Stáhl jsem si nejnovější trial Vegasa 11 Pro build 595.Nevím co mi v systému chybí, nebo co mám doinstalovat, ale chybí
mi mezi výstupními formáty Dolby Digital AC 3 Pro.Mám tam jenom Dolby Digital AC-3 Studio.
Je to tím, že je to trial, nebo mi opravdu něco chybí?
[attachment 388 export_vegas.JPG]
Mimo jiné pro tuhle volbu nemohu ani zvolit Customize template.
Chybí volba AC3 Pro
-
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
- export_vegas.JPG (100.06 KiB) Zobrazeno 1284 x
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Je to, jak píše Romolus. Jde to pouze ve verzích jiných než trial.
Tedy najít program (nebo soubor programů), který zvládne jednoduchý střih a vytvoření menu s KVALITOU BLÍZKOU ORIGINÁLU je fakt pořádná fuška. U všech, co jsem odzkoušel, je to vždy drbání se levou rukou za pravým uchem. Sony nevyjímaje.
Tedy najít program (nebo soubor programů), který zvládne jednoduchý střih a vytvoření menu s KVALITOU BLÍZKOU ORIGINÁLU je fakt pořádná fuška. U všech, co jsem odzkoušel, je to vždy drbání se levou rukou za pravým uchem. Sony nevyjímaje.
-
- Kontaktovat uživatele:
Problém už má řešení.
[attachment 389 AC3vDVDARpoaplikaciAC3ProdoVegas.jpg]
vyrenderováno ve Vegas, v Redner As jako AC3 Pro a přeneseno do DVD AR 5.2. Zvuk jak vidíte již nepotřebuje konverzi.
[attachment 389 AC3vDVDARpoaplikaciAC3ProdoVegas.jpg]
vyrenderováno ve Vegas, v Redner As jako AC3 Pro a přeneseno do DVD AR 5.2. Zvuk jak vidíte již nepotřebuje konverzi.
- Přílohy
-
- AC3 v DVD AR po aplikaci AC3 Pro do Vegas.jpg (289.98 KiB) Zobrazeno 1284 x
-
- Kontaktovat uživatele:
To je ta varianta, o které jsem psal, že je jediná možná pro AC3, ale nese s sebou snížení hlasitosti. Schválně si proveďte porovnání s originálem. Zde odkazuji na to své: http://forum.strihvidea.cz/read.php?28, ... 2#msg-8818 Je to druhý obrázek odshora, kde Audio 1 je AC-3 Pro a Audio 2 je originál AC-3. Ztrátu hlasitosti odhaduji na cca 10 dB.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zkusil jsem zadat v záložce processing - Dynamic range compression NONE a signál zůstal na úrovni originál souboru. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak jste pochodil.
[attachment 390 pokusAC3Pro.jpg]
v záložce Audio service zadáte -31db a výstupní formát je, co se týká síly signálu shodný s originálem.
Porovnání hudebního souboru:
1. řádek je po vyrenderování s obrazem v AVCHD 1080 50i, 256Kbps (hrozné zjištění!!!)
2. rádek je vyrenderován AC3 Pro s nastavením, jak ho tu popisuji,
3. řádek originální stopa, ze které se zvuk renderoval.
[attachment 391 porovnnoriginluaAC3.jpg]
[attachment 390 pokusAC3Pro.jpg]
v záložce Audio service zadáte -31db a výstupní formát je, co se týká síly signálu shodný s originálem.
Porovnání hudebního souboru:
1. řádek je po vyrenderování s obrazem v AVCHD 1080 50i, 256Kbps (hrozné zjištění!!!)
2. rádek je vyrenderován AC3 Pro s nastavením, jak ho tu popisuji,
3. řádek originální stopa, ze které se zvuk renderoval.
[attachment 391 porovnnoriginluaAC3.jpg]
- Přílohy
-
- porovnání originálu a AC3.jpg (292.3 KiB) Zobrazeno 1284 x
-
- pokus AC3 Pro.jpg (292.12 KiB) Zobrazeno 1284 x
-
- Kontaktovat uživatele:
A ještě jedno srovnání AVCHD 1080 50i, zvuk 256Kbps a AC3 Pro bez komprese, jak ji tu výše popisuji.
Vím jistě jedno, už nikdy u žádného AVCHD projektu nenechám zvuk spojený a tímto nastavením a vždy si udělám AC3 Pro soubor bez komprese a ten následně vložím do DVD AR, abych zhotovil AVCHD DVD.
Děkuji zde mandovi za inspiraci a Steviezahovi, že mě pomohl rozhýbat se a tento problém, o kterém jsem neměl ani začít řešit. Vím jedno na 100% Pinnacle Studio dělá s AC3 Dolby Digital úplně to samé! co já mám AVCHD DVD se slabým zvukem. Vždy mě to vytáčelo, ale neznal jsem řešení, jak tomu předejít. Teď ho díky našemu diskutování zde znám a budu se řídíit zásadně těmito novými poznatky. Ještě jednou díky, pánové.
Nahoře zvuk vyprodukovaný společně s obrazem, pod ním AC3 Pro bez komprese. Stačí odstranit zvuk v prvním řádku a nechat bez problému vyrobit AVCHD DVD s neošizeným zvukem vyrenderovaným odděleně.
[attachment 392 porovnnAVCHDAC3aAC3Pro.jpg]
Vím jistě jedno, už nikdy u žádného AVCHD projektu nenechám zvuk spojený a tímto nastavením a vždy si udělám AC3 Pro soubor bez komprese a ten následně vložím do DVD AR, abych zhotovil AVCHD DVD.
Děkuji zde mandovi za inspiraci a Steviezahovi, že mě pomohl rozhýbat se a tento problém, o kterém jsem neměl ani začít řešit. Vím jedno na 100% Pinnacle Studio dělá s AC3 Dolby Digital úplně to samé! co já mám AVCHD DVD se slabým zvukem. Vždy mě to vytáčelo, ale neznal jsem řešení, jak tomu předejít. Teď ho díky našemu diskutování zde znám a budu se řídíit zásadně těmito novými poznatky. Ještě jednou díky, pánové.
Nahoře zvuk vyprodukovaný společně s obrazem, pod ním AC3 Pro bez komprese. Stačí odstranit zvuk v prvním řádku a nechat bez problému vyrobit AVCHD DVD s neošizeným zvukem vyrenderovaným odděleně.
[attachment 392 porovnnAVCHDAC3aAC3Pro.jpg]
- Přílohy
-
- porovnání AVCHD AC3 a AC3 Pro.jpg (297.42 KiB) Zobrazeno 1284 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel mi se nepovedlo v trialu zprovoznit volbu Digital Dolby AC3 Pro.
Díky tomu je Vegas neotestovatelný s důležitými funkcemi ke které tento plugin řadím.Zkusím jestli tuto nectnost nemá Edius,ale zatím
jsem si toho nevšiml.Pak se rozhodnu, zda Vegas půjde definitivně ven ze systému, ale je to velmi pravděpodobné.
Nevidím jediný důvod proč exportovat zvlášť zvuk a zvlášť video jenom proto, že s ním program neumí pracovat korektně.
Díky tomu je Vegas neotestovatelný s důležitými funkcemi ke které tento plugin řadím.Zkusím jestli tuto nectnost nemá Edius,ale zatím
jsem si toho nevšiml.Pak se rozhodnu, zda Vegas půjde definitivně ven ze systému, ale je to velmi pravděpodobné.
Nevidím jediný důvod proč exportovat zvlášť zvuk a zvlášť video jenom proto, že s ním program neumí pracovat korektně.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jenom jsem si kontrolně prolezl registry.Nevěřil jsem vlastním očím, kde všude je po registrech produkt Sony rozlezlý.
-
- Kontaktovat uživatele:
Romolus, poté co jsem nastavil dle Vaší rady hodnotu Dialog normalization v Audio Service na -31 dB, je hlasitost AC3 Pro opravdu shodná s originálem! Díky. Ale že je to řešení exportu v Sony Vegas pěkně kostrbaté.
-
- Informace
-