vyroba tlacitka

Fórum k Pinnacle Studio verze 8 a 9
Zamčeno
sedmy z peti

Zdravim

potreboval bych vedet, jak se daji vyrobit tlacitka do menu pinnclu, ve slozce buttons jsou ve formatu *.tga, ale kdyz si nejake vyrobim, tak je nepouzitelne (chybi pruhlednost), popripade kde se daji nejake stahnout.
Mart
Kontaktovat uživatele:

Musis to delat v editoru ktery umi pracovat s alpha vrstvou a ulozit to do nekomprimovaneho tga. Umi to treba GIMP.
V Gimpu si jednoduse vytvorim obrazek, v menu dam Vrstva->Pruhlednost->Pridat alpha kanal. Potom uz jen to co chci aby bylo pruhledne "vygumuji".
Az bude cas, tak napisu clanecek s postupem.
A samozrejme, pokud ma nekdo hotova nejaka tlacitka, klidne je poslete a ja to hodim do downloadu pro ostatni.
sedmy z peti

Dik ja jsem to delal ve photoshopu, ten pruhlednost podporuje, ale kdyz jsem to ulozil v *.tga tak to v pinnaclu nebylo pruhledne.
Dnes jsem to ulozil v *.tif a je to OK jinak dik za nasmerovani.
Joe-Joe
Kontaktovat uživatele:

Tusim to dokaze ak Corel.
rejmi
Kontaktovat uživatele:

Joe-Joe Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tusim to dokaze ak Corel.

Ano, v Corellu to jde take. (Photo-Paint). Ja to delal tak, ze jsem si nejprve orizl z obrazku nejaky objekt a pak dal vytvorit masku. Ulozim jako TGA a vse je v poradku (pruhledne). Snad to jde i jinak, ale me to takhle funguje.
Zamčeno
  • Informace