Chybný import

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Wema
Kontaktovat uživatele:

Přátelé, prosím ....

nahrávám na kameru TOSHIBA Camelio H30 běžně ve formátu WVGA 60, ale nyní jsem zkusil poprvé formát FHD (1080p30).

Když jsem to přehrál z karty do PC, tak to má koncovku .avi

Bohužel to nemohu naimportovat do Pinnacle Studio 14 ...... ale s předchozím formátem nebyl nikdy problém.

Poradí mi někdo proč ? Nebo jak tento problém odstranit ? Je to nahrané velice hezky .... mám tam svatbu o délce asi 2:12:00 a zabírá to necelých 8GB ....... s kvalitou jsem opravdu spokojen ..... ale jak to dostat regulerně do Studia.

Děkuji moc za rady, tipy a pomoc.
S podzravem
Vojtěch Peterka
Wema
Kontaktovat uživatele:

Prosím, zná někdo nějaký zaručeně dobrý dobrý Convertor, který by mi pomohl k vyřešení této zapeklitosti ?

Děkuji všem.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Já k tomu používám Xilisoft Converter 6.
Ale protože jsem znova nainstalil Avid Studio,konvert nepotřebuju.Z mojí Evolve 1100HDII to načtu přímo a edituju.
Možná by stálo za pokus kousek videa mi někde pověsit.Stáhnu,zkusím otevřít v Avidu,dám vědět.
Wema
Kontaktovat uživatele:

Tady jsem pověsil útžek videa .... kdyby s tím šloněco vymyslet .... děkuji moc

http://leteckaposta.cz/813984116

pomohlo by m ito nějak dostat do pinnacle 14 bez ztráty kvality.
edtason

Wema napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Tady jsem pověsil útžek videa .... kdyby s tím
> šloněco vymyslet .... děkuji moc
>
> http://leteckaposta.cz/813984116
>
> pomohlo by m ito nějak dostat do pinnacle 14 bez
> ztráty kvality.
Tak kamaráde,zkoušel jsem to ve 14,15 i Avidu. 15 i avid to vzal,ale ta 14 opravdu ne.
Nevím jakej je rozdíl mezi 14 a 15,ale tam někde bude zakopanej pes.Nicméně strčil jsem to do FormatFactory a pak to šlo i ve 14.Za zkoušku nic nedáš,vyzkoušej to.Žádnou viditelnou ztrátu kvality jsem nezpozoroval.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Já jsem ještě neměl čas testovat,ale Camileo H 30 a Evolve je novější kamera s novějším formátem záznamu.Ten proto nebude 14 umět.Mohu-li doporučit,přejdi rovnou na 15 nebo Avid Studio.I když ani s tou 15 to asi nebude to pravé ořechové.Šel bych do Avidu,ten už podporuje většinu nových formátů včetně dnes tak masívně podporovaných 50p.Avid neumí akorát nejnovější XMF od Sony.
Podle MediaInfo je tvůj záznam AVI/AVC/H264 a tady máš výpis:

Complete name : C:\Documents and Settings\taxi\Dokumenty\Stažené soubory\IMAG0100.AVI
Format : AVI
Format/Info : Audio Video Interleave
File size : 18.3 MiB
Duration : 18s 418ms
Overall bit rate : 8 321 Kbps
Recorded date : 2011-08-19
Writing library : AMBA
ICRT : 11:10:20

Video
ID : 0
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : Main@L4.0
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 4 frames
Format settings, GOP : M=1, N=8
Codec ID : H264
Duration : 18s 418ms
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 8 001 Kbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 29.970 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.129
Stream size : 17.9 MiB (98%)

Ve zkratce co to znamená pro ty komu to nic neřekne:
kontejner videa je AVI,použitý kodek h264,jeho formát AVC,bitrate videa konstantní 8,001MB/s,neprokládáné video čili p 29,97s/s.FormatFactory jsem taky používal,musíš si najít převod u kterého nebudeš pozorovat změnu kvality,protože konvertovat do
AVI/ h264/AVC Format Factory neumí,ale myslím si,pokud to jde v PS 15 nebo Avidu dělal bych to v tom bez konverze.
edtason

Trochu bych tě poopravil.FormatFactory konvertovat do AVI/h264/AVC dokáže.Možná to dřív nešlo,dnešní verze už to dokáže.Ale na druhou stranu.Pokud kolega chce dělat videa častěji,taky bych doporučoval raději přechod na jinou verzi PS.Rozhodně bych taky raději doporučil Avid než 15.
Wema
Kontaktovat uživatele:

Pánové děkuji velice za ohlasy.

Vypadá to, že jsem se dokázal pohnout z místa. Já videa dělám velmi málo ... asi 2 za rok. Ale dělám je velmi dlouho ... asi 3 měsíce a snažím se je dělat naprosto dokonale.

PS mi vyhovuje ...... dělám v jeho verzích od mala .... začínal jsem na osmičce a postupně zvyšoval. Vždycky byl v češtině, což bylo naprosto super ..... jsem angličtiny naprosto neznalý a bez češtiny nedokážu vůbec nic .... proto jsem například zavrhl Adobe PREMIERE .... tam jsem nedokázal udělat ani přechod. Nerad bych přecházel na jiné rozhraní než je PS.

Doporučujete tedy sehnat Pinnacle Studio 15 ?

Já bych v tuto chvíli nejraději použil nějaký schopný convertor .... a pokračoval dál v PS 14, které vlastním a jsem velmi spokojený s ovladatelností.

Doporučujete tedy FormatFactory a zkonvertovat můj záznam na AVI/h264/AVC ? A pak to dále otevírat v PS 14 ?

Velice všem děkuji za pomoc.
Nesmírně si toho vážím.

Peterka Vojtěch
edtason

FormatFactory jsem ti doporučil proto,že je zdarma a v češtině.Já ho taky používám.Má okolo 40MB,tak si ho stáhni/alespoň verzi 2.6/ a vyzkoušej.Pokud budeš s výsledkem spokojenej,tak není prozatím důvod měnit soft.Pokud nebudeš spokojenej,tak vyzkoušet jinej convertor,nebo přejít na jinou verzi.Ale 15 bych Ti moc nedoporučoval,to raději Avid.Je taky v češtině a podle mě se v něm daleko lépe pracuje.
Wema
Kontaktovat uživatele:

Bezva, zkusím FormatFactory 2.6 ..... nemáte prosím někdo po ruce opravdu spolehlivý odkaz na stažení ..... zkusím ho sám hned vyhledat, ale většinou se setkávám s tím, že stáhnu něco nefunkčního.

Velice děkuji za všechny rady .... jste velice solidární.
S pozdravem Vojtěch Peterka
Zamčeno
  • Informace