Střih zvuku nebo vlož. komentáře v PS14
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, prosím o radu ,upozornuji že jsem s PS naprostý začátečník a potřeboval bych poradit s tímto problémem .Mám natoč. video v m2ts asi 10min. mám jej již připraveno k exportu vč. tit. a hudby na pozadí, ale mám tam na začátku videa přebrept který potřebuji odstranit a vložit nový komentář.Zkoušel jsem nahrávat přes mikrofon ale zvuk v projektu není .Jak tedy postupovat?Lze část zvuku vystřihnout ?Popř. jak na vlož. komentáře?Předem děkuji za radu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Doporučuji Vám si projít manuál přímo v Pinnacle. Tam je tato možnost dosti podrobně popsána.
-
- Kontaktovat uživatele:
První možností je ztlumit zvukovou stopu z kamery a do jedné ze dvou stop pro přidání zvuku/hudby přidat komentář nahraný mikrofonem. Problémem ale bude to, že úprava se bude odlišovat od ostatní části (budou chybět ruchy nahrané kamerou, zvuk bude mít jiné zabarvení díky použití jiného mikrofonu, atd)
Druhou možností je použít na pořízenou nahrávku zvuku z kamery frekvenční filtr a pokusit se odfiltrovat zvuk hlasu a pak pokračovat jako v prvním případě.
Pro co největší věrnost bych se asi pokusil nahrát opravu zvuku přímo pomocí mikrofonu kamery a použít z takto nahrané opravy pouze zvuk.
Pozn. vložení komentáře je stejně jednoduché jako vložení záběru z kamery, tedy najít kde je příslušná nahrávka zvuku (soubor *.wav nebo *.mp3) a pak přetáhnout na jednu ze dvou zvukových stop myškou
Druhou možností je použít na pořízenou nahrávku zvuku z kamery frekvenční filtr a pokusit se odfiltrovat zvuk hlasu a pak pokračovat jako v prvním případě.
Pro co největší věrnost bych se asi pokusil nahrát opravu zvuku přímo pomocí mikrofonu kamery a použít z takto nahrané opravy pouze zvuk.
Pozn. vložení komentáře je stejně jednoduché jako vložení záběru z kamery, tedy najít kde je příslušná nahrávka zvuku (soubor *.wav nebo *.mp3) a pak přetáhnout na jednu ze dvou zvukových stop myškou
Potřebuji do nahrávek melodií vložit komentář. Ale bez videa. Samostatnou zvukovou stopu a uložit ji v (třeba) MP3 . Pinnacle to odmítá udělat. Je nějaká finta jak tu "mršku" donutit editovat a uložit samostatnou zvukovou stopu, aby šla přehrát v běžném přehrávači?
A když ne, tek dovede to nějaký (free) program?
Díky za radu
dedaslavik@centrum.cz
A když ne, tek dovede to nějaký (free) program?
Díky za radu
dedaslavik@centrum.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Můžete provést export do souboru AVI, předvolba DV. V nastavení si vyškrtněte pryč volbu Exportovat video. Výsledkem pak bude wav soubor.
[attachment 43 NASTAVENI_WAV.JPG]
[attachment 43 NASTAVENI_WAV.JPG]
- Přílohy
-
- NASTAVENI_WAV.JPG (44.84 KiB) Zobrazeno 541 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Nebo zvolíte export do souboru,vyberete zvuk,zvolíte parametry a uložíte.
[attachment 52 sound_export.jpg]
[attachment 52 sound_export.jpg]
- Přílohy
-
- sound_export.jpg (274.46 KiB) Zobrazeno 541 x
-
- Kontaktovat uživatele:
steviezah: no vida, toho jsem si nevšiml, v 10ce taková možnost nebyla a ve 14 jsem to nehledal. Velký palec nahoru (tu)
-
- Kontaktovat uživatele:
Tato možnost je v PS už od 12,koukněte v obrázku nahoru do prava
-
- Informace
-