Tak jsem zkusil doporučené nastavení. Z Vegasu skutečně zvuk leze bez snížené hlasitosti, ale zase DVD Architect takový výstup nestráví bez dalšího renderování, a to ani s projektovým nastavením AC3 ani s nastavením PCM. Architect bez dalšího renderování akceptuje pouze PCM nebo AC3 Pro. Nic jiného, tedy ani originální AC3 z kamery Canon. Je tedy něco špatně i v DVD Architect, resp. v jeho defaultním nastavení od výrobce.
On asi fakt neexistuje prográmek, kde se nasypou záběry z kamery, dvakrát se střihne a s jednoduchým meníčkem jednoduše vyexportuje jako AVCHD DVD v kvalitě blízké originálu. A při tom je to patrně nejrozšířenější amatérský formát.
Obecný pokec o SONY VEGAS Pro
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Existuje, ale je to spíš pro, nevím jak to nazvat česky, aby to neznělo hanlivě.No pro nováčky.
Včera jsem testnul od Cyberlinku Power Producer.Umí to sice taky AVCHD DVD, ale je v tom velmi málo možností něco změnit.
Umí to i velmi jednoduchý střih.
Ale ten zbytek se mi vůbec nelíbí.
Já jsem se proto rozhodl zůstat u Edius 6,který jednoduché meníčko má a nectností jakou jsme řešili netrpí.
Je toho víc co mi na Vegas vadí, ale nechci Vám tady zasírat tím téma.I když v obecném bych mohl.
Momentálně jsem se upnul na zkoušení Architecta Studio.Když stejně musím použít pro export
volbu zvuku PCM, aby nedošlo ke ztrátě hlasitosti, tak je mi jedno, kterou verzi použiju.
Viz moje nové téma v sekci DVD Architect.
Včera jsem testnul od Cyberlinku Power Producer.Umí to sice taky AVCHD DVD, ale je v tom velmi málo možností něco změnit.
Umí to i velmi jednoduchý střih.
Ale ten zbytek se mi vůbec nelíbí.
Já jsem se proto rozhodl zůstat u Edius 6,který jednoduché meníčko má a nectností jakou jsme řešili netrpí.
Je toho víc co mi na Vegas vadí, ale nechci Vám tady zasírat tím téma.I když v obecném bych mohl.
Momentálně jsem se upnul na zkoušení Architecta Studio.Když stejně musím použít pro export
volbu zvuku PCM, aby nedošlo ke ztrátě hlasitosti, tak je mi jedno, kterou verzi použiju.
Viz moje nové téma v sekci DVD Architect.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ještě bych doplnil:
Jestli Architect bude nebo nebude renderovat zvuk je mi už jedno.Protože já ho z jiného softu, např. z Avidu nebudu krmit tím co chce
ale tím co vyrenderuju.Hold vezmu na vědomí, že zvuk v DVDA nastavím na PCM, ten bude následně přechroustán, ale důležité
je , že zůstane na stejné volume úrovni.
Jestli Architect bude nebo nebude renderovat zvuk je mi už jedno.Protože já ho z jiného softu, např. z Avidu nebudu krmit tím co chce
ale tím co vyrenderuju.Hold vezmu na vědomí, že zvuk v DVDA nastavím na PCM, ten bude následně přechroustán, ale důležité
je , že zůstane na stejné volume úrovni.
-
- Kontaktovat uživatele:
Kdybych sečetl nadávky Steviezaha na AVID STUDIO a jeho vyhrůžky, že se na něho definitivně vykašle, bylo by to nejméně na román. Omlouvám se mu tímto, že jsem ho do Vegas verboval. Nejsem takový expert jako je on. S Vegas jsem spokojen. DVD AR nemám ani zdaleka prozkoumaný, takže jeho problémy se mi zatím vyhýbají. Díky mu za hodiny ztrávené nad tímto, pro Vás nepohodlným editorem videa. Hodně jste mi pomohl a já si toho vážím. Dokud se nesetkám s problémy, které ve Vegas mohou samozřejmě nastat, budu na něm dále experimentovat. Nevěřím, že by Vegas nebo DVD AR měl něco jiného v trialu a "originálu". Vždyť i člověk, který si stáhne trial a rozhodne si koupit Vegas a DVD AR a obdrží sériová čísla a je hotovo. V té chvíli má plnohodnotné originály. to je můj názor. Na tom, že si produkty Sony dělají Error záznamy a odesílají je do firmy nevidím nic špatného. Opravují podle toho nedostatky a vytvářejí nové opravné verze.
Já se budu dále učit ve Vegas a DVD AR, protože mají pro mne velký význam. Pinnacle 14 a 15 nezatracuji. Na Avid zatím z vysoka kašlu. Bez opraveného titulkovače, je to pro mne jen nepodařený šmejd, se kterým se opakují problémy v PS. Přeji Steviemu a jeho prudké povaze zklidnění ve formě softu, který ho dokáže uspokojit. To, že je alergický na vnější kodeky v systému mi připadá někdy až hraničící s hysterií. Vážím si ho natolik, že nedokáži (ani nechci) zpochybňovat jeho výklady. Každopádně děkuji za vše, co tu pro nás všechny dělá a jak moc nám pomáhá.
Já se budu dále učit ve Vegas a DVD AR, protože mají pro mne velký význam. Pinnacle 14 a 15 nezatracuji. Na Avid zatím z vysoka kašlu. Bez opraveného titulkovače, je to pro mne jen nepodařený šmejd, se kterým se opakují problémy v PS. Přeji Steviemu a jeho prudké povaze zklidnění ve formě softu, který ho dokáže uspokojit. To, že je alergický na vnější kodeky v systému mi připadá někdy až hraničící s hysterií. Vážím si ho natolik, že nedokáži (ani nechci) zpochybňovat jeho výklady. Každopádně děkuji za vše, co tu pro nás všechny dělá a jak moc nám pomáhá.
-
- Kontaktovat uživatele:
Máte pravdu Romolusi.To co vylezlo z Avidu po uvedení na trh bylo otřesné a nepoužitelné.Po roce oprav a různých fixů
se konečně dá Avid k něčemu použít.Jinak to byl nepoužitelný šrot.
Ovšem titulkovač dodnes není opraven.
Obávám se, že po přečtení si příspěvků o Vegase
nejenom tady potkalo Vegas 11 totéž.Vemte v úvahu v jak krátké době vyšlo za sebou několik buildů.
Je fakt, že v tomhle jsou sony rychlejší.
Cizí kodeky v systému mi vadí, jsem na ně alergický ba až hysterický, protože pokud někdo po mě zkouší nějaký
postup a nefunguje to, je to vždy vina kodekpaku a jeho verze.Ani dva stejné kodekpaky nezaručují bezproblémovou
práci s videosouborem protože jeden z nich má např.novější build nějakých filtrů a nějak se na to opomnělo při uložení
ke stáhnutí..
Takže dnes už se s nikým na toto téma nebavím a neřeším ho.
Moje obvyklá odpověď na nějaký takový problém:
Až budeš mít čistý systém pak se budeme bavit co dál a jak mohu pomoci.
A že Vegas pro zpracování některých souborů potřebuje kodekpaky už snad nemusím znova dokazovat.
To že rozdíl mezi trial verzemi skutečně existuje, jsme tady na foru dokázali několikrát a produktům
Sony se to nevyhlo taky.Bohužel.
A poslední glosa:
Avid Studio jde definitivně ven ze systému taky.
se konečně dá Avid k něčemu použít.Jinak to byl nepoužitelný šrot.
Ovšem titulkovač dodnes není opraven.
Obávám se, že po přečtení si příspěvků o Vegase
nejenom tady potkalo Vegas 11 totéž.Vemte v úvahu v jak krátké době vyšlo za sebou několik buildů.
Je fakt, že v tomhle jsou sony rychlejší.
Cizí kodeky v systému mi vadí, jsem na ně alergický ba až hysterický, protože pokud někdo po mě zkouší nějaký
postup a nefunguje to, je to vždy vina kodekpaku a jeho verze.Ani dva stejné kodekpaky nezaručují bezproblémovou
práci s videosouborem protože jeden z nich má např.novější build nějakých filtrů a nějak se na to opomnělo při uložení
ke stáhnutí..
Takže dnes už se s nikým na toto téma nebavím a neřeším ho.
Moje obvyklá odpověď na nějaký takový problém:
Až budeš mít čistý systém pak se budeme bavit co dál a jak mohu pomoci.
A že Vegas pro zpracování některých souborů potřebuje kodekpaky už snad nemusím znova dokazovat.
To že rozdíl mezi trial verzemi skutečně existuje, jsme tady na foru dokázali několikrát a produktům
Sony se to nevyhlo taky.Bohužel.
A poslední glosa:
Avid Studio jde definitivně ven ze systému taky.
-
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se Steviemu, a i když vím, že pověsil Vegas na hřebíček, poprosím ho, aby mi pomohl a vytvořil nové téma, kde popíše rozdíly mezi trial a originálem. To samé může udělat i s DVD Architectem. Věřím totiž, že je to dost důležité v rozhodování o případné koupi Sony produktů. Děkuji.
-
- Kontaktovat uživatele:
Musím to tu pohledat, kde jsme co psali, já si nedělal poznámky.Jediné co si pamatuju
je, že Vegas trial nemá možnost volby Dolby Digital Pro, poněvadž to jsem tu řešil v extra příspěvku.
A na to jsem přišel náhodou, pravděpodobně se tento plugin aktivuje až plnou instalací
DVDA Pro a nikoliv instalací DVDA Studio.
Nejsem si jistý, jestli je plně aktivován Mainconcept plugin pro všechny CBR a VBR.
Obávám se, že to pro mě bude nesplnitelný úkol, protože nerad píšu něco co si nemohu ověřit.
je, že Vegas trial nemá možnost volby Dolby Digital Pro, poněvadž to jsem tu řešil v extra příspěvku.
A na to jsem přišel náhodou, pravděpodobně se tento plugin aktivuje až plnou instalací
DVDA Pro a nikoliv instalací DVDA Studio.
Nejsem si jistý, jestli je plně aktivován Mainconcept plugin pro všechny CBR a VBR.
Obávám se, že to pro mě bude nesplnitelný úkol, protože nerad píšu něco co si nemohu ověřit.
-
- Kontaktovat uživatele:
OK. AC3 Pro je součástí Vegas a se společnou instalací s DVD AR je po aktivaci plně funkční. Dokud mně tedy někdo nevyvrátí pádným důkazem, že se trial liší,budu mít za to, že trial a originál jedno a totéž jsou. U obou aplikací.
-
- Kontaktovat uživatele:
Moje poznámka byla špatně pochopena.Trial a následně správně aktivovaná verze přes server Sony je jedno a totéž.
V trial verzi tato funkce není k dispozici a není zmínka o tom, že se tato funkce povolí po aktivaci a při současné instalaci
DVDA Pro nebo i bez instalace.Proto jsem byl překvapen, že Vy ji máte všichni a v trialu není.
Je to naprosto stejná zhovadilost, kterou jsme před rokem kritizovali u Avidu, že export na HD není v trialu možný.
Ale tam aspoň tato funkce nebyla skryta.
To byl důvod proč jsem přednesl svoji neuctivou poznámku k Vegasu.
Vůči Vegasu nejsem zaujatý, nebyl jsem si schopen přiznat, že pro mě temto soft není, omezím se na prosté konstatování:
Tento soft není odolný a vhodný pro moje zhovadilé pokusy s videosoubory.
Poznámka:
To asi nebude žádný .
V trial verzi tato funkce není k dispozici a není zmínka o tom, že se tato funkce povolí po aktivaci a při současné instalaci
DVDA Pro nebo i bez instalace.Proto jsem byl překvapen, že Vy ji máte všichni a v trialu není.
Je to naprosto stejná zhovadilost, kterou jsme před rokem kritizovali u Avidu, že export na HD není v trialu možný.
Ale tam aspoň tato funkce nebyla skryta.
To byl důvod proč jsem přednesl svoji neuctivou poznámku k Vegasu.
Vůči Vegasu nejsem zaujatý, nebyl jsem si schopen přiznat, že pro mě temto soft není, omezím se na prosté konstatování:
Tento soft není odolný a vhodný pro moje zhovadilé pokusy s videosoubory.
Poznámka:
To asi nebude žádný .
-
- Kontaktovat uživatele:
Kdo má zájem o kvalitní polepky na klávesnici k Sony Vegas, ZDE můžete objednávat za 120Kč + 30Kč poštovného. Nejprve budete vyzvání k zaplacení bankovním převodem a za několik dnů, podle rychlosti převodu je dostanete doporučeným dopisem. Životnost se odhaduje na pět let. Sám jsem si je pořídil a jsem spokojený.
[attachment 560 klavesnice_Vegas.JPG]
[attachment 561 klavesnice_Vegaspolepky.JPG]
[attachment 560 klavesnice_Vegas.JPG]
[attachment 561 klavesnice_Vegaspolepky.JPG]
- Přílohy
-
- klavesnice_Vegas polepky.JPG (152.94 KiB) Zobrazeno 2200 x
-
- klavesnice_Vegas.JPG (206.85 KiB) Zobrazeno 2200 x
-
- Informace
-