Rozhodl jsem se je sloučit, protože 14 a 15 jsou téměř stejné a co jsem prošel náhodně několik témat tak buď se témata týkají obou verzí (obecné dotazy), nebo je vždy uvedeno které verze se dotaz týká (tam kde je problém s nefunkčností). Pokud by to hodně vadilo, dalo by se to opět rozdělit (to není problém), ale nevím zda není zbytečné mít pro každou verzi fórum zvlášť.
Fórum k verzi 12 jsem již přesunul do archivu a budu se to snažit udělat tak aby se fóra v archivu nezobrazovala na hlavní stránce (nebo jen nějaký zkrácený výpis).
Údržba fóra
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Mohu-li Marte poprosit. Udělejte z DVD Architect 5 jedno z hlavních témat a schovejte třeba zastaralý Avid Liquid. Domnívám se, že tu bude DVD AR5 slavit v budoucnu úspěch. Ten soft si to zaslouží. Díky Vám jsem mu začal trochu rozumět a pustil se do práce v něm.
-
- Kontaktovat uživatele:
Bude fórum pro Sony Vegas + DVD Architect a zřejmě časem i pro Edius + Edius Neo. Jen co se mi podaří na hlavní stránce nějak rozumně skrýt fóra v archivu. Nejspíš ponechám jen odkaz na archiv bez výpisu fór která v něm jsou.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já bych navrhoval:
Fora pro Avid Liquid a PS do 12 včetně sloučit.
Důvod:ani jedno se již nedá koupit.Jsem vlastníkem zaregistrovaných 3 ks PS 10 a 2 Ks PS 12 Plus.
PS 10 se již nedá ani zaregistrovat.PS 12 ještě loni šla,jak je to letos nevím,nezkoušel jsem to.Ale předpokládám,že k tomu taky dojde.
A jak víme,některé funkce je třeba zaregistrovat,jinak nefungují.
Z toho vyplývá,že noví uživatelé těchto starších verzí nepřibudou a ti co mají cracky si budou muset poradit sami.Nejsem totiž schopen poradit někomu,komu se PS chová nestandartně protože to má ošetřeno nějakým paskvilem z netu..Mimo jiné tyto verze už nejsou pro současný OS.
Chápu, že někdo má doma starší kamerku na VHS-C kazetky,ale i ta je mu už k ničemu.Kazetky už se neprodávají.
Pokud má někdo kamerku na DV kazetku,obvykle se zaregistruje a pošle mi SZ.Platí to nejenom o tomto foru.Většinou odpovídám okamžitě a řeším jeho problémy majlem nebo Skypem,pokud nenajdu odpověď tady na foru.A tito uživatelé už mají většinou PS 14.
Fora pro Avid Liquid a PS do 12 včetně sloučit.
Důvod:ani jedno se již nedá koupit.Jsem vlastníkem zaregistrovaných 3 ks PS 10 a 2 Ks PS 12 Plus.
PS 10 se již nedá ani zaregistrovat.PS 12 ještě loni šla,jak je to letos nevím,nezkoušel jsem to.Ale předpokládám,že k tomu taky dojde.
A jak víme,některé funkce je třeba zaregistrovat,jinak nefungují.
Z toho vyplývá,že noví uživatelé těchto starších verzí nepřibudou a ti co mají cracky si budou muset poradit sami.Nejsem totiž schopen poradit někomu,komu se PS chová nestandartně protože to má ošetřeno nějakým paskvilem z netu..Mimo jiné tyto verze už nejsou pro současný OS.
Chápu, že někdo má doma starší kamerku na VHS-C kazetky,ale i ta je mu už k ničemu.Kazetky už se neprodávají.
Pokud má někdo kamerku na DV kazetku,obvykle se zaregistruje a pošle mi SZ.Platí to nejenom o tomto foru.Většinou odpovídám okamžitě a řeším jeho problémy majlem nebo Skypem,pokud nenajdu odpověď tady na foru.A tito uživatelé už mají většinou PS 14.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano, ano. Smýšlím stejně, jen jsem si nebyl jistý, zda je vhodné to tu ventilovat, aby se některý majitel starších verzí PS neohradil. PS 8 - 11 patří, ať se to někomu líbí nebo ne do starého železa. Nakonec jen tam fungují a to jakž takž. Vlákna k těmto programům jsou v podstatě mrtvá. Každý kdo to bere se střihem videa trochu vážně, jde kupředu společně s vývojem kamer, počítačů a k nim i moderního software. Témata bych tu ještě nějaký čas nechal ke čtení, ale možnost přispívat do nich je myslím zbytečné.
Romolus: DVD Architect je jen software pro mastering DVD disků a teď od verze 5 i pro mastering Blu-ray disků a patří tak nějak dohromady k Vegasu. Dělat z něho systémovou kategorii teda není vhodné.
Když už, tak trojici VEGAS - ARCHITECT a také SONY SOUND FORGE. Pořád se tu řeší obraz a na zvuk se trochu zapomíná.
Když už, tak trojici VEGAS - ARCHITECT a také SONY SOUND FORGE. Pořád se tu řeší obraz a na zvuk se trochu zapomíná.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano i ne. Souhlasím s Vámi, že tato trojice k sobě bezesporu patří a díky za Vaší užitečnou připomínku. Máte pravdu DVD Architect je pro mastering. I, když je přibalen k Vegas, dá se používat jako samostatná aplikace, která je vhodná pro všechny, ať mají jakýkoliv jiný editační software. Nejsem v tomto nijak kovaný, ale osobně cítím, že DVD AR je odpovědí na mnoho otázek na tomto fóru, co se týká DVD a BD menu, která jsou např. v PS silně nedotažená. Přimlouvám se taktéž k tomu, aby téma spojovalo všechny tři aplikace Sony. Lubud má velkou pravdu v tom, že zvuk je velmi důležitou součástí videa. Lidmi je tato součást často podceňována a to i z důvodu, že udělat dokonalý zvuk je snad nejtěžší součástí výroby video projektů. Já se tu přiznávám, že udělat se zvukového záznamu pořízeného společně s obrazem amatérskou kamerou, je pro mne kolikrát nepřekonatelná překážka. Z důvodů technických a neméně pak i časových. Přiznám se, že "patlat se" se zvukovou stopou je pro mne očistec.
-
- Kontaktovat uživatele:
pro Lubud: S tím lze souhlasit, že by ta trojice Vegas - Architect - Sound Forge byla vhodná.Sound Forge mimo jiné umožňuje editaci zvuku současně s náhledem na video.
-
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím s návrhy, úpravy jsem provedl. Ještě přemýšlím co s fórem Pluginy, které bylo věnováno pouze pluginům pro Pinnacle. Jestli jej přejmenovat na Pluginy pro Studio nebo to nechat obecně (protože některé pluginy jsou dostupné i pro Vegas nebo Edius).
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím a mám dotaz.Zobrazují se mě stále červěně příspěvky /př. u AS 2 nové/ i když jsem je přečetl již dávno a dal jako přečtené i jako označit forum jako přečtené,zkusil jsem se odhlásit a znovu přihlásit ale mám je tam stále.Co dělám špatně.
-
- Informace
-