Jaké máte zkušenosti s médii při exportu Studia 9 a následném používání ve STOLNÍCH PŘEHRÁVAČÍCH (viz téma níže o zasekávání či zastavování obrazu) ?
Doporučený EMTEC 24 carat gold techn. je velmi drahý,nejde jen tak sehnat, a je to DVD+R, já používám DVD-R. Předem děkuji.
Médium na DVD - jaké vybrat ?
S Verbatimkami som začal mať problémy len nedávno, takže neviem či som trafil na chybné balenie.... Ináč sú v pohode. Väčšie problémy boli s Traxdatami. Ten EMTEC je fakt drahý. Za kvalitu sa platí... Ja ostávam pri Verbatim.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ked uz sa tu bavite o DVD...viete mi niekto povedať, aky je rozdiel medzi +R a -R ???
Je tam vôbec nejaký podstatný rozdiel alebo je to úplne jedno?
Je tam vôbec nejaký podstatný rozdiel alebo je to úplne jedno?
ja uprednostnujem Imationky a som s nimi nadmieru spokojny, este ma ani raz nesklamali
btw, o tom iznaceni sa nieco pise tu: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php? ... topic=7565 ale v googli je toho o tom vela
btw, o tom iznaceni sa nieco pise tu: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php? ... topic=7565 ale v googli je toho o tom vela
-
- Kontaktovat uživatele:
Já dávám přednost médiím Sony, ale používám i Imation, Verbatim a Memorex. Všechny bez problémů.
Na zálohování a jiné "pokusy" teď používám i Intensa a zatím fungují.
Používém pluska, ale asi je to jedno. Záleží na konkrétním přehrávači (i když dnes už umí všechny všechno).
Slyšel jsem že mínuska jsou kompatibilnější, ale moje zkušenost je opačná (byl to ale nějaký starší přehrávač a médium bylo RWčko).
Na zálohování a jiné "pokusy" teď používám i Intensa a zatím fungují.
Používém pluska, ale asi je to jedno. Záleží na konkrétním přehrávači (i když dnes už umí všechny všechno).
Slyšel jsem že mínuska jsou kompatibilnější, ale moje zkušenost je opačná (byl to ale nějaký starší přehrávač a médium bylo RWčko).
Cau, taky používám Verbatim,memorex mám snimi velmi dobrou zkušenost navíc Verbatim ti dává doživotní záruku.
Rozdíl mezi +a- médii je že když se podíváš na medium s označením DVD+R bude na něm ještě někde připsano rw,to znamená že mínuska jsou vhodné pro náhrávání čehokoliv ale jen pro jednorázové zaplnění,kdežto pluska jsou vhoná pro vytváření multisekčních disků,vysvětlím když máš soubor o velikosti 100 MB nezaplníš tím celé médium tím je lepší vytvořit multisekční disk (třeba v NERU)a později data na toto médium doplňovat.
Rozdíl mezi +a- médii je že když se podíváš na medium s označením DVD+R bude na něm ještě někde připsano rw,to znamená že mínuska jsou vhodné pro náhrávání čehokoliv ale jen pro jednorázové zaplnění,kdežto pluska jsou vhoná pro vytváření multisekčních disků,vysvětlím když máš soubor o velikosti 100 MB nezaplníš tím celé médium tím je lepší vytvořit multisekční disk (třeba v NERU)a později data na toto médium doplňovat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Co je to dozivotna zaruka?
Do konca zivota predajcu, teba, media firmy........
To je taka somarina, asi ako "Zdravo ma bolia zuby"
Multisesion je mozne robit aj na DVD-R.
Na DVD-RW je mozne zapisovat viackrat a premazavat, ale len celu placku.
Rozdiel medzi + a - je ten ze sa vyrobci nedohodli a kazdy chcel svoj format.
Napr. Sony ma +, Panak ma -. Ide hlavne o stolne prehravace.
Pozor na verbatimky balene 25 cake.
Su 4 typy:
- made in india (MCC) - nebrat totalny SHIT
- made in thaiwan (CMC) - z 25 ks islo 8 do smeti
- made in thaiwan (MCC) - vcelku dobre
- made in japan (TYG02) - v pohode RULLEZ
Do konca zivota predajcu, teba, media firmy........
To je taka somarina, asi ako "Zdravo ma bolia zuby"
Multisesion je mozne robit aj na DVD-R.
Na DVD-RW je mozne zapisovat viackrat a premazavat, ale len celu placku.
Rozdiel medzi + a - je ten ze sa vyrobci nedohodli a kazdy chcel svoj format.
Napr. Sony ma +, Panak ma -. Ide hlavne o stolne prehravace.
Pozor na verbatimky balene 25 cake.
Su 4 typy:
- made in india (MCC) - nebrat totalny SHIT
- made in thaiwan (CMC) - z 25 ks islo 8 do smeti
- made in thaiwan (MCC) - vcelku dobre
- made in japan (TYG02) - v pohode RULLEZ
Na první vypálení přímo z PS používám zásadně DVD RW přepisovací. Když po skouknutí projektu není chyba vypálím přes Nero na jakýkoliv disk DVD a je to bez problémů. Než jsem začal používat tento postup tak jsem pravidelně zkazil několik DVD. Nyní je to OK
Vypaloval jsem také na Verbatim.Poslední várku mám MCC, u mě v pohodě ale u rodičů se to kouše a kostičkuje.Skusil jsem SONY a ty jsou v pohodě.Jinak si myslím že na vině může být i vypalovačka(slabší laser).
Když si čtu tyto příspěvky, tak mi to přesně zapadá do mého poznatku vypalování (platilo to už u CD a teď se to týká i DVD) -
každý má jinou palírnu, každý má rád jiná DVD a každý má jiné výsledky.
Prostě z toho plyne jedna věc - různé vypalovačky mají různé problémy s různými médii!
Neexistuje žádná nejlepší mechanika, která bude bez problémů pálit na všechna média, lisovaná v Číne, nebo v Číně - jinde už se stejně nic nevyrábí , stejně tak neexistuje nejlepší značka DVD, která bude fungovat na všech palírnách. Nám zákazníkům, uživatelům a paličům nezbývá než zkoušet a zkoušet a buď se pak radovat, nebo vyhazovat do koše.
Možná se mnou nebudete souhlasit, možná se zde o této teroii povedou spory, ale jak praví největší ČECH Jára Cimrman - je to tak asi všechno co s tím můžete dělat...
každý má jinou palírnu, každý má rád jiná DVD a každý má jiné výsledky.
Prostě z toho plyne jedna věc - různé vypalovačky mají různé problémy s různými médii!
Neexistuje žádná nejlepší mechanika, která bude bez problémů pálit na všechna média, lisovaná v Číne, nebo v Číně - jinde už se stejně nic nevyrábí , stejně tak neexistuje nejlepší značka DVD, která bude fungovat na všech palírnách. Nám zákazníkům, uživatelům a paličům nezbývá než zkoušet a zkoušet a buď se pak radovat, nebo vyhazovat do koše.
Možná se mnou nebudete souhlasit, možná se zde o této teroii povedou spory, ale jak praví největší ČECH Jára Cimrman - je to tak asi všechno co s tím můžete dělat...
-
- Informace
-