Vložení průhledného obrázku PNG

Laďa
Kontaktovat uživatele:

Uf, jsem rád, že mohu stříhat na PC. Představa, že mám 8film z 5 kamer a to mám dát dokupy, brrrrrrrrrr. Chválím programátory, že soft i s chybami mě to umožní :-)

[attachment 857 edius.jpg]
Přílohy
edius.jpg
edius.jpg (198.52 KiB) Zobrazeno 1652 x
dakadam
Kontaktovat uživatele:

Děkuji za hezké připomenutí práce se zvukovým projektorem EUMIG! Také jsem si pořídil reportážní magnetofon.
Nejhorší na tom bylo, že materiál pro film byl drahý. Nesmělo se plýtvat.
Na oplátku Vám posílám také jeden film z doby před 30-ti lety. Byla to Super 8, nedělal jsem na něm dnešním softwarem žádné úpravy. jen je na začátku vidět poněkud vliv dlouhého skladování. Celuloidový pásek se se začátku trochu vlní.
Ukázka.

S PS 17 pracuji velmi krátce. Zatím v něm upravuji poslední 3 filmy, které jsem měl v PS 15 před dokončením.
Docela jsem si již téměř hotové filmy rozhodil, když jsem provedl drobné úpravy třeba prolnutí záběrů, nebo jsem vyměnil neprůhledný obrázek (PIP) za průhledný.
V PS 15 se mi následující záběry po časové ose nehnuly. Docela spořádaně se naopak samy dokázaly správně zarovnat. Každopádně se neposunul zvuk proti obrazu.
Nyní jsou stopy obrazu a zvuku z každého klipu uloženy samostatně a pak máme v dalších stopách třeba komentáře, další zvuky, vložené foto, video klipy, titulky. Po úpravě v kterékoli stopě se mi stalo, že se mi všechny následující záznamy ve stopě posunuly. než jsem si toho všiml, měl jsem z již téměř hotového filmu docela pěkný guláš.
Docela bych Vás prosil o Váš názor, ať je jakýkoli. Vím, že bych si o tom měl něco přečíst. Rád čtu návody. Je o tom někde nějaká četba? Vlastně si to umím i najít sám. Ale rád bych si poslechl Váš názor. Určitě můj problém bude tím, že se s tím teprve učím. Ale PS 15 mi tohle nedělalo.
dakadam
Kontaktovat uživatele:

Laďa napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Uf, jsem rád, že mohu stříhat na PC.
> Představa, že mám 8film z 5 kamer a to mám
> dát dokupy, brrrrrrrrrr. Chválím programátory,
> že soft i s chybami mě to umožní :-)
>
> [attachment 857 edius.jpg]

Samozřejmě. Dnes to elegance i s někdy s méně elegantním softwarem. Dobré je, že se při natáčení nemusí šetřit s materiálem.
dakadam
Laďa
Kontaktovat uživatele:

Materiálem při vícekamerovém natáčení se fakt nešetří,ale při točení jednou už nad tím více přemýšlím.

Víš co nechápu, proč jsi s rozdělanou prací (před dokončením) přešel na PS17 a nedodělal to v PS15. To mě vysvětli ::o To fakt nechápu 8-)
dakadam
Kontaktovat uživatele:

Laďa napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Materiálem při vícekamerovém natáčení se
> fakt nešetří,ale při točení jednou už nad
> tím více přemýšlím.
>
> Víš co nechápu, proč jsi s rozdělanou prací
> (před dokončením) přešel na PS17 a nedodělal
> to v PS15. To mě vysvětli ::o To fakt nechápu
> 8-)

Měl jsem v těch filmech hodně RŮZNÝCH zvuků. Jeden film byl z Jízdy králů z Vlčnova (58 min), další z dá se říci privátní film o hudebním životě členů cimbálovky s písníčkami a vyprávěním (50 min.) a oslava výročí cimbálisty (21 min.).
A jak jsem nainstaloval PS 17 zapnul jsem si směšovací pult, tak se mi zdálo, že s ním bud možné lépe srovnat hlasitost různých nahrávek. Třeba zvukové nahrávky z Vlčnova jsem upravoval s rozdíly -18 až +18 dB. Aby se při poslechu nemusel měnit hlasitost.
Tak jsem zkusil převést první film a ono se mi to skutečně dělalo dobře. Zvuk je příjemně srovnaný. Ale rozhodil jsem si někde zvuk proti obrazu, teď jsem zase ještě našel posun vložených klipů do horních stop. Na to zatím nemohu přijít, aby se mi to tak nerozhazovalo.
Srovnal jsem si zvuk, ale rozhodil jsem někde zvuk proti obrazu.
Laďa
Kontaktovat uživatele:

Ještě jeden dotaz, nikdy nezálohuješ projekty? Osobně mám adresář a tam si kopíruji projekty, které potom mohu kdykoliv použít (havárie softwaru, změna zákazníkem atd.)
Takže by ses vlastně v klidu vrátil na PS15 a dořešil to tam, než se teď s tím trápit.
dakadam
Kontaktovat uživatele:

Zálohuji si všechno. Adresáře se základními soubory, fotografiemi i pracovní adresáře PS. Vše mám v jednom hlavním adresáři na SSD disku a když se práce daří, tak to dám zálohovat na velký záložní WD disk.
Ale vracet bych se nechtěl. Musím se s novým softwarem naučit. Postupně se na všechno přijde.Už mám všechny ty tři filmy hotové - ve čtvrtek bude velké promítání. Jen to musím ještě pozorně skouknout, jestli to někde ještě není ulítlé.
Celkem zase musím říct, že se mi PS 17 zamlouvá. Prý se blíží PS 18, tak zase pokročíme o krok dále. Mám rád nové upgrade software.
PS 17 mi zatím ani jednou nespadl. I když jsem se několikrát docela dost přehmátnul. A je i v některých operacích rychlejší. Jak jsem o něm četl.
kamera11
Kontaktovat uživatele:

XXX
dakadam
Kontaktovat uživatele:

Tak to moc děkuji!
Už to mám otevřené, jen člověk neví, co dřív!
Pěkné!
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Hezké, kam až se nám vlákno o průhlednosti zvrtlo:-)Pár tipů jak s PS 17 hodím do jiného vlákna.
Odpovědět
  • Informace