nastavení zvuku v Pinnacle Studio 15
Jsem naprostý začátečník a chybí mi české tutoriály.:S Poradil by prosím někdo, jak se v Pinnacle 15 upravuje zvuk. Mám natočené video z narozenin.Na časovou osu jsem si postupně vložil jednotlivá videa, nějaké fotky, prolínačky atd. Tím jsem se nějak prokousal. Na začátku se přeje oslavenci. Kamera bere všechny zvuky, a jednotlivým gratulantům stejně není rozumět. Naznal jsem, že bude lepší původník zvuk stlumit a vložit tam nějakou příjemnou hudbu. Tady jsem si vypl zvuk a do hudební stopy jsem vložil písničku. Potom už je na dalších videích tancování a zde už chci mít původní zvuk, Pokud zvolím vypnout zvuk tak se vypne v celém projektu. Musí se tam nastavit nějaké mezníky nebo něco? Nebo nevíte někdo jestli jsou na netu nějaké české tutoriály, kde by to bylo dobře vysvětleno? Předem díky za rady:). Na netu jsem našel tutoriály uživatele steviezacha. Jsou velice dobré, ale chtělo by to něco víc pro ty úplně začínající.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já už s řadou PS nepracuji,protože jsem přešel na Avid Studio a Edius, takže nové tutoriály nemůžu udělat.
Snad Vám poradí uživatelé, kteří s PS ještě pracují.Doporučil bych Vám, aby jste se zvukovými stopami pracoval
jako s ostatními videostopami.Princip práce je stejný.Já se domnívám, že pracujete s celou zvukovou stopou v kuse.
Oddělte si původní zvukovou stopu od videa, rozstříhejte podle potřeby a mixujte.Máte na to dvě stopy,takže není problém
je prolínat.To znamená jednu v určitém místě zesilte vložením audio eventů v potřebném čase a druhou zeslabte
v tomtéž čase a dejte si do ní podkladovou muziku.
Dosáhnete tím kombinaci původního zvuku podkresleného hudbou.
Při troše cviku a zkoušení, dokážete i sesynchronizovat obraz se zvukem, pokud by jste zvuk k videu nahrával jiným zdrojem.
Ale pozor, nemíchejte různé formáty snímkových frekvencí.Tam už je to problematické.
Pokusím se v archívu najít jestli nemám nějaké ukázky jak vkládat audio eventy do audio stopy.
Ukázku takového zvukového mixu máte zde, je to moje práce pro zadavatele.
Mimochodem, součástí instalace PS 14 je manuál v českém jazyce.Doporučuji se do něj podívat.
Například na tuto stránku z manuálu:
[attachment 577 audio.JPG]
Stříbrný podnos nemám, tak zkuste aktivovat tu čtečku a HDD včetně USB disku co Vám roste z krku
ke hledání informací:DB)-
Snad Vám poradí uživatelé, kteří s PS ještě pracují.Doporučil bych Vám, aby jste se zvukovými stopami pracoval
jako s ostatními videostopami.Princip práce je stejný.Já se domnívám, že pracujete s celou zvukovou stopou v kuse.
Oddělte si původní zvukovou stopu od videa, rozstříhejte podle potřeby a mixujte.Máte na to dvě stopy,takže není problém
je prolínat.To znamená jednu v určitém místě zesilte vložením audio eventů v potřebném čase a druhou zeslabte
v tomtéž čase a dejte si do ní podkladovou muziku.
Dosáhnete tím kombinaci původního zvuku podkresleného hudbou.
Při troše cviku a zkoušení, dokážete i sesynchronizovat obraz se zvukem, pokud by jste zvuk k videu nahrával jiným zdrojem.
Ale pozor, nemíchejte různé formáty snímkových frekvencí.Tam už je to problematické.
Pokusím se v archívu najít jestli nemám nějaké ukázky jak vkládat audio eventy do audio stopy.
Ukázku takového zvukového mixu máte zde, je to moje práce pro zadavatele.
Mimochodem, součástí instalace PS 14 je manuál v českém jazyce.Doporučuji se do něj podívat.
Například na tuto stránku z manuálu:
[attachment 577 audio.JPG]
Stříbrný podnos nemám, tak zkuste aktivovat tu čtečku a HDD včetně USB disku co Vám roste z krku
ke hledání informací:DB)-
- Přílohy
-
- audio.JPG (85.39 KiB) Zobrazeno 589 x
Není potřeba zvuk oddělovat. Dvojklik levým tlačítkem na tu mrňavou dvojitou "zelenožlutočervenou" stupničku (dva vodorovné pásky) úplně vpravo otevře 4 stupnice v dB. Levá je master zvuk z kamery, další ukazuje úroveň komentáře či jiných podkresů, třetí je např. na hudbu. Ta vpravo je součet těch tří předchozích "zvuků". Taháním za jezdce na stupnicích měním úroveň dle potřeby - včetně prolínaček všech tří zvukových stop... Pro začátek a pochopení funkcí by to zatím mohlo stačit.
-
- Informace
-