docela spořádaně se naopak samy dokázaly správně zarovnat. Každopádně se neposunul zvuk proti obrazu.
Nyní jsou stopy obrazu a zvuku z každého klipu uloženy samostatně a pak máme v dalších stopách třeba komentáře, další zvuky, vložené foto, video klipy, titulky. Po úpravě v kterékoli stopě se mi stalo, že se mi všechny následující záznamy ve stopě posunuly. než jsem si toho všiml, měl jsem z již téměř hotového filmu docela pěkný guláš.
Docela bych Vás prosil o Váš názor, ať je jakýkoli. Vím, že bych si o tom měl něco přečíst. Rád čtu návody. Je o tom někde nějaká četba? Vlastně si to umím i najít sám. Ale rád bych si poslechl Váš názor. Určitě můj problém bude tím, že se s tím teprve učím. Ale PS 15 mi tohle nedělalo.