Přepínání dvou OS

Fórum o všem ostatním - kamery, hardware, offtopic, ...
Odpovědět
MONYS
Kontaktovat uživatele:

Zdravím, prosím o radu jak přepínat (pokud to jde) mezi dvěma OS které jsou každý na jiném HDD(interním) bez toho abych je nemusel vybírat po spuštění obrazovky?Děkuji
mack
Kontaktovat uživatele:

Myslím, že to jinak nejde než restartovat a vybrat z nabídky, který systém má nastartovat. (Předpokládám, že OS je operační systém)
roman51
Kontaktovat uživatele:

Pro MONYS, pokud nedošla odpověď na tvůj soukromý dotaz (opožděná, byl jsem na chalupě, kde nemám internet).
Zdarec,
přiznám se, že nevím co je to ACRONIS. Ale mohu popsat jak to už řadu let dělám já a funguje to v pohodě. Tedy: systémový disk 500 GB mám rozdělený na
dva logické C: 350 GB a E: 150 GB, (D: si zabírá BD mechanika, z které instaluji OS). Nejprve do C: instaluji Win7 Ultimate a potom do E: Professional,
nebo i Ultimate nebo XP (na noťasu). Na C: a E: instaluji dále jen programy. Po jejich instalaci provedu zálohu jednotlivých HDD (C a E) a to tak,
že zálohu C: dělám z E: a naopak. Záloha C: z C: nebo E: z E: nedopadné dobře, pokud se vůbec podaří. Zálohy provádím programem Nero BackItUp.
Obnovení provádím tak, že mám v Nero vytvořené bootovací CD, přes které startuji PC (u mne při startu klávesou F8), z bootovacího CD se mi načte
BackItUp a tam mu určím cílový HDD a také adresář se zálohou a nechám to přepsat. Vlastní obnova trvá do 1/2 hoďky.
Na "velkém PC" mám ještě třetí OS Win7 Ultimate na SSD disku (120 GB). Při startu musím zadat v BIOSu (klávesou F8, na druhém PC klávesou F12 - má jiný
BIOS) z kterého HDD se má startovat (z HDD 500 GB, nebo z SSD disku). To je vše.
Je-li v PC více disků (mám jich 5), pro jistotu nechávám aktivní jen ten na který obnovuji zálohu a ten na kterém mám zálohu. Ostatní vypínám
(odpojim napájení), už se mi stalo že jsem přepsal zálohou nesprávný HDD a byl to prů... !

K padání Ediusu se nemohu vyjádřit, mne se to neděje. Ale když už to jednou fungovalo, bude to zřejmě chyba v HW a ne v Ediusu. Edius jak je známo,
podporuje především procesory Intel.

Zdravím a přeji úspěch.
Otakar
Kontaktovat uživatele:

Zdravím pouze se zeptám vy máte multilicenci na Win 7 Ultimate nebo to potom nepřipojujete k internetu? a někde jste uváděl,že Vám na tu novou desku nejdou nainstalovat
Win XP Pro mohl by jste to upřesnit.
roman51
Kontaktovat uživatele:

Win XP mám 32 bit a jen na noťasu a starším PC. Na nový BIOS s ASUS deskou a čipsetem Z68 už nainstalit XP nešlo. Licenci mám na Win7 Ultimate 64 bit a tam
se připojuji na internet. Win7 Professional 64 bit mám "vypůjčený".
Otakar
Kontaktovat uživatele:

Díky.Nám tedy na Z68 ty XP Pro chodí bez problémů ale to jsem již jednou psal a tak jsem myslel,že se Vám je podařilo rozchodit.
Odpovědět
  • Informace