Crossfire nebo SLI nebo jedna grafika?

Fórum o všem ostatním - kamery, hardware, offtopic, ...
Otakar
Kontaktovat uživatele:

Pro Roman 51
Protože syn vlastní tuto zákl.desku Asus P8 Z68 také ale graf.Leadtek nVidii 560Ti a byl v příslušenství propojovací pásek pro SLI mod a tedy druhou graf.kartu nabízí se mě otázka,pokud připojím monitor pouze do integrované grafiky zákl.desky dojde při přepnutí na obě hlavní grafiky /pokud jsou spojeny/ a nebo pouze na jednu a jak se to bude chovat při nepropojení obou grafik budou pouze zastrčeny do zákl.desky.Zatím nemám jak odskoušet.Jsou to novější věci a docela mě to zajímá.Díky.
roman51
Kontaktovat uživatele:

Pro Otakar - s grafikou nVidia zkušenosti nemám, nikdy jsem žádnou neměl. Fandím od nepaměti grafikám ATI. Stejně tak jsem ani v případu dvou grafik neměl provedeno jejich propojení, neboť se domnívám (nevím zda správně), že je to jen pro akceleraci v PC hrách. Dvě grafiky jsem zkoušel pro připojení 3 monitorů pro střih videa. Takže nyní mám v PC jen jednu graf.kartu. Hlavní monitor napojený na integrovanou grafiku i7 Sandy Bridge 2600K (2.druhá generace) se má automaticky přepínat na grafickou kartu v případu, že integrovaná grafika nestačí a to tak, že to není ani postřehnutelné. Zatím jsem nic nepostřehl, tak tomu věřím. Tuto kombinaci používám pro střih v Ediusu 6.06, protože to podporuje HW kódování, a tam je to velmi dobře znát.
V ostatních programech žádnou změnu nepozoruji, v 3D programu Cinema 4D je render stejně ovlivněn procesorem, který v mém případu jede na 8-mi vláknech.
Ve vašem případu bude také záležet na tom, jaký procesor v PC máte. Také si myslím, že při použití integrované grafiky je osazení druhé graf.karty zbytečné, ale nevím jaké je to při hraní her. Já hraji na PC jen šachy.
mack
Kontaktovat uživatele:

tak kabel dorazil, provedl jsem již zmiňované testy zapojení a došel jsem k závěru, že na jednu grafiku (pokud to není přímo vyrobená: http://www.zive.cz/clanky/ati-eyefinity ... fault.aspx ) není možné připojit více jak dva monitory. Ať jsem vyzkoušel jakoukoliv variantu, windows mi napsaly, že není možné provést. Po vložení druhé grafiky, třetí monitor maká bez problémů. Toto jsou moje zkušenosti.
mack
Kontaktovat uživatele:

roman51 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Tak vyzkoušeno. Timeline přes 2 monitory a na 3.
> monitoru okno Rec. Okno Rec přetaženo pro
> použití Multicamera, v celoobrazovkovém módu
> Multicamera nefunguje.

> Na prvním obrázku jsou monitory tak jak jsou
> vedle sebe, na druhém obrázku je moje
> představa, jak to bude až 3. monitor zavěsím
> na zeď.
> Pouze na LCD TV nemohu Rec okno roztáhnout na
> celou plochu, dochází k deformaci (roztažení -
> kruh je elipsa) a zatím si s tím nevím rady.
> [attachment 562 3monitoryx.jpg]
> [attachment 563 Pedstavax.jpg]

chtěl bych poopravit. V celoobrazkovém módu multicam funguje. A je to SUPER :-), asi si rychle zvyknu :-)
[attachment 569 nastaveni.png]
[attachment 570 multi_cam_full.jpg]
Přílohy
multi_cam_full.jpg
multi_cam_full.jpg (159.24 KiB) Zobrazeno 1200 x
nastaveni.png
nastaveni.png (20.7 KiB) Zobrazeno 1200 x
roman51
Kontaktovat uživatele:

A to mi právě nejde. Myslím si že to bude tím, že mám hlavní monitor připojený na grafický výstup základní desky (zase mi to podporuje HW kódování). Tak přetahuji REC okno a mám to tak přednastavené. Ale ještě se pokusím. Jinak souhlasím s tím, že se na to rychle zvyká.
Odpovědět
  • Informace