Sony NEX-VG20EH - výměnné objektivy, 50p
-
- Kontaktovat uživatele:
Do rukou se mi dostala dnes další videokamera Sony. Tentokrát NEX-VG20EH. Po zhotovení testu ho zde opět promptně zobrazím.
-
- Kontaktovat uživatele:
Stáhl jsem si videa.Záběry jsou něčím reexportovány do struktury BD, nebo to už umí kamera sama?
Pokud jsou reexportovány, nedají se jako referenční použít a budu je muset ze sbírky vyřadit.
Mě zajímají záznamy přímo z kamer bez reexportu a ty si archivuju.To by také
znamenalo, že budu muset vyřadit i ty z HX200.
P.S.
Pro HX 200 je poznámka o sestřihu z Vegas.Jsem si to neuvědomil, omlouvám se.Vyřadil jsem je.
Pokud jsou reexportovány, nedají se jako referenční použít a budu je muset ze sbírky vyřadit.
Mě zajímají záznamy přímo z kamer bez reexportu a ty si archivuju.To by také
znamenalo, že budu muset vyřadit i ty z HX200.
P.S.
Pro HX 200 je poznámka o sestřihu z Vegas.Jsem si to neuvědomil, omlouvám se.Vyřadil jsem je.
Bude to nejspíš nějaký převlečený foťák do futrálu kamery. Chybí kolébka transfokátoru. Zoomovat se dá jen kroužkem na objektuvu (!!!). Optická stabilizace je jen v dodávaném objektivu. S jiným objektivem budu teda bez zoomu a stabilizace. Že by se velký Sony inspiroval u "soudruhů z NDR"?
-
- Kontaktovat uživatele:
Stevie. NEX-VG20 (i předtím testovaná PJ580) si vytvářejí vlastní AVCHD DVD/BD strukturu. Video je v surovém stavu bez rekódování vypáleno přímo z kamery na disk. Ten jsem pouze překopíroval do PC a dal na uložto.
Lubud. S objektivem máte úplnou pravdu. I přes všechny výtky, které v recenzi uvedu, že tato kamera pohodlím obsluhy (vyjma zoomování) je na vysoké úrovni a své místo i zákazníka si určitě najde.
Recenze je skoro hotová. Počítám, že do konce příštího týdne bude zveřejněna.
Lubud. S objektivem máte úplnou pravdu. I přes všechny výtky, které v recenzi uvedu, že tato kamera pohodlím obsluhy (vyjma zoomování) je na vysoké úrovni a své místo i zákazníka si určitě najde.
Recenze je skoro hotová. Počítám, že do konce příštího týdne bude zveřejněna.
-
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za upřesnění, to jsem nevěděl.Pracuji na nápravě a rozšíření malé sbírky.
Romolus: Souhlasím, svého zákazníka si nakonec najde úplně všecko .
Možná by stálo za to (než pustíte do světa recenzi) podívat se tady na toto: http://www.videokamery.cz/view.php?cisl ... 2010120003
Jedná se o starší sestřicku tohoto podivného hybridu.
Možná by stálo za to (než pustíte do světa recenzi) podívat se tady na toto: http://www.videokamery.cz/view.php?cisl ... 2010120003
Jedná se o starší sestřicku tohoto podivného hybridu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Lubud. Ano, ano. Tu recenzi znám. Četl jsem jí víckrát. Poprvé, když vznikla, a teď když se mi do ruky dostala VG20. Je tam toho dost s čím souhlasím. Ovšem novinka je naštěstí o velký kus dál. (Jen to nepohodlné zoomování zůstalo.) Není nad to mít tu kameru v ruce. Žádná recenze moji nevyjímaje, nedokáže nahradit fyzické setkání s touto kamerou s duší fotoaparátu. Naštěstí tato má většinu předností kamery a natáčení s ní je nebetyčně lepší, nežli s jakoukoliv současnou zrcadlovkou. O to bych se klidně vsadil. S kýmkoliv. Mít speciálně navržený objektiv bez výsuvné části a s transfokátorem na kolébce, byla by to jedna z nejlepších kamer v této cenové kategorii.
No, o natáčení zrcadlovkou přece není řeč. Já si dokonce myslím, že to je ptákovina (nebo východisko z nouze). Jde přece o to, že Sony zabalila střeva nějakého foťáku do pouzdra kamery, ale ignorovala přitom zásadní věci. Jak může výrobce propagovat systém výměnných objektivů, když přitom můžu přijít o stabilizaci ???. Si dělá ze zákazníků srandu, když píše, že mám použít v tomto případě stativ... Jak může výrobce nabízet něco, čemu říká kamera a přitom to nemá kolébku na zoom??? Už jste zkoušel zoomovat s tím kroužkem?
Já sázím buď na vlastní zkušenost nebo tam kde ji nemám na vyjádření autority. Pana Jelínka za autoritu považuji (mám s ním osobní velmi dobré zkušenosti).. A že těch kamer už něco držel v ruce... Jestliže dokáže poplivat zboží, které sám prodává, tak kloubouk dolů. Zepsul sice VG 10, ale ty hlavní nedostatky zůstávají u i VG 20. Takže, použiju závěrem jeho slova: "Vypadá a drží se to jako videokamera, ale není to videokamera".
Já sázím buď na vlastní zkušenost nebo tam kde ji nemám na vyjádření autority. Pana Jelínka za autoritu považuji (mám s ním osobní velmi dobré zkušenosti).. A že těch kamer už něco držel v ruce... Jestliže dokáže poplivat zboží, které sám prodává, tak kloubouk dolů. Zepsul sice VG 10, ale ty hlavní nedostatky zůstávají u i VG 20. Takže, použiju závěrem jeho slova: "Vypadá a drží se to jako videokamera, ale není to videokamera".
-
- Informace
-