Na vědomost se dává, že se od dubna začíná prodávat nový fotoaparát a možností natáčet Full HD 50p video. Počítám, že tak za měsíc plus mínus, se zde objeví odkaz na recenzi na jeho schopnost natáčet video. Včera jsem byl na tiskovce Sony. Měl jsem možnost si ho vyzkoušet. Natočil jsem několik klipů. Do fotoaparátu se video ukládá již v AVCHD struktuře. Vypálil jsem ji tedy zkušebně na DVD, abych viděl, zda to mé 2 BD přehrávače
Sony BDS-P350 a novější 380. Ve starším typu to byl pro přehrávač neznámý disk. Přehrát tedy z logiky věci nešel. Na novějším přístroji byla situace opačná. S 50p 28Mbit/s VRB si poradil hladce, bez ztráty hvězdičky.
V moderních BD přístrojích tedy lze hladce přehrávat 50p video s bitratem místy až 31MBit/s. Nemusí být tedy obavy, že by nebyl tento nejnovější formát videa přehratelný. Funguje-li AVCHD DVD bude fungovat bezpochyby i BD.
50p video má značnou výhodu při panorámování. Obraz je mnohem ostřejší než je tomu u 25p, o 50i nemluvě. Do budoucna si tedy dovoluji doporučit každému natáčení právě v tomto formátu - 50p. Nemusí se bát ani Ti, kteří budou potřebovat konečný výstup 25p. konverze je bezproblémová. Vyjde ovšem na světlo nižší frekvence videa a pohyb zaznamenaný v 50p bude v 25p znatelně horší.
Kdo tu již před časem tedy propagoval 50p, měl pravdu. Mé dřívější pochybnosti o tomto formátu jsou definitivně pryč. Vzhůru tedy do nových kamer s tímto moderním rozlišením. Stojí to opravdu za to.
Sony DSC-HX200V nový fotoaparát s full HD 50p
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se všem za chybu v názvu tématu. Fotoaparát se jmenuje DSC-HX200.
Pověsil jsem SEM video z tohoto foťáku v surové podobě, zabalené do struktury AVCHD DVD. Stačí rozbalit a dát vypálit na DVD a potom snadno zjistíte, dokáže-li Váš BD přehrávač bez problému přehrát 50p video AVC. Soubor má přes velikost 1GB.
heslo: HX200
Pověsil jsem SEM video z tohoto foťáku v surové podobě, zabalené do struktury AVCHD DVD. Stačí rozbalit a dát vypálit na DVD a potom snadno zjistíte, dokáže-li Váš BD přehrávač bez problému přehrát 50p video AVC. Soubor má přes velikost 1GB.
heslo: HX200
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Na to, že je to video z fotoaparátu nemám výhrad.Doporučuji všem stáhnout a přehrát si holé video.
Tento fotoaparát podle mne zahájil duel mezi kamerami a fotoaparáty pro spotřební segment trhu.
Pokud nebude ovládání na displeji( jako daktyl u kamer) bude například pro mně rozumnější pořídit si tento
fotoaparát místo kamery bez hledáčku.Už jsem viděl připínací clonu nahrazující hledáček na foťáky a nevypadalo to zle.
Počkám si na recenzi a je možné, že změním názor na fotoaparáty se záznamem videa.
Tento fotoaparát podle mne zahájil duel mezi kamerami a fotoaparáty pro spotřební segment trhu.
Pokud nebude ovládání na displeji( jako daktyl u kamer) bude například pro mně rozumnější pořídit si tento
fotoaparát místo kamery bez hledáčku.Už jsem viděl připínací clonu nahrazující hledáček na foťáky a nevypadalo to zle.
Počkám si na recenzi a je možné, že změním názor na fotoaparáty se záznamem videa.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ta připínací clona mě zajímá. Nebyl by odkaz? Foťák se nastavuje, jak je u foťáků Sony dobrým zvykem tlačítky. Takže toto je v pohodě. Na tento foťák budu čekat minimálně 14 dní. Mám ho přislíben. A potom další dva týdny na testování.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokusím se to pohledat a hodím odkaz.Pro mě nedůležité informace si neukládám, ale pamatuju si, že jsem je četl.
-
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem něco našel,ale zkuste zadat do vyhledávače Wievfinder.Leadrem je firma Zacuto, ale dají se naít i méně profesionálnější.
(čti levnější)
Obrázek pro ilustraci:
[attachment 571 Hoodman-HoodLoupe-lg.jpg]
[attachment 572 zacuto-ZFinder2nd-lg.jpg]
(čti levnější)
Obrázek pro ilustraci:
[attachment 571 Hoodman-HoodLoupe-lg.jpg]
[attachment 572 zacuto-ZFinder2nd-lg.jpg]
- Přílohy
-
- zacuto-ZFinder2nd-lg.jpg (31.94 KiB) Zobrazeno 1847 x
-
- Hoodman-HoodLoupe-lg.jpg (54.14 KiB) Zobrazeno 1847 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Druhý Vámi prezentovaný Zacuto stojí 20 tisíc Kč! Předváděli ho na prezentaci Canon EOS C300PL v ateliérech Pokrok, kde jsem byl 16. 3. 2012.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano vím, tyto wievfindery se dělají jak elektronické aktivní, tak pasivní neelektronické a ty se dělají optické nebo jenom jako
připínací clona na displey.
Zacuto je jak špičková firma pro příslušenství,ale taky asi nejdražší.
Viděl jsem i nějaké stránky na home made vyrobené wievfindery bez optiky a myslím, že i takový bohatě plní funkci.
Vždyť jde hlavně o to zastínit display.Jakmile si najdu trochu času a budu něco hledat kouknu i na to.Zatím přímý odkaz nemám.
Zkuste kouknout tady:
http://www.fotopl.cz/produkt,1655,2074,3472.html
Třeba najdete inspiraci co hledat.
připínací clona na displey.
Zacuto je jak špičková firma pro příslušenství,ale taky asi nejdražší.
Viděl jsem i nějaké stránky na home made vyrobené wievfindery bez optiky a myslím, že i takový bohatě plní funkci.
Vždyť jde hlavně o to zastínit display.Jakmile si najdu trochu času a budu něco hledat kouknu i na to.Zatím přímý odkaz nemám.
Zkuste kouknout tady:
http://www.fotopl.cz/produkt,1655,2074,3472.html
Třeba najdete inspiraci co hledat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Úplně nejjednodušší jsem viděl tady:
http://sonyalphanex.blogspot.com/2011/0 ... ifier.html
http://sonyalphanex.blogspot.com/2011/0 ... ifier.html
-
- Informace
-