Sony HDR-PJ740VE - laťka je vysoko
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem vyměnil nepovedený video dalekohled DEV-5 za velmi nadějnou HDR-PJ740VE, o které se bude psát mnohem lépe. Má sice na svém povrchu také několik mušek, ale její primární schopnost natáčet kvalitní Full HD 50p video je na vysoké úrovní. Můžete se tedy těšit na její recenzi, počítám do měsíce, možná trochu dříve. Nezáleží to na mě, ale na šéfredaktorovi, který rozhoduje o tom, kdy ji zveřejní.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano. to je zajímavé kousek. Příští týden bych měl objednávat stejnou kameru akorát bez zabudovaného dataprojektoru. Tedy kameru Sony HDR CX730. Musím říci, že Sony dala laťku vysoko. Rozhovodoval jsem se mezo Sony a Panasonic, ale panasonic nakonec prohrál díky tomu podělanému větráku. Panasonic má o chloupek lepší obrázek za pěkného světla. Pro Sony mluví výborný stabilizátor a také slušný obrázak při slabším osvětlení
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám dotaz kamera má 2 mikrofony a nebo 4 ? Byl by problém vyfotit něco v rozlišení co má snímač tj. 6Mpx? Ty interpolované fotky jsou mic moc.
-
- Kontaktovat uživatele:
Do útrob kamery bohužel nevidím a specifikace samotného mikrofonu nejsou nikde tak podrobné, abych mohl na Vaší otázku pravdivě odpovědět. Na mikrofonu je napsáno, že je 5.1, ovšem kolik má ve skutečnosti snímačů netuším. Jestli je klasický stereo a pomáhá mu tzv. 5.1 creator není kde zjistit.
Na ty fotky mrknu, a když najdu čas pokusím se vyhovět.
Recenze by měla být uveřejněna snad do týdne.
Na ty fotky mrknu, a když najdu čas pokusím se vyhovět.
Recenze by měla být uveřejněna snad do týdne.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ukázky v nastavení Kinotón jsem natočil, ale to videa do recenze se nedostaly, protože jsou tak nevýrazné, že by zabíraly zbytečně místo. V tomto se může Sony jen závistivě koukat na Canon, kde jsou výsledky mnohem lepší.
Osobně ale nepřikládám tomuto žádný význam, protože se to dá při troše snahy napodobit v editoru videa, např. Sony Vegas.
Osobně ale nepřikládám tomuto žádný význam, protože se to dá při troše snahy napodobit v editoru videa, např. Sony Vegas.
-
- Kontaktovat uživatele:
V PJ740 je možnost nastavení fotografií 16:9 - 24,1M, 12,3M a 2,1M. V 4:3 18,1M, 5,0M a VGA.
Máte-li zájem, podívejte se na recenzi PJ580, kde jsou zhotoveny zkušební fotky ve všech rozlišeních. Výsledek je troufám si říci srovnatelný.
Máte-li zájem, podívejte se na recenzi PJ580, kde jsou zhotoveny zkušební fotky ve všech rozlišeních. Výsledek je troufám si říci srovnatelný.
Moc díky za reakci. K tomu mikrofonu psal jsem do Sony ohledně PJ740 a PJ580 a oni mi řekli, že informace není pro koncové zákazníky. Tzn. PJ580 má na 100% stereo mikrofon. A u PJ740 zkuste ve tmě posvítit baterkou či nějakým silným zdrojem a mělo by tam jít vidět kolik je tam mikrofonů. Jinak k těm fotkám. Když se podívám na foto z PJ580 je tam jiný algoritmus interpolace, protože foto z PJ740 nemá tolik "smetí", ale zase silně rozmazává okraje. PJ580 rozmazává pravý spodní roh. Jinak prosím o krátkou ukázku s kinotonem a bez. Upravovat ve Vegasu je fajn, ale provádíte další přepočet snímků a tím dochází sice k mimimálnímu úbytku na kvalitě, ale i tak je to škoda.
Koukněte na http://www.slashcam.de/artikel/Test/Son ... html#Aus_d výsledky PJ740
a http://www.slashcam.de/artikel/Test/Sony-HDR-CX570.html výsledky CX570
Zmiňují se mírném hluku z optického stabilizátoru, kterého jsem si z vašeho videa nevšimnul. Zkuste prosím v tichu natočit cca 10s. Zajímalo by mne jestli je tam fakt slyšet motorek stabilizace. Celkem by mě to našvalo, protože k vůli větráčku nachci panasonic.
Moc díky.
Koukněte na http://www.slashcam.de/artikel/Test/Son ... html#Aus_d výsledky PJ740
a http://www.slashcam.de/artikel/Test/Sony-HDR-CX570.html výsledky CX570
Zmiňují se mírném hluku z optického stabilizátoru, kterého jsem si z vašeho videa nevšimnul. Zkuste prosím v tichu natočit cca 10s. Zajímalo by mne jestli je tam fakt slyšet motorek stabilizace. Celkem by mě to našvalo, protože k vůli větráčku nachci panasonic.
Moc díky.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám jen poznámku k větráčku u Panasonicu. Mám SD700 a kdybych se to nedočetl v diskuzích, ani bych o tom nevěděl. Když točím v přírodě, slyším vítr.
Ve městě ruch ulice. Při točení vnoučat také pro ruch kolem není větráček slyšet. A v tichém prostředí (vyjímečně) stačí použít externí mikrofon, který je stejně
pro kvalitní zvuk potřebný. Myslím že humbuk kolem větráčku je jen blábolení konkurence! Začali s tím Canoňáci, nemohli zkousnout že nešly na odbyt jejich
předražené kamery!
Ve městě ruch ulice. Při točení vnoučat také pro ruch kolem není větráček slyšet. A v tichém prostředí (vyjímečně) stačí použít externí mikrofon, který je stejně
pro kvalitní zvuk potřebný. Myslím že humbuk kolem větráčku je jen blábolení konkurence! Začali s tím Canoňáci, nemohli zkousnout že nešly na odbyt jejich
předražené kamery!
-
- Informace
-