Pozor na Panasonik i Samsung
Vícestránkové menu vytvořené na BD discích v PS 14 nenačte Blu-Ray Panasonic 30,45,110,ani samsung 1500. Načte mi to OPPO,a Sharp S21. Jednostránkové menu čtou všechny.
-
- Kontaktovat uživatele:
Doplním ještě to, že vícestránkové menu nepřečte ani Panasonic DMP-BD50 a v počítači toto menu nepřečte ani Power DVD verze 10. Ovšem nehledal bych chybu v těchto zařízeních vzhledem k tomu, že verze Pinnacle 12 tento problém neměla. V této verzi jsem to vyzkoušel jak pro Blu ray, tak pro DVD AVCHD. Verze 14 a 15 prostě vícestránkové menu neumí, programátoři v těchto verzích pravděpodobně použili novou část software (proti verzi 12) a mají tam chybu. Navíc ve verzi 15 přibyla další chyba proti verzi 14, totiž pokud člověk nedá do zvukové stopy menu nějaký zvuk - třeba i nahrané ticho - pak jsou po vytvoření Blu ray v průběhu přehrávání menu slyšet dosti hlasité praskavé zvuky. Obě dvě chyby nejsou vidět ani slyšet při náhledovém přehrávání v Pinnacle ale až po vytvoření Blu ray struktury na disku případně na vypáleném médiu.
A já doplním že jsem koupil BD Sony 380 a ten hraje vícestránkové menu z PS14 bez problému na discích BD. Ve verzi PS 12 ve většině případů nehrála hudba na pozadí standartních menu na discích BD pouze na menu s pohyblivým pozadím a nebo na samostatně vytvořeném menu.
-
- Informace
-