EVOLVE 2100HD Touch (kamera) - video v Pinnacle nejde přidat

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
Hugor

Dobrý den. Mám kameru Evolve 2100HD Touch a když na SDHC kartu nahraju kamerou nějaké video (nahrává v .AVI), nelze mi poté přidat do programu Pinnacle - snažil jsem se přetahovat jak klasicky kartou, tak přes USB a HDMI kabely. V pinnaclu mi to hlásí: Soubor s videozáznamem C:/blablabla/video.AVI nelze otevřít. Neví někdo, jak na to? Děkuji
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Nepotěším,video z této kamery nelze načíst přímo do PS 14.Kamera používá sice kontejner AVI,ale kodek je prasácký,jde o kombinaci AVI/h264/Xvid.Tento soubor je nutno překonvertovat do nějakého normálního formátu a pak je možno v PS jej normálně otevřít.
Mám nižší verzi této kamery 1100HD II a jak vidím tak ten prasácký způsob záznamu používají i u vyšších verzí.Možná to načte Power Director 9,ale to nevím.Testoval jsem to v Corel X3,taky to nešlo.Jediný program,který si s tím jakž takž poradil byl EDIUS 5.5,ale i u toho jsem musel používat render oblasti.
Hugor

Aha, v těchto technických věcech se moc nevyznám.. co, jako lajkovi tedy radíte? Při překonvertování zbytečně ztratím kvalitu videa, ne? Nebo se musím naučit dělat v jiném stříhacím programu, který tato videa dokáže otevřít :D? Každopádně moc děkuji za odpověď ;)
steviezah
Kontaktovat uživatele:

U této kamery konvertování do jiného formátu původnímu záznamu nijak neuškodí.Já jsem si zvolil formát HD mov a neřeším to.Momentálně nemám možnost zkusit záznam ze svojí kamery otevřít v Avid Studio,tak nějak neporadím,ale zkuste to nejdříve otevřít v programu Power Director od Cyberlink.Pokud to půjde a bude Vám to vyhovovat můžete stříhat v něm,ale já jsem zvyklý na PS,tak jsem ke konvertu použil program Xilisoft converter a dělal jsem v PS.V současné době dělám už většinou v Avid Studio.Pokud budete mít čas a náladu pověste mi někam nějaký soubor z kamery ke stažení,zkusím to v Avidu nebo PS 15.Svoji kameru jsem půjčil,takže nemám možnost použít svoje soubory.
Wema
Kontaktovat uživatele:

Asi mám úplně stejný problém ...... založil jsem nerozvážně další téma s názvem "Chybný import" .......
Gustavo

Mám také tuto kamerku. Také jsem měl takovéto problémy u jiných editorů (cyberling, Vegas). Konverzi jsem prováděl ve výborném programu, který je free a lze si ho ztáhnout na http://www.pcfreetime.com/download.html. Konvertoval jsem vždy do .mov nebo .mp4. Mám teď Pinnacle - verze 15 a formát z Evolve 2100HD lze přímo bez problému importovat.
Zamčeno
  • Informace