Prostorový zvuk 5.1

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
rupin

Dobrý den,
mám možná blbý dotaz, ale neznám a nenašel jsem ve fóru řešení: mám z kamery ve videu (m2ts, 1080i) 5.1 kanálový zvuk. Jak mám nastavit zvuk v ( např. stereo/prostředí/dialogové okno) PS 15, aby byl tento formát i na výtupním souboru a nedošlo k jeho zkreslení (třeba nevhodným nastavením)? Finální soubor budu muset udělat přes BD, jinde mi to PS 5.1 zvuk nenabídne.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

A je ten zvuk z kamery opravdu 5.1 nebo se tak jenom tváří. Já mám Sonku s možností 5.1 zvukem. Brzy po její koupi jsem ji přepnul na stereo a mám klid. O zvuk do všech beden se postará Dolby Pro logic II při přehrávání. Moje osobní zkušenost v PS se zvukem 5.1 byla otřesná. Proto doporučuji se sním nepárat. On nakonec ten zvuk 5.1 z kamery je jen taková faleš. Kamera stereo rozkládá uměle na 5.1. Fuj.
rupin

Mám také Sony, HDR-CX 520 VE. Udávají, že má 5.1 (podle mikrofonu to spíš vypadá na surround), ale zatím jsem nahrával pouze v 2.0, protože se mi to nechtělo řešit. Teď jsem to chtěl vyzkoušet, eventuálně vložit do klipu audio doprovod v originále 5.1 a nevím jak nastavit zvuk v projektu, aby těch 5.1 zůstalo bez prostorového zkreslení ve výstupu.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Nepamatuji se přesně, který z názvů, který v prvním příspěvku uvádíte, ale je to ten, co se tam znázorní pět reproduktorů. Jinak jsou tam ještě dva - stereo a čtyři a to je ten třetí.
rupin

OK, pět reproduktorů je v "dialogovém okně". To znamená, že pro zvukovou stopu v 5.1 (ať už z videa nebo samostatného zvuku) nastavím dialogové okno - a umístním ikonu do středu? Nedojde tím k nevhodnému vybalancování původního zvuku? Pokud nechci původní 5.1 zvuk upravovat, není nějaký jiný způsob?

Napadlo mne nějakým programem rozložit původní 5.1 na samostatné stopy (nezjišťoval jsem zatím jakým a nevím zda to vůbec jde) a ty vložit do projektu v dialogovém okně a ručně si je vybalancovat.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Ikonu můžete nechat kde je. Když si s tím budete chtít hrát, budete míchat zvuk přímo v timeline. Víc poradit neumím. Nikdy jsem 5.1 zvuk nemíchal.
Zamčeno
  • Informace