Změna rychlosti videa

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Zúčastnil jsem se řešení problému na jiném foru,tady máte přepis:

Ahoj, potřeboval bych poradit, když spomaluji video tak se nepřehraje celý klip ale jenom kousek, nevíte čim to je? předem děkuji

Stejnej problém.
Dám příklad.Mám fotbalovej zápas a chci z celého zápasu např. pouze branku,kterou chci zpomalit.Takže vložím celej zápas do pinnacle.Vystřihnu pouze branku,ostatní dám odstranit.Takže mám filmeček cca 10 sec.Tak a ted dám RTFx-rychlost nastavím třeba 50%.Filmeček se sice roztáhne na dvojnásobnou velikost,ale inkriminovaný okamžik s brankou je fuč.Je tam uplně jinej filmeček s fotbalu.Prostě mě připadá,že to zpomalí celej fotbalovej zápas.
Když dám kousek ze začátku přenosu a ostatní odstraním,tak i po zpomalení je vše O.K.Ale jak chci zpomalit část z prostředka,tak to zlobí.
Dočasné soubory jsem samozřejmně smazal i restartoval počítač,ale vždy to je na nic.
Jedná se určitě o kravinku,ale rád bych na to přišel
Díky

Nejdříve jsem myslel,že je to nedobrá kopie PS:
Tvůj postup je v pořádku a tak to skutečně funguje.Zkus si ještě otevřít úplně nový projekt a nech si zobrazit i překryvnou stopu.Do ní vlož fotbálek.V místě,kde začíná situace která tě zajímá ji řízni žiletkou.Tam kde chceš nebo kde končí akce opět řízni žiletkou.Vyříznuté video chytni a přenes do hlavní stopy.Použij zpomalení.Pokud se ani teď nedobereš výsledku,je problém v PS a je třeba se poohlédnout po jiné verzi.

Ale nakonec byl problém tehhle:
Tak už jsem na přišel co Ti to dělá.Opět jedna chyba Pinnacla,která nejenže unikla výrobci a programátoři to ojebali.A to jsem si myslel,že už jsem všechny chyby objevil a že vím jak na to.
Popis když to funguje a musí být splněny tyto podmínky:
Video PS musí umět zpracovávat bez přepočtu.To znamená,že po vložení se pásek nad timeline nezmění v zelený ve kterém se pohybuje světlezelený,který jakmile doběhne na konec se změní ve standartní oranžovou.Tohle Ti indikuje,že máš zapnuté ve vlastnostech projektu Renderování na pozadí.Někteří doporučují při silném PC vypnout a pak se diví.Takže pokud vložíš video do timeline a PS ho umí zpracovat,je jedno,kde se rozhodneš klip zpomalit a jestli máš klipy umístěné za sebou.prostě to funguje.
Popis když to nefunguje:
Tu část klipu kterou chceš zpomalit musíš vyexportovat do souboru a ten vložit zpět do timeline.Pak si to zpomal,zrychli podle libosti.
Není-li Ti něco jasné,nebo Tě něco bude zlobit,napiš,udělám návod.
zdenek2
Kontaktovat uživatele:

Mě funkce "zpomalení" funguje jak při zapnutém renderování na pozadí tak i při jeho vypnutí. Zkusil jsem vše zopakovat podle výše uvedeného a vše fungovalo OK. Použil jsem video s parametry: 1920*1080/50i z kamery HDC TM300 Panasonic. Pinnacle: verze 15 Studio Ultimate Collection (oficiálně zakoupen). Počítač: CPU i7, RAM 6GB, VGA ATI Radeon HD 5700, Windows 7 Home Premium 64bit. Projekt uložen na jednom disku a pro renderování používám druhý disk.
Zamčeno
  • Informace