Win 7 Pro nebo Ultimate

Fórum o všem ostatním - kamery, hardware, offtopic, ...
Odpovědět
Otakar
Kontaktovat uživatele:

Zdravím,dozrála doba pro pravděpodobnou koupi Win 7.Něco jsem prostudoval na internetu ale ještě bych potřeboval něco objasnit od Vás co to již používáte delší dobu.
Zajímá mě pouze softwarová stránka,hardware je v pořádku.

1/rozhodnout se mezi Win7 Pro a nebo Win 7 Ultimate /cenový rozdíl odpovídá asi doplněným funkcím u Ultimate/ má toto rozšíření o nějaké funkce tedy význam
2/je u obou dvou Win 7 pokaždé u krabicové verze 32 bit a 64 bit a je to na jednom nebo dvou DVD
3/je vhodné vzít hned z počátku v.Win 7 N a nebo již s doplněným softem od Microsoftu tedy bez N
4/nerozumím dost dobře tomu XP modu,když mám nyní nainstalovaný Win 7Pro a Enterprise na virtuálu tak se tam vytvořila položka Windows 86 při instalaci některého softu pro Win XP aniž bych musel nějaký soft pro XP mod doinstalovávat a soft fungoval hned.Jak to tedy vlastně je s tím XP modem a je to tedy funkční jak s Win 7 Pro tak i Win 7 Ultimatem budou funkční programy,které jsem nyní měl pro Win XP Pro /př.Avid Liquid 7.2 tam jsem musel doinstalovat Title Deko Pro jako kompatibilní s XP když jsem to instaloval na virtuál Win 7/
5/ve Win 7 Ultimate má být funkční přepínání mezi jazyky,ty jazykové balíčky jsou tedy připojeny na některém DVD nebo se musí stahovat a nebo to již proběhne při instalaci,když bych si zakoupil českou verzy.

Pokud by jste ještě chtěli něčím doplnit uvítám každou radu.Díky.
Mart
Kontaktovat uživatele:

1/ Hlavní použitelný rozdíl je asi v podpoře BitLocker - tedy šifrování disku, kompletní rozdíly jsou ve srovnávací tabulce: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7_ ... ison_chart
2/ bývá jedno DVD a při instalaci se volí 32b nebo 64b verze
3/ N je výmysl kvůli žalobě EU, jediný rozdíl by měl být že u N není předinstalován Windows media player
5/ je nutné doinstalovat přes windows update http://support.microsoft.com/kb/972813/en-us
Otakar
Kontaktovat uživatele:

Zdravím
1/tu srovnávací tabulku mám proštudovanou a mají ty funkce navíc u Ultimate pro normálního uživatele nějaký význam
2/tady jsem narazil na dvě DVD a proto jsem se raději zeptal /nevěděl jsem zda na tom druhém nejsou nějaké ty doplňky/
http://www.czc.cz/microsoft-windows-7-u ... position=4
4/ještě zda bude někdo vědět odpověď i na ten XP Mod zda se musí doinstalovat před používáním softu pro Win XP a nebo XP Mod a vytvořená složka Windows 86 ve Win 7 jsou dvě rozdílné věci.
Jinak zatím díky za odpověď.
Otakar
Kontaktovat uživatele:

Zdravím,tak jsem ještě pátral po tom XP Modu a to by mělo souviset s virtualizací od Microsoftu ve Win 7 Pro a Ultimate samozřejmě musí být tedy podpora virtualizace procesoru.Takže podle mého ta vytvořená složka Program Files 86 nemá nic společného s XP Modem.
mack
Kontaktovat uživatele:

zdravím, jestli máte namysli Program Files (x86), tak tato složka se Vám vytvoří pouze ve Windows 64bit. Do složky Program Files se instalují 64bit aplikace a Program Files (x86) 32bit aplikace. To s XP mode nemá co dělat. Já používám W7 home, takže Vám bohužel s XP mode neporadím, nemám zkušenosti. V Home není možná instalace.
Otakar
Kontaktovat uživatele:

Díky za bližší vysvětlení.
Ještě prosím o vysvětlení jak je to u Win 7 s Direct X.Je u všech Win 7 stejná instalace Directu a dělají se update jako tomu je u XP a jaká je pak tedy poslední verze u Win 7.
Odpovědět
  • Informace