BLU-RAY Vypalování

Fórum o všem ostatním - kamery, hardware, offtopic, ...
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Dobrý den všem. Není to tak dávno, co jsem tu na fórum prohlašoval, že mi bohatě stačí vyrábět AVCHD DVD, a že BD disky jsou zbytečný přepych, bez valné budoucnosti. Svůj názor jsem korigoval a ukecal postupně sám sebe k zakoupení BD vypalovačky LG BH10LS30. Pálily mě nejspíš v ruce nějaké "prašule" a já si chtěl udělat radost a také si trochu rozšířit obzory v mém oblíbeném oboru. Stála 2122Kč a byl k ní přibalen 1 Verbatim BD 25GB 6x, datový a napájecí kabel, šroubky a z 90% pro mne nevyužitelný starý software od CyberLink. Šel jsem do ní proto, že se mi cena zdála přiměřená a také jsem četl na tuto mechaniku obecně, převážně chválu. V PC jsem měl mj. skvělou DVD vypalovačku Teak od roku 2003, za kterou jsem v té době zaplatil přes 5000Kč. Celá léta sloužila na jedničku, ale poslední dobou začala kazit DVD-R někde uprostřed vypalování a tak jsem se rozhodoval pro nový kus do mého počítače. nejednou jsem se u prodavačů setkal s názorem, že DVD pálidla, už spolehlivostí nejsou, co bývaly a reklamace se jen hrnou. Plně chápu, že za pár set korun, co dnes DVD "smaženky" prodávají, nemohu očekávat kvalitu, která tu byla ještě před několika léty jistotou. I proto padla volba na BD mechaniku. Říkal jsem si, že toto zařízení musí být uděláno mnohem pečlivěji, již z důvodu technologie v ní využité. Rozhodl jsem se sáhnout hlouběji do kasičky a tento kus hardware si pořídit. Zklamán nejsem. Je tichá i při vysokých rychlostech a DVD a jeden BD-RE Verbatim 25GB 2x, vypálila bez problémů. Doufám, že to tak vydrží, co nejdéle. Rozhodl jsem se, když už je doma, pokusit se vytvořit nějaké domácí video na BD placku a proto jsem založil nové téma Sony DVD Architect 5. Můj oblíbený Pinnacle je na tuto práci nespolehlivý. Nové zkušenosti určitě popíši a podělím se o ně s Vámi zde na fórum.
[attachment 17 LGBH10LS30.jpg]
Přílohy
LG BH10LS30.jpg
LG BH10LS30.jpg (195.04 KiB) Zobrazeno 1189 x
Mart
Kontaktovat uživatele:

Zkoušel jste, jak dlouho trvá vypálit to přibalené 25G 6x médium? A také (napadlo mě to až teď při pokusech s Architectem) v čem vypalovat? Mám jen staré Nero 7, které BD neumí a nové se mi moc pořizovat nechce. Předpokládal jsem že když pořídím retail balení se softwarem tak tam bude nějaká použitelná ořezaná verze Nera. Pokud tam byl ale jen nějaký CyberLink tak to je k ničemu a bude to chtít najít nějaký vypalovací program. Jediné co je free a dalo by se použít je asi ImgBurn, který umí vypálit připravený ISO soubor.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Já vypaluji prostřednictvím NERO 9. CyberLink Media Suite 6.0 obsahuje mj. i aplikaci na vypalování DVD a BD. Vypaloval jsem pouze na BD-RE 25GB 2x. Vypalování ovšem probíhalo pouze rychlostí 1x. Co to způsobilo netuším.Jiné nastavení nebylo povoleno. Po 1. hodině, 20 minutách bylo hotovo a disk funkční, nebýt nefunčnosti menu z PS. Podle dostupných materiálů má být BD-R 25GB 6x vypáleno za cca 11 minut. Já si ho chci nechat na něco důležitého. Koupil jsem si v Alza Verbatim 25GB 2x LTR, za 28Kč kus. A již zmíněné Verbatim BD-RE 25GB 2x, za 103Kč na experimentování, před finálním vypalováním. To ještě chvilku potrvá, než stvořím něco s menu v DVD Arch. 5.2, které jsem si před chvilkou nainstaloval a zkouším v něm pracovat, podle Vašeho návodu. Jsem také rád, že v novém fóru jsou v popisu obrázky, které mluví samy za sebe a vhodně doplní text.

Nainstalovak jsem si NERO 11 a v něm se rychlost vypalování zvedlo. BD-RE 2x, se již vypaluje rychlostí 2,3x. Takže pomalé vypalování bylo způsobeno starší verzí Nera.
Otakar
Kontaktovat uživatele:

Zdravím a pouze doplním romoluse,protože také vlastním tuto BD vypalovačku.Je již také novější typ /LG BH12LS30/,která má pouze jiné vypalovací rychlosti.
Já s ní jsem také spokojen bohužel syn měl smůlu /ten samý typ vypalovala a četla pouze DVD/ došlo k výměně desky.Je již pro tuto vypalovačku také nový firmware.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Prosím o pomoc. Mám problémy s vypalováním BD. Tedy tak na půl. Když pálím na BD-RE Sony a Maxell (mazatelné), tak se mi ještě nestalo, aby to v mém stolním BDP-S 350 nešlo přehrát. Vypálím-li soubory na BD-R Verbatim LTH 2x nebo klasické 6x, tak ve vypalovačce je vše OK, ale v playeru to napíše neznámí disk. Vypaluji v Nero Rurning Rom 11 UDF automaticky nebo 2.50 či 2.60. Vše marné. Má tu někdo podobnou zkušennost, která se mu povedla překonat? U DVD placky chybu oželím. Pár korun za placku nebolí. U BD je to horší, ty už jsou dražší a každého zkaženého kusu velmi lituji.

Díky za případnou pomoc.
mand

Tady http://www.alza.cz/verbatim-bd-r-lth-25 ... tm#recenze jsem se dočetl, že technologie LTH není podporována všemi výrobci vypalovaček a přehrávačů s tím, že o podpoře LTH technologie se ani leckdy nelze dočíst, protože výrobci podobnou informaci u svých výrobků neuvádějí. Myslím, že by to mohla být příčina Vašeho problému.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Díky za snahu, ale tím to asi není. Nefungují mi ani BD-R bez této technologie. Navíc na Verbatim stránkách píši, že to má LG vypalovačka s posledním firmware podporuje. Ten tam samozřejmě mám. I v BD playeru je poslední aktualizace firmware. Já nic neponechávám náhodě. Přesto jsem na tento problém krátký.
Otakar
Kontaktovat uživatele:

Zdravím já mám podobnou zkušenost s Verbatinkama Blue Ray.Mám také Sony BD-RE 50 a pak BD-RE 25 Verbatim.S těmito přepisovatelnýmy nebyl zatím problém ale v balení 5ks BD-R Verbatim jsem narazil na 1 kus,který synův přehrávač LG vůbec neviděl a u mě Samsung načte ale trvá mu to déle.Přitom totéž vypáleno nejprve na RE a u obou bez problémů.Druhý kus v PC u syna na stejné mechanice a se stejným firmware jako u mě čte BD-R mechanika stále dokola
a svítí a u mě bez problémů načetla hned.Vypadá,že Verbatimky mají nějaké špatné kusy BD,přitom já používám od samého začátku převážně Verbatim a přečtu i původní z let xxxx.Já jsem ale LTH neobjednával a dělá mě to také.Je to nějaký šunt.

Ještě doplním vypaluji to všechno na UDF 2.60
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Problém je vyřešen. Koupil jsem nový BD přehrávač Sony BDP-S380
Otakar
Kontaktovat uživatele:

Na jakém typu to předtím nešlo?Mě to tedy chodí na Samsung BD-D6900.
Odpovědět
  • Informace