Děkuji za soubory.Nahodil jsem ten ze složky MBAFF do Ediusa, Avidu a nakonec do Vegasu.Edius a Avid v pohodě načetly
a detekovaly jako prokládaný od horního pole.Editace bez problému.
Vegas v náhledu jel, jakmile jsem jej se pokusil editovat v timeline, spadl a já jsem neměl náladu čekat jestli se vzpamatuje.
Po srovnání s originál souborem jsem byl nucen použít Edius a konstatuji:
Rozmazání vertikál skutečně v originálu je a myslím si, že je to kvůli nedokonalosti automatiky kamery ostřit při pohybu.
Ten švenk si myslím, že není až tak rychlý.O zoomování si myslím, že to už rychlé je tak jsem se na úsek videa v této části
nezaměřoval.Zřejmě pro podpoření mé teorie by stačilo natočit ten švenk ještě pomaleji.Pokud by obraz byl v pořádku
jednalo by se opravdu o nedokonalost kamery.Ale to je těžko říct, výrobce může mít jiný názor.
Udělal jsem si srovnání.Zleva doprava:export z pinnacle MBAFF,originál v timeline Edius,originál v timeline Vegas.
Bohužel toto srovnání není korektní, protože u Vegasu může být dosaženo lepšího výsledku použitím vhodného ffdshow fitru
a jeho nastavením.Já v systému nic nemám, spoléhám jenom na kodeky, které si Edius nainstaluje.
[attachment 381 Edius_double_and_vegas_window.JPG]
Napadlo mě řešení:Zkusit nainstalovat kodeky Canopusu, údajně existuje verze pro přehrávání videjek z Ediusa i v systému bez něj.
Nebo taky jiné.
Ty si pak zvolit pro export souboru.Jenže jediná volba, která to umožňuje je Video for Windows(avi).
[attachment 382 AVI_with_Canopus.jpg]
Takto vyexportovaný soubor použít pro export na placku.
Jsem si vědom,že je to opět laborování.Nechám na Vás jestli se Vám do toho chce.
Obecný pokec o SONY VEGAS Pro
-
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
- AVI_with_Canopus.jpg (217.5 KiB) Zobrazeno 1430 x
-
- Edius_double_and_vegas_window.JPG (93.14 KiB) Zobrazeno 1430 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Nemám přístup ke Canopus HQX codec. Našel jsem pouze HQ a ten je nějaký starý. Navíc se podle Vašeho námětu v mém Vegas nezobrazuje.
-
- Kontaktovat uživatele:
Abych to nepatlal sem, pověsil jsem codecpack Canopusu do sekce o Edius.Najdete tam odkaz ke stažení a krátký popis.
Vlákno bude mít název:
Jak přehrát AVI video enkodované s Canopus kodeky.
Vlákno bude mít název:
Jak přehrát AVI video enkodované s Canopus kodeky.
-
- Kontaktovat uživatele:
Kodeky Canopus HQX nainstalovány, PC restartováno ovšem ve Vegas se mi stále neukazují. ( Kde dělám chybu???
[attachment 384 AVI.jpg]
[attachment 384 AVI.jpg]
- Přílohy
-
- AVI.jpg (288.97 KiB) Zobrazeno 1430 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsem v pasti.To nevím.Ale je možné, že tento codecpack obsahuje jenom dekodery,bez enkoderů.
Já je ve Vegasu mám,ale je pravdou,že v systému mám i Edius 6.
Nedalo mi to a zkusil jsem si soubory enkodované Canopus kodekem do Vegasu natáhnout.
Obrovské zklamání, v některých souborech Vegas bliká jako stroboskop a nezobrazí je korektně,
Avid je nezobrazí vůbec, jenom zvuk.Vypadá to,že oba programy nepustí do svého systému cizí kodeky.
Vegas jenom ty co jsou v kodecpacku ffdshow a Avid vůbec.Nebo ještě mám chybu v tom, že mám nVidia grafiku.
Já ji snad vyměním za starou ATI 4650, protože tolik problémů od té doby co jsem začal používat Nvidia jsem neřešil.
Ještě zkusím některý z Vašich MXF do AVI v Canopus kodeku vyexportovat z Ediusu.To co jsem zkoušel byly nagrabované soubory
z videokamery.
Za chvíli tento příspěvek doplním.
Tak bohužel, Vegas se s Canopus kodeky v mém systému nesnese.Tak to se omlouvám, to je slepá cesta.
Já je ve Vegasu mám,ale je pravdou,že v systému mám i Edius 6.
Nedalo mi to a zkusil jsem si soubory enkodované Canopus kodekem do Vegasu natáhnout.
Obrovské zklamání, v některých souborech Vegas bliká jako stroboskop a nezobrazí je korektně,
Avid je nezobrazí vůbec, jenom zvuk.Vypadá to,že oba programy nepustí do svého systému cizí kodeky.
Vegas jenom ty co jsou v kodecpacku ffdshow a Avid vůbec.Nebo ještě mám chybu v tom, že mám nVidia grafiku.
Já ji snad vyměním za starou ATI 4650, protože tolik problémů od té doby co jsem začal používat Nvidia jsem neřešil.
Ještě zkusím některý z Vašich MXF do AVI v Canopus kodeku vyexportovat z Ediusu.To co jsem zkoušel byly nagrabované soubory
z videokamery.
Za chvíli tento příspěvek doplním.
Tak bohužel, Vegas se s Canopus kodeky v mém systému nesnese.Tak to se omlouvám, to je slepá cesta.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ok nevadí. I tak vřelé díky za snahu pomoci.
Osobně se domnívám, že Vegas má dost dobré vlastní kodeky a v Sony o tom dobře vědí. A ty, které chybí doplní v mém systému k-Lite. Až dodělám těch několik videí, které jsem natočil XF100, velmi rád se vrátím k osvědčenému 50i, který je univerzální a hraje ve všem a všude. Dělal jsem si naděje, že je 25p nějaký zázrak, ale není. Canon to asi ví a střední třídy kamer se 25p ukládá do 50i. Proč asi, hm? Nebude to náhodou tím, že se to střihá v amatérských podmínkách nejlépe?!
Osobně se domnívám, že Vegas má dost dobré vlastní kodeky a v Sony o tom dobře vědí. A ty, které chybí doplní v mém systému k-Lite. Až dodělám těch několik videí, které jsem natočil XF100, velmi rád se vrátím k osvědčenému 50i, který je univerzální a hraje ve všem a všude. Dělal jsem si naděje, že je 25p nějaký zázrak, ale není. Canon to asi ví a střední třídy kamer se 25p ukládá do 50i. Proč asi, hm? Nebude to náhodou tím, že se to střihá v amatérských podmínkách nejlépe?!
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky si to myslím.Jenom jsem nechtěl do systému instalovat jakýkoliv codecpack.Už jsem se s nima nalaboroval víc než dost.
Pokud Vegasu předložíme standartní video, bez problému ho přehraje.Kdo má náladu občas laborovat jako já , tomu doporučuji
používat Edius 6.A to i přesto, že K-Lite považuju za neškodící systému, protože jsem s ním dnes ráno bez problému přehrál
MXF soubory ve Windows Media playeru.Sice jsem si trochu musel pohrát s nastavením a pak to jde.Jenže mi se v tom nechce
po každé reinstalaci v vrtat a vzpomínat co jsem jak nastavoval.
Pokud Vegasu předložíme standartní video, bez problému ho přehraje.Kdo má náladu občas laborovat jako já , tomu doporučuji
používat Edius 6.A to i přesto, že K-Lite považuju za neškodící systému, protože jsem s ním dnes ráno bez problému přehrál
MXF soubory ve Windows Media playeru.Sice jsem si trochu musel pohrát s nastavením a pak to jde.Jenže mi se v tom nechce
po každé reinstalaci v vrtat a vzpomínat co jsem jak nastavoval.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se experimentováním s MXF soubory 25p ve Vegas vrátil obloukem ke klasice. Zapomněl jsem na další laborování s tímto formátem videa, když ho stejně žádný z editorů videa nepodporuje a nechal jsem projet přepočítat to standardního AVCHD 50i s bitrate maximálně ve Vegas možným, tj. 22Mbit/s a v DVD AR udělal AVCHD DVD a je po problému.
Když chce amatérský tvůrce jako jsem i já, dělat klasické Full HD AVCHD DVD ať klidně zapomene na experimentování a udělá vše standardně, jako jsem k tomu dospěl nakonec i já. Pravda, udělal jsem si k tomu pro jistotu do archivu ještě zálohu projektu v XDCAM, se shodným bitrate jako měl originál, tedy 35Mbit/s, kde je zachovaná kvalita originálu i s PCM zvukem, který produkovala kamera Canon XF100.
Závěr: Opět na mne spadla únava z toho věčného hledání nejlepšího formátu, s nejlepším obrazem a zvukem a k tomu ve formátu, který přehraje každý přehrávač bez zadrhávání nebo jiných poruch. Určitě mě mé experimenty a pokusy a omyly dokázaly obohatit v mé video praxi, ale trávit tak svůj čas donekonečna nehodlám.
Projekty Full HD do 40 minut patří na AVCHD DVD a ty delší na BD v doporučené kvalitě výrobcem editačního software. Zjišťuji jako nováček ve Vegas, v tandemu s DVD Architect, že je to pro mne dostatečně dobrý editační a authoringový nástroj pro tvorbu mých domácích děl, která jsou veskrze skromná a nedělají si ambice na obecnou popularitu. Škoda, že jsem neměl odvahu položit se do Vegas již dříve. Byl bych v něm dnes již daleko zručnější a vyhnul bych se mnoha zklamáním, např s menu v Pinnacle a titulky v Avidu. Oceňuji v něm flexibilní práci s mnoha stopami a multi kamera nastavení, které velmi usnadňuje sestřih z vícero kamer. Stále se učím a zvykám si na např. titulkovače, který má mnoho možností, ale ne takové, na které jsem zvyklý v Pinnacle. Proto zůstane v mém PC napevno, společně se software Sony. Není problém v něm udělat to, co Vegas neumí tak lehce, vyexportovat to v nekomprimovaném AVI a včlenit do do projektu ve Vegas. S ostatními výstupy z PS má Vegas bohužel problémy.
Když chce amatérský tvůrce jako jsem i já, dělat klasické Full HD AVCHD DVD ať klidně zapomene na experimentování a udělá vše standardně, jako jsem k tomu dospěl nakonec i já. Pravda, udělal jsem si k tomu pro jistotu do archivu ještě zálohu projektu v XDCAM, se shodným bitrate jako měl originál, tedy 35Mbit/s, kde je zachovaná kvalita originálu i s PCM zvukem, který produkovala kamera Canon XF100.
Závěr: Opět na mne spadla únava z toho věčného hledání nejlepšího formátu, s nejlepším obrazem a zvukem a k tomu ve formátu, který přehraje každý přehrávač bez zadrhávání nebo jiných poruch. Určitě mě mé experimenty a pokusy a omyly dokázaly obohatit v mé video praxi, ale trávit tak svůj čas donekonečna nehodlám.
Projekty Full HD do 40 minut patří na AVCHD DVD a ty delší na BD v doporučené kvalitě výrobcem editačního software. Zjišťuji jako nováček ve Vegas, v tandemu s DVD Architect, že je to pro mne dostatečně dobrý editační a authoringový nástroj pro tvorbu mých domácích děl, která jsou veskrze skromná a nedělají si ambice na obecnou popularitu. Škoda, že jsem neměl odvahu položit se do Vegas již dříve. Byl bych v něm dnes již daleko zručnější a vyhnul bych se mnoha zklamáním, např s menu v Pinnacle a titulky v Avidu. Oceňuji v něm flexibilní práci s mnoha stopami a multi kamera nastavení, které velmi usnadňuje sestřih z vícero kamer. Stále se učím a zvykám si na např. titulkovače, který má mnoho možností, ale ne takové, na které jsem zvyklý v Pinnacle. Proto zůstane v mém PC napevno, společně se software Sony. Není problém v něm udělat to, co Vegas neumí tak lehce, vyexportovat to v nekomprimovaném AVI a včlenit do do projektu ve Vegas. S ostatními výstupy z PS má Vegas bohužel problémy.
-
- Kontaktovat uživatele:
Při renderování projektu ve Vegasu používáte nastavení z připravených šablon nebo své vlastní? Pokud použiji nastavení pro AVCHD 1920x1080/50i, výsledná hlasitost (formát AC3) je proti originálu nižší a navíc jej nestráví DVD-A bez dalšího renderování zvuku, a tím dalšího snížení hlasitosti. Pro zamezení dalšímu renderování zvuku v DVD-A musím ve Vegasu renderovat zvuk zvlášť a s jiným nastavením. Děláte to jednodušeji?
-
- Kontaktovat uživatele:
pro mand: Mám stejné zkušenosti, které popisujete výše. DVD AR i mně přepočítává AC3 zvukovou stopu a ta je tižší než-li originál. Budu velmi rád, když se tu rozepíšete o odděleném způsobu renderování samotného zvuku, aby se nemusel přepočítávat v DVD AR podruhé.
Otevřu si přednastavenou šablonu Sony AVC a změním bitrate ze 16 000 000Kb/s na možné maximum. Je to necelých 22 000 000Kb/s. Zvuk změním z 192Kbps na 256Kbps. I přes to, že má graf. karta umožňuje při renderingu využít GPU zpracování, vypínám ho a nechávám tuto práci jen pro CPU. GPU u mě nijak výpočet neurychlí, a proto ho nepoužívám. Kvalitu renderování nastavuji vždy na BEST.
Nechápu dost dobře proč DVD AR nevoní AC3 zvuk z Vegas a má potřebu to znovu převzorkovat. Trvá to ale v jen pár minut, tak mě to tolik neobtěžuje. I tak bych se tohoto problému nejraději zbavil. Kdyby někdo přišel na kloub tomuto chování DVD AR, udělal by mi radost.
Otevřu si přednastavenou šablonu Sony AVC a změním bitrate ze 16 000 000Kb/s na možné maximum. Je to necelých 22 000 000Kb/s. Zvuk změním z 192Kbps na 256Kbps. I přes to, že má graf. karta umožňuje při renderingu využít GPU zpracování, vypínám ho a nechávám tuto práci jen pro CPU. GPU u mě nijak výpočet neurychlí, a proto ho nepoužívám. Kvalitu renderování nastavuji vždy na BEST.
Nechápu dost dobře proč DVD AR nevoní AC3 zvuk z Vegas a má potřebu to znovu převzorkovat. Trvá to ale v jen pár minut, tak mě to tolik neobtěžuje. I tak bych se tohoto problému nejraději zbavil. Kdyby někdo přišel na kloub tomuto chování DVD AR, udělal by mi radost.
-
- Informace
-