Poradte, prosím

Miroslav Polner

Ak máte v časovej osi video a kliknete pravým tlačítkom na myši tak sa vám zobrazí ponuka kde je aj kolonka odeliť zvuk od brazu. Mne to ide normálne a bežne to požívam. Čo sa týka nastavenia zvuku tak neviem akú zvukovku používate,či klasickú na základnej doske alebo nejakú inú,
Kuba Mitura
Kontaktovat uživatele:

Miroslav Polner napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ak máte v časovej osi video a kliknete pravým
> tlačítkom na myši tak sa vám zobrazí ponuka
> kde je aj kolonka odeliť zvuk od brazu. Mne to
> ide normálne a bežne to požívam. Čo sa týka. :
> nastavenia zvuku tak neviem akú zvukovku
> používate,či klasickú na základnej doske
> alebo nejakú inú,

To já vím kde to je, ale nelze to odkliknout, je to slabě zabarvené, to znamená, že to není aktivní, je mi to divné. Ale nejde mi to.
lubud

Pokud nechceš posouvat zvuk proti obrazu přímo ve střižně (nebo to máš nějak záhadně zakousnuté), tak je lepší než nějaká udělátka od "conradů" použít coby převodník kameru, která to umí - jak píše apendixen. Mám s tím také jen ty nejlepší zkušenosti - starý archiv ve VHS jsem převedl pomocí SONY TRV 340. Kamera se dá i zapůjčit (u Jelínků v Brně). Není to sice levné, ale proti těm "konrádům" minimálně 1 k ušetříš.
Gusta

Dobrý den
Můžete mi, prosím, někdo poradit, jak se dají v P 16 použít plovoucí titulky. Ať dělám co dělám nemůžu na to přijít.Ani v návodu to není napsané. U P 12 a15 se po napsání textu kliklo na ikonku pro plovoucí nebo rolovací text a bylo to. Při editaci filmu je dost používám a nechce se mi věřit, že by ta možnost tady nebyla.
Děkuji za radu. Gusta
Kuba M.

lubud napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Pokud nechceš posouvat zvuk proti obrazu přímo
> ve střižně (nebo to máš nějak záhadně
> zakousnuté), tak je lepší než nějaká
> udělátka od "conradů" použít coby převodník
> kameru, která to umí - jak píše apendixen.
> Mám s tím také jen ty nejlepší zkušenosti -
> starý archiv ve VHS jsem převedl pomocí SONY
> TRV 340. Kamera se dá i zapůjčit (u Jelínků v
> Brně). Není to sice levné, ale proti těm
> "konrádům" minimálně 1 k ušetříš.

Je to pro mě prostě záhada, proč nejde tím tlačítkem oddělit zvuk od obrazu. jak říkáš ty, je to prostě nějak záhadně zakousnuté a pořád sem nepřišel na to, kde je zakopaný pes. To že se rozchází zvuk s obrazem je už chyba při přehrávání z vhs na DVD rekordér, ale shánět ještě další kameru navíc s převodníkem, to už bych se mohl jít pást.
lubud

Možná jsme si jen nerozuměli. Ten konvertor od "conradů" stojí okolo 1700,- Kč (?) a použije se jednorázově. Pak bude překážet ve skříni. Ta kamera se dá vypůjčit na den za 250,- Kč, na víkend za 700,- Kč (http://www.videokamery.cz/pujcovna). Čili čistá úspora je asi 1000,- Kč. Pokud by samozřejmě náklady nezvýšilo cestovné z místa bydliště (já to mám kousek) ...
Honza
Kontaktovat uživatele:

Dobrý den.
Ty pohyblivé titulky dělám v editoru titulků. Nahoře na liště je nabídky barev a pohybů. Je tam šipka, myslím že druhá ikona zleva, a tiulky se pohybují.
Pokud byste chtěl(a) napište mi na zi.j@seznam.cz a rád bych se zeptal na problematiku tvoření SD. Tady jsou moc odborné dotazy a drobnostmi se nazbývají.
Zdraví Honza
Edita

Milý Miroslave, díky Vaší odpovědi jste mi "zachránil život", málem jsem se zbláznila, jak jsem na to nemohla přijít!!! MOC DÍKY!!!
Kuba Mitura
Kontaktovat uživatele:

Zdravím,

tak oddělit zvuk u P16 mi nelze ani po odinstalování a nainstalováni, ale rád bych se zeptal na něco nového, neví tady někdo nějakej program na převod DVD VOB souborů do mpg, mp4 nebo avi. Pokud možno ne moc složitej a zdarma?

Díky Vám
Miroslav Polner

Z DVD sa dá urobiť súbor mpg aj v nere.
Odpovědět
  • Informace