Momentálně nemám vyhraněný názor na použití dvou grafik v systému a zapojené jako Crossfire
od ATI, nebo SLI od nVidia.Možná pro herní mašiny to bude přínosem, ale nenašel jsem solidně
pojednávající článek o způsobu využití při zpracování videa.
Momentálně používám kartu nVidia GTX 460 SE a z ní používám tři výstupy:
1x DVI-I,1x VGA,1xHDMI a to první dva pro monitory a HDMI pro TV.
Jaký je Váš názor nebo zkušenosti?
Crossfire nebo SLI nebo jedna grafika?
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Můj názor je takový. Zkušenost s více grafickými kartami v jednom PC nemám žádné. Domnívám se, že pro běžné fungování je to přepych, který jen "žere" el.proud navíc. toto řešení je navrženo hlavně pro hráče. Možná by to mělo význam u editačního software, který si při renderování vypomáhá GPU Open CL. Je to zajímavá úvaha. Také by mě zajímalo, jak moc by to bylo v takovém případě přínosem.
-
- Kontaktovat uživatele:
Také jsem to zkoušel. Běžně používám 2 monitory, to má význam. Když jsem zapojil třetí, (LCD TV), obraz byl sice pěkný, ale .... Abych při střihu pohledem obsáhl celou šířku, musel bych sedět od stolů (na jeden stůl se to nevejde) tak, že bych nedosáhl na klávesnici a myší rejdit po podložce položené na kolenou.
Při dnešních širokoúhlých monitorech to považuji za zbytečné. Druhou grafiku, která mi zbyla, jsem osadil do druhého stolního PC, které mám přes léto na chalupě.
Po technické stránce je to možné a funguje to.
Při dnešních širokoúhlých monitorech to považuji za zbytečné. Druhou grafiku, která mi zbyla, jsem osadil do druhého stolního PC, které mám přes léto na chalupě.
Po technické stránce je to možné a funguje to.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud vím, tak Crossfire je pro pařiče PC her. Ale teď mne napadlo co takhle pověsit LCD TV na stěnu nad monitory jako náhledový monitor a na původní 2 monitory roztáhnout timeline a ostatní okna. To by bylo místa !! A na LCD TV by to při použití multikamery mohlo být báječné. Při výběru klipů mít pořádnou velikost a rozlišení. Musím to vyzkoušet, jen seženu závěsné zařízení na stěnu !
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak vyzkoušeno. Timeline přes 2 monitory a na 3. monitoru okno Rec. Okno Rec přetaženo pro použití Multicamera, v celoobrazovkovém módu Multicamera nefunguje.
Na prvním obrázku jsou monitory tak jak jsou vedle sebe, na druhém obrázku je moje představa, jak to bude až 3. monitor zavěsím na zeď.
Pouze na LCD TV nemohu Rec okno roztáhnout na celou plochu, dochází k deformaci (roztažení - kruh je elipsa) a zatím si s tím nevím rady.
[attachment 562 3monitoryx.jpg]
[attachment 563 Pedstavax.jpg]
Na prvním obrázku jsou monitory tak jak jsou vedle sebe, na druhém obrázku je moje představa, jak to bude až 3. monitor zavěsím na zeď.
Pouze na LCD TV nemohu Rec okno roztáhnout na celou plochu, dochází k deformaci (roztažení - kruh je elipsa) a zatím si s tím nevím rady.
[attachment 562 3monitoryx.jpg]
[attachment 563 Pedstavax.jpg]
- Přílohy
-
- Představa x.jpg (291.24 KiB) Zobrazeno 1940 x
-
- 3 monitory x.jpg (286.4 KiB) Zobrazeno 1940 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak vyřešeno ! Stačilo LCD TV připojit z grafárny přes HDMI výstup na MDMI vstup TV. No řekněte, není to paráda ?
[attachment 564 3monitorypoprav.jpg]
[attachment 564 3monitorypoprav.jpg]
- Přílohy
-
- 3 monitory po úpravě.jpg (159.48 KiB) Zobrazeno 1940 x
-
- Kontaktovat uživatele:
pro roman51:
prosím poraďte, jak jste zapojil tři monitory. Mě se to nějak nedaří. Máte jednu grafiku? Jak a do čeho jste zapojil. Zkoušel jsem zapojit 2x DVI a 1x displayport a jeden monitor je vždy vypnutý. Mam objednaný kabel a ještě chci vyzkoušet kombinaci buď 2x DVI a HDMI, nebo HDMI+Displayport+DVI. Děkuji pokud popíšete vaše zapojení. Mám grafiku 1x ATI HD 5830 a W7, tam by to snad neměl být problém rozchodit.
prosím poraďte, jak jste zapojil tři monitory. Mě se to nějak nedaří. Máte jednu grafiku? Jak a do čeho jste zapojil. Zkoušel jsem zapojit 2x DVI a 1x displayport a jeden monitor je vždy vypnutý. Mam objednaný kabel a ještě chci vyzkoušet kombinaci buď 2x DVI a HDMI, nebo HDMI+Displayport+DVI. Děkuji pokud popíšete vaše zapojení. Mám grafiku 1x ATI HD 5830 a W7, tam by to snad neměl být problém rozchodit.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tři monitory mi na 1 grafiku nešly. Mám ATI HD 4850 s 1GB GDDR3 a i když má 3 výstupy, fungovaly pouze dva. Až když jsem přidal další grafiku (ATI 5570 512 MB GDDR5) mohl jsem připojit další 3.monitor (v mém případu LCD TV). A bez Grossfire.
Protože mi to nevyhovovalo z důvodu který jsem už popsal, druhou kartu jsem použil v jiném PC.
Až nyní po přestavbě mého "Houston" jsem se ke 3 minitorům (z toho 1 TV) vrátil. Mám ponechánu jen 1 grafiku ATI HD 4850 z které je napojen 1 monitor z DVI a TV před HDMI. Ovšem primární monitor mám napojený z výstupu DVI ze základní desky (čipset Z68), tedy z integrované grafiky procesoru i7 Sandy Bridge 2600K.
I když mám nyní LCD TV na zdi nad dvěma monitory, při PrintScreen se zobrazuje vedle monitorů. A Win7 mám Ultimate 64 bit.
Protože mi to nevyhovovalo z důvodu který jsem už popsal, druhou kartu jsem použil v jiném PC.
Až nyní po přestavbě mého "Houston" jsem se ke 3 minitorům (z toho 1 TV) vrátil. Mám ponechánu jen 1 grafiku ATI HD 4850 z které je napojen 1 monitor z DVI a TV před HDMI. Ovšem primární monitor mám napojený z výstupu DVI ze základní desky (čipset Z68), tedy z integrované grafiky procesoru i7 Sandy Bridge 2600K.
I když mám nyní LCD TV na zdi nad dvěma monitory, při PrintScreen se zobrazuje vedle monitorů. A Win7 mám Ultimate 64 bit.
-
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za info, no kabel už je na cestě, tak to vyzkouším a napíšu jak jsem dopadl. Ale vypadá to, podle toho co píšete, že to nerozchodim na jednu graf.. Grafiku na desce nemám, pouze v PCI-E. Zkoušel jsem i druhou grafiku, ale zastrčil jsem jí až do třetího PCI-E slotu (objeden) a to mi jí windows 7 home vůbec neviděl. Grafiku, co jsem si půjčil jsem do druhého slotu PCI-E dát nemohl, protože se nevešly vedle sebe a to bude asi ten problém. Mám základní desku ASUS P6T, http://www.asus.cz/Motherboards/Intel_S ... /#overview.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já mám také ASUS, ale P8 Z68-V/GEN3 a ta má mezi ještě navíc jeden slot PCI. Jinak by se mi tam také nevešla. Ta Vaše asi nepodporuje Grossfire protože ty grafiky jsou více než "dvoupatrové".
-
- Informace
-