Aktivace Windows při reinstalacích

Fórum o všem ostatním - kamery, hardware, offtopic, ...
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Jo stáhnu si ho taky a pomocí něho budu zálohovat.Ale nejdříve si nainstaluju znova celý čistý systém a nechám
automaticky aktivovat.
Otakar
Kontaktovat uživatele:

Zdravím,tak jsem myslel,že někdo dotáhne ten Paragon do konce jak vlastně postupovat při obnově OS z bootování když to v Chipu nebylo a nechce se mě věřit,že to dělá nějaké nesmysly když je tento soft srovnáván se špičkou Nortonem.Nedá se nic dělat budu muset odskoušet až to bude nevyhnutelné.
Ještě k tomu dotaz bude to asi podobné i u jiných zálohovacích softů - našlo by to umístění zazálohovaného souboru př.na NAS serveru po nabotování i v síti,nebo musí být soubor umístěn tam kam jsem jej umístil na HDD při zálohování.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Já jsem to do konce dotáhl.Jenže po opakovaných pokusech se i mi stalo, že OS, který byl před zálohováním aktivován
se po obnovení ze zálohy stal neaktivovaným.
Nezkoušel jsem plnou verzi, pouze jsem testoval Free verzi.
Při zjišťování klíče jsem zjistil, že je použit můj originální, ale bohužel po obnovení se stal neoriginální.
Paragon špatně zálohuje sektory, kde je aktivace Windows uložena.A to je v bootsektoru.
Nebudu to dál rozebírat, prostě na aktivovaný Windows to nefunguje.Všechno ostatní je v naprostém pořádku.
Tohle Acronis True Image, který používám, nedělá.Windows se obnoví ve stavu jak byla, to je aktivována.
Jak se chová současná Full verze Paragon nevím, já mám ještě k dispozici starší full verzi, kterou jsem dostal
k předplatnému Chipu a Windows XP se obnovila v pořádku.Na Win 7 jsem to nezkoušel a ani nebudu.
U této verze je nejvyšší podporovaný systém Win 2000.
V dohledné době bych se měl dostat k otestování Disk Wizard od Seagate.Jakmile otestuji dám vědět.
Otakar
Kontaktovat uživatele:

Mě zatím stačí ta odpověď,že Win XP se obnovila v pořádku já je zatím používám.Ještě kdyby jste mě mohl napsat odkud se tedy dá bootovat - HDD,Flash,Lan co to všechno nabídne.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

To se omlouvám, ale to si už nepamatuju.Pro mě je to stará záležitost z doby před třemi roky.
Jenom si pamatuju, že bootovat šlo určitě z CD.

Tenkrát mě bootování z USB a jiných medií nezajímalo.
Ale šlo tím zablokovat USB flešku proti nechtěnému smazání zálohovaných souborů.Bohužel majitel
si smazal tento program včetně zálohy, tak jsem mu ji nemohl obnovit.Šla do kytek jako dekorace.
Boda
Kontaktovat uživatele:

Zdravím. Náhodou jsem narazil na toto téma a vcelku se vám povedlo mě vyděsit ..... Chápu to správně, že můžu klasicky přeisntalovat PC a následně aktivovat windows 7 přes internet pouze cca 6 krát a třeba na posedmé mi už oficiálně zakoupené windows 7 nepůjdou aktivovat přes internet a budu muset volat na windows, aby mi je zaktivovali ?
MONYS
Kontaktovat uživatele:

Ano je to tak, ale jestli se nemýlím tak aktivaci přes telefon je třeba jen u verzí WIN7/32/64 OEM.Tyto win se používají v nově sestavených PC a v notboocích.A jsou pouze vázány na PC HW..Proto tady kolegové radí ihned zálohovat nejlépe čerstvou inst.a win jsou potom stále aktivní když systém spadne a vy jej obnovíte ze zálohy.
Mart
Kontaktovat uživatele:

Aktivovat by jít měly, pokud by nešly tak přes telefon bez problémů. Pokud se tedy nejedná o OEM a nebyl značně pozměněn hardware (základní deska). Navíc MS data k aktivacím po nějaké době maže (půl roku co jsem slyšel). Takže po nějaké době se dá i OEM aktivovat na jiný HW (licenčně to ovšem nelze, tam je to vázané na HW se kterým je licence zakoupena - pokud se nejdedná o nějaký legalizační pack, tam nevím jak to je, to není vázané ke konkrétnímu HW dokladem, takže by to mělo být v pořádku pokud projde aktivace).
Odpovědět
  • Informace