Vytvoření více DVD a následné Blu-Ray
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím jak vyřešit a nebo řešíte postupné vytvoření třeba př.5 ks různých DVD včetně menu /někdo si to přeje pouze na DVD/ a potom vytvoření z toho všeho pro sebe jeden Blue-Ray s jiným menu - je to vůbec technicky proveditelné.Nejideálnější by to bylo z postupně uložených projektů ale ty se při vkládání do osy přepíšou.Má někdo nějaký nápad.Díky.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já to dělám takto již léta běžně v Pinnacle 14 a 15. Dělám AVCHD DVD, a protože se na ně vejde je cca 40 minut videa, bylo jich zapotřebí vždy více. Tyto projekty jsem potom složil kopírováním na obyčejná MPEG2 DVD, kam mohu poskládat cca 90-120 minut videa.
Po zakoupení BD vypalovačky, jsem udělal stejným postupem, až tří hodinové BD-R. Udělám tomu jen nové menu. Vše ostatní je připraveno z krátkých projektů, které pouze pospojuji a dám vyrenderovat.
Po zakoupení BD vypalovačky, jsem udělal stejným postupem, až tří hodinové BD-R. Udělám tomu jen nové menu. Vše ostatní je připraveno z krátkých projektů, které pouze pospojuji a dám vyrenderovat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já mám sice delší projekty ale jak tedy pospojovat projekty samostatně uložené když třeba v Magixu pokud vložím nějaký projekt a chci přidat další tak mě to ten první přepíše a objeví se ten druhý.Kdyby mě šli pospojovat tak bych v tom neviděl problém.Z každého projektu bych si udělal samostatné DVD a pak po naházení všech projektů bych si vytvořil Blue-Ray.Jde to nějak v Ediusu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím,že nejschůdnější řešení popsal Romolus.Pokud to potřebujete přímo z programu nebo nějak jinak
nevím přesně jak,křišťálová koule má nějaký zákal:D, budete se muset podřídit tomu co Vám umožní editor.
Např:v Avidu lze importovat a následně spojovat různé projekty.
V Ediusu je možno využívat sekvence.Každá sekvence jiný film.
Podotýkám,že v Ediusu Export na DVD nebo BD je co se možností týče hůře vybaven než Avid
nebo staříček Pinnacle.
Co umí Vegas nebo Corel nevím.
Ale asi nejlepší řešení bude vyexportovat každý projekt do souboru kompatibilního jak pro DVD a BD
a celé pospojovat a opatřit novým menu v DVD Architect.
Protože jak jsem pochopil,někdy potřebujete vytvořit DVD a někdy to chcete na BD.
Takže základ je jasný:export 1920x1080 25i a slušná bitrate.
nevím přesně jak,křišťálová koule má nějaký zákal:D, budete se muset podřídit tomu co Vám umožní editor.
Např:v Avidu lze importovat a následně spojovat různé projekty.
V Ediusu je možno využívat sekvence.Každá sekvence jiný film.
Podotýkám,že v Ediusu Export na DVD nebo BD je co se možností týče hůře vybaven než Avid
nebo staříček Pinnacle.
Co umí Vegas nebo Corel nevím.
Ale asi nejlepší řešení bude vyexportovat každý projekt do souboru kompatibilního jak pro DVD a BD
a celé pospojovat a opatřit novým menu v DVD Architect.
Protože jak jsem pochopil,někdy potřebujete vytvořit DVD a někdy to chcete na BD.
Takže základ je jasný:export 1920x1080 25i a slušná bitrate.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já umím poradit jenom pro Avid, Edius a DVD Architect.Víc jsem se nenaučil a to bych rád ovládal nějaký slušný grafický editor
který by uměl načíst video a uložit totéž po úpravách s průhledností.Zkoušel jsem Photoshop CS4,ale nedělám v něm často
tak co se naučím zapomínám.
Asi by jste měl být konkrétnější co potřebujete, ale v Magixu se tím budete muset prokousat asi sám.Není tu moc uživatelů
co znají a ovládají Magix.
který by uměl načíst video a uložit totéž po úpravách s průhledností.Zkoušel jsem Photoshop CS4,ale nedělám v něm často
tak co se naučím zapomínám.
Asi by jste měl být konkrétnější co potřebujete, ale v Magixu se tím budete muset prokousat asi sám.Není tu moc uživatelů
co znají a ovládají Magix.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím možná,že jsem to asi přesně nepopsal ale již jsem v Magixu něco našel co by mohlo vyhovovat.To jak jste napsal,že každá sekvence je jiný film tak něco podobného jsem sháněl a to má i Magix.Jmenujete se to Change curent movie a místo nového projektu se z tamté funkce zadává New movie vytvoří se projekt
a uloží se a takto mohu udělat a uložit x projektů.Po otevření Burning se mě zobrazí všechny projekty zaškrtnuté i včetně odkazů v projektech a z toho si mohu postupným odebíráním nebo ponecháním vytvořit jaké chci DVD nebo Blu-Ray včetně různých Menu.
Mě šlo hlavně o to,abych nemusel dělat kompletní projekty vytvořené pro více DVD znovu pro Blu-Ray ne jak jste napsal,že jednou potřebuji DVD a jindy Blue-Ray ale
připravit projekty třeba 5x pro DVD a pak z nich udělat i Blu-Ray a to Magix vytvořil.
a uloží se a takto mohu udělat a uložit x projektů.Po otevření Burning se mě zobrazí všechny projekty zaškrtnuté i včetně odkazů v projektech a z toho si mohu postupným odebíráním nebo ponecháním vytvořit jaké chci DVD nebo Blu-Ray včetně různých Menu.
Mě šlo hlavně o to,abych nemusel dělat kompletní projekty vytvořené pro více DVD znovu pro Blu-Ray ne jak jste napsal,že jednou potřebuji DVD a jindy Blue-Ray ale
připravit projekty třeba 5x pro DVD a pak z nich udělat i Blu-Ray a to Magix vytvořil.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokus používáte Magix,mohl by jste až budete mít čas a náladu udělat nějaký popis jak Magix funguje?
-
- Kontaktovat uživatele:
Občas ho použiju ale necítím se dostatečně erudovaný k nějakému popisu byl by to asi propadák.Sám to můžete posoudit podle dotazů,že někdy ani nevíte na co máte odpovědět.Pokud někdo bude mít dotaz rád odskouším a nebo nějak popíšu.Tento soft mě připadá,že Vás nechá všechno udělat /pouze na to upozorní/
tato upozornění se dají ignorovat pak už záleží pouze na uživateli jak se rozhodne a zda si je jist,že to bude v závěru funkční a nebo ne ale zatím se mě nezasekl ani nezkolaboval.Já zatím testuji a syn zkouší již celý projekt a proto jsem sháněl abych všechny projekty uložil na HDD jako DVD a zároveň pro sebe vypálil na Blu-Ray.
Tady jsem umístil základní popis co je přiložen k softu a pak jsou ještě samostatná videjka ale není to v češtině.Pokud bude zájem mohu postupně ty videa poskytnout.
http://www.ulozto.cz/12811144/01-intro-en-asf
Heslo: intro
tato upozornění se dají ignorovat pak už záleží pouze na uživateli jak se rozhodne a zda si je jist,že to bude v závěru funkční a nebo ne ale zatím se mě nezasekl ani nezkolaboval.Já zatím testuji a syn zkouší již celý projekt a proto jsem sháněl abych všechny projekty uložil na HDD jako DVD a zároveň pro sebe vypálil na Blu-Ray.
Tady jsem umístil základní popis co je přiložen k softu a pak jsou ještě samostatná videjka ale není to v češtině.Pokud bude zájem mohu postupně ty videa poskytnout.
http://www.ulozto.cz/12811144/01-intro-en-asf
Heslo: intro
-
- Informace
-