Zdravím, prosím o radu :
mám PS 15 HD a kameru Samsung HMX-H300 když dám video full HD scénu do časové osy a spustím záznam, obraz jde zrychleně, ale zvuk normálně. Při záznamu HD je vše v pořádku. Nevím jestli to není grafickou kartou, ale jinak se mi video full HD v PC přehrává normálně, když záznam full HD převedu do AVI 1440x1080i je problém stejný.Už jsem zkoušel téměř vše a nevím co s tím. Je škoda mít doma kameru Full HD a točit jen na HD.
Dále se chci zeptat když převedu Full HD do mpeg2 tak ztratím kvalitu HD ?
moje konfigurace PC....
- Intel Core i7 processor Sandy Bridge i7-2600 3,40 GHz / LGA1155 / 8MB cache
- KINGSTON DDR3 8GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2) STD Height 30mm
-INTEL MB DH77KC / KNOLL CREEK / LGA1155 / ATX / A10ch,G,R,GLAN,DDR3 - Bulk
- Sapphire Radeon HD 5450 1GB
Děkuji za rady.
Problem s PS 15HD
-
- Kontaktovat uživatele:
Začnu od konce. Grafická karta je ne úplně dostačující, jinak ostatní komponenty jsou v pohodě. Problém s kamerami Samsung se tu na fóru již několikrát na různých místech probíral. Nemýlím-li se, kamery Samsung nahrávají Full HD do mp4 a nikoliv do AVCHD, jako ostatní značky kamer. A s tím specifickým formátem byl v PS obecně problém. Nejvíce tu o tom psal Staviezah, který s tím měl snad i osobní zkušenost. Já zpracovával ze Samsung kamery soubory v Vegas 11 Pro a měl jsem problémy pro změnu s renderováním na výstupu.
Zkuste tedy soubory Full HD překonvertovat v nějakém k tomu určeném programu do AVCHD a potom by měl problém zmizet.
MPEG2 HD se používá na Blu ray placky, avšak klasické MPEG2 Vaše Full HD soubory silně zdegraduje. Konečně, když si to vyzkoušíte, uvidíte sám, jaký je v obojím velký rozdíl ve kvalitě obrazu.
Jak tu bylo již na fóru také několikrát zmíněno, je dobré se obecně kamerám Samsung zdaleka vyhnout. Když už ji máte musíte konvertovat a potom by to již neměl být pro Pinnacle 15 takový problém. Něco jiného je potom rychlost editování videa. To je v PS samotném kapitola sama pro sebe a je dobré se poohlédnout po jiném střihovém programu. Projdete-li si toto fórum důkladněji, najdete určitě odpovědi na mnoho dalších případných dotazů.
Zkuste tedy soubory Full HD překonvertovat v nějakém k tomu určeném programu do AVCHD a potom by měl problém zmizet.
MPEG2 HD se používá na Blu ray placky, avšak klasické MPEG2 Vaše Full HD soubory silně zdegraduje. Konečně, když si to vyzkoušíte, uvidíte sám, jaký je v obojím velký rozdíl ve kvalitě obrazu.
Jak tu bylo již na fóru také několikrát zmíněno, je dobré se obecně kamerám Samsung zdaleka vyhnout. Když už ji máte musíte konvertovat a potom by to již neměl být pro Pinnacle 15 takový problém. Něco jiného je potom rychlost editování videa. To je v PS samotném kapitola sama pro sebe a je dobré se poohlédnout po jiném střihovém programu. Projdete-li si toto fórum důkladněji, najdete určitě odpovědi na mnoho dalších případných dotazů.
Děkuji za užitečnou odpověď...jestli mohu ještě poprosit, jaký jiný střihový program máte na mysli, zkoušel jsem nero a to nevyhovovalo. Děkuji
-
- Kontaktovat uživatele:
Zkuste trial mého současného oblíbeného Vegas 11 nebo zde velmi chválený Edius 6.x. Každý z těchto programů tu má své příznivce a je jenom na Vás, který se Vám bude zamlouvat více.
Díky, tak video převedeno a při přehrávání v náhledu je vše o.k., nový problém je ale při stříhání okna, při nastavení posuvníku, kde má klip začít, posuvník značku přejede a zastaví se dál. Při podrobnějším prozkoumání jsem zjistil, že klipu chybí v náhledu střihu konec.Posuvník dojede na konec zastaví se, ale obraz a zvuk pokračují dále. Děkuji za radu....Daniel
-
- Kontaktovat uživatele:
Na to radu nemám. Nemám takovou zkušenost a v kartách nebo lógru z kafe to vyčíst nedokáži. Prostě video s nestandardním videem od Samsungu a zastaralý Pinnacle 15 si nerozumějí. Zkuste trial Avid Studio, ale raději Sony Vegas Platinum, raději však Pro 11. Vsadím se, že tam to půjde i bez konverze. Další moje slova by tu bylo pouhé mlácení prázdné slámy, jak se říká. Hodně štěstí P.S. K trialu Vegas je dobré doinstalovat Free baliček kodeků K-lite.
Předem díky za odpověď, to PS je 15 HD, myslím, že je to nejnovější. Na sony-vegas jsem už koukal, ale přiznám se, že na moje 3-4 videa za rok je to moc luxus.Já myslím, že to bude tou grafickou kartou - Sapphire Radeon HD 5450 1GB. Díky a hezký den.
-
- Kontaktovat uživatele:
XXX
Zdravím, tak po delší odmlce jsem tu,díky za vzkaz od kamera11.
Po přečtení problémů s mou novou kamerou Samsung jsem jí minulý týden prodal a koupil Panasonic HC-V500. Tato kamera dle rad Romoluse nahrává ve fullHD/fps/50p.
Při přehrávání přímo z kamery na LCD fullHD je to opravdu paráda a vidím,že zaběry ve fullHd jsou nádherné.
Jakmile stáhnu video do PC a je jedno jestli přes USB rovnou do složky nebo přes HD Writer a pak ho přehrávám ( BS player nebo kmp player ) video se při švenku drobounce seká,ale ještě pořád to je koukatelné. Moje PC :
Intel Core i7 processor Sandy Bridge i7-2600 3,40 GHz / LGA1155 / 8MB cache
KINGSTON DDR3 8GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2) STD Height 30mm
INTEL MB DH77KC / KNOLL CREEK / LGA1155 / ATX / A10ch,G,R,GLAN,DDR3 - Bulk
Sapphire Radeon HD 5450 1GB
Když to načtu do PS15 a exportuju mpeg4 mimochodem nelze nastavit 50p ale jen 50i., tak se video seká při švenku více než v orig....., když nastavím PS, export podle prvního snímku je to to samé.......mrzí mě ,že nemám tak kvalitní záběry jako jsou ty přímo z kamery na TV.
Ještě , že jsem začal řešit nákup kamery a zkoušení hodně dlouho dopředu a snad se dopracuji k nějakému výsledku. 11.1. 2013 jedu na dva měsíce do Australie a tak už budu mít snad vše vyřešené.
Chci se zeptat zda by to nemohla dělat moje grafická karta? a nebo zda mám natáčet v jiném formátu, ale to bych přišel o kvalitu.
Kamera umí ještě:
1080/ 50p (28Mbps / VBR)
(1920×1080) / HA (17Mbps / VBR)
(1920×1080) / HG (13Mbps / VBR)
(1920×1080) / HX (9Mbps / VBR)
(1920×1080) / HE (5Mbps / VBR)
(1920×1080) / iFrame (28Mbps / VBR)
(960×540)
děkuji všem za rady. Daniel
Po přečtení problémů s mou novou kamerou Samsung jsem jí minulý týden prodal a koupil Panasonic HC-V500. Tato kamera dle rad Romoluse nahrává ve fullHD/fps/50p.
Při přehrávání přímo z kamery na LCD fullHD je to opravdu paráda a vidím,že zaběry ve fullHd jsou nádherné.
Jakmile stáhnu video do PC a je jedno jestli přes USB rovnou do složky nebo přes HD Writer a pak ho přehrávám ( BS player nebo kmp player ) video se při švenku drobounce seká,ale ještě pořád to je koukatelné. Moje PC :
Intel Core i7 processor Sandy Bridge i7-2600 3,40 GHz / LGA1155 / 8MB cache
KINGSTON DDR3 8GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2) STD Height 30mm
INTEL MB DH77KC / KNOLL CREEK / LGA1155 / ATX / A10ch,G,R,GLAN,DDR3 - Bulk
Sapphire Radeon HD 5450 1GB
Když to načtu do PS15 a exportuju mpeg4 mimochodem nelze nastavit 50p ale jen 50i., tak se video seká při švenku více než v orig....., když nastavím PS, export podle prvního snímku je to to samé.......mrzí mě ,že nemám tak kvalitní záběry jako jsou ty přímo z kamery na TV.
Ještě , že jsem začal řešit nákup kamery a zkoušení hodně dlouho dopředu a snad se dopracuji k nějakému výsledku. 11.1. 2013 jedu na dva měsíce do Australie a tak už budu mít snad vše vyřešené.
Chci se zeptat zda by to nemohla dělat moje grafická karta? a nebo zda mám natáčet v jiném formátu, ale to bych přišel o kvalitu.
Kamera umí ještě:
1080/ 50p (28Mbps / VBR)
(1920×1080) / HA (17Mbps / VBR)
(1920×1080) / HG (13Mbps / VBR)
(1920×1080) / HX (9Mbps / VBR)
(1920×1080) / HE (5Mbps / VBR)
(1920×1080) / iFrame (28Mbps / VBR)
(960×540)
děkuji všem za rady. Daniel
Tak jsem zkoušel radu nick:kamera11- vše jsem udělal, dle návodu a po spuštění videa, už mě to nepřekvapuje, při švenku do stran se video jemně škube.Panové je to na odstřel....Daniel
-
- Informace
-