evik: samozřejmě souhlasím, 500 W se mi také zdálo málo (ale není to můj PC). A větráků těch není nikdy dost, jeden občas funí na stole i na mne:).
Co to je proxy vím, ale jak to exaktně a jednoduše říct – to už je horší. Možná: střih v „náhledové kvalitě“ s využitím střižnou speciálně vytvořených pomocných souborů, s cílem odlehčit vytížení PC. Uf.
MartasKP: proti proxy nic nemám, ale nemám s tím zkušenosti. Také proto, že nedělám při střihu žádná zvěrstva přetěžující PC. S těmi ATI/NVidia se taky přikláním k ATI, potřebuji jen spolehlivě stříhat. Hry mně do PC nesmí, je to žrout drahocenného času a člověk z toho blbne:D… Takže k čemu NVidia,že. Popátrám (zase po delší době), co je na trhu.
Ale že se tady ta diskuze pěkně rozjela,co?(tu)
AVCHD v Pinnacle 15 UC
Díky za tip! Škoda, že se tam diskuze k těmto kartám točí jen okolo aplikací v AutoCadu - to je od střižen daleko. Prověřím si to z více zdrojů.
Cena je taky "pěkná" - menší vydání měřím (z recese) na počet piv, větší na počet nádrží benzínu. Tohle už je nádrží 10, což je tak na pozdvižení obočí... :S
Cena je taky "pěkná" - menší vydání měřím (z recese) na počet piv, větší na počet nádrží benzínu. Tohle už je nádrží 10, což je tak na pozdvižení obočí... :S
Děkuji za vysvětlení proxy.
Já mám grafiku Nvidia s paralelní počítačovou architekturou CUDA a 64bit Power Director9 , který CUDA podporuje.
Proto mi asi PD9 pracuje tak svižně i s 50p nebo 60p
Já mám grafiku Nvidia s paralelní počítačovou architekturou CUDA a 64bit Power Director9 , který CUDA podporuje.
Proto mi asi PD9 pracuje tak svižně i s 50p nebo 60p
On ten CUDA zase udajne neni az takovej zazrak jak jej NVIDIA prezentuje. Je to prej jen marketingocej tah. Samozrejme asi nejakej vliv na vykon to mit bude. Je to preci jenom "dalsi procesor".
-
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem sledovala v Everestu vytížení mojí grafické karty při střihu video souborů z kamery Panasonic TM700 .MTS 1920x1080 50p v PD9.
Bylo to 0-3% Při psích kusech, kdy jsem tahala posuvník v timeline sem a tam, počítač hučel naplno a grafika ...5%. Zkusila jsem i projekt v AE a grafika se z 0% ani nehnula. Až při exportu v PD9 šla na 45-55%. AE jsem neexportovala. Obsazená videopaměť max.230 MB.
Závěr: pokud Vám blbne soft při střihu videa, není to grafickou kartou (pokud tedy nemáte nějakou s menší VRAM než 230 MB), ale nízkým taktem procesoru, málo paměti RAM.... no jo, já mám paměti dost (8GB), ale pro PS žebráčka procesor s taktem jenom 3.44MHz a to je na zpracování mého videa v PS málo:(
Bylo to 0-3% Při psích kusech, kdy jsem tahala posuvník v timeline sem a tam, počítač hučel naplno a grafika ...5%. Zkusila jsem i projekt v AE a grafika se z 0% ani nehnula. Až při exportu v PD9 šla na 45-55%. AE jsem neexportovala. Obsazená videopaměť max.230 MB.
Závěr: pokud Vám blbne soft při střihu videa, není to grafickou kartou (pokud tedy nemáte nějakou s menší VRAM než 230 MB), ale nízkým taktem procesoru, málo paměti RAM.... no jo, já mám paměti dost (8GB), ale pro PS žebráčka procesor s taktem jenom 3.44MHz a to je na zpracování mého videa v PS málo:(
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak výše píše evik. Není to marketing. CUDA při exportu v PD9 zkracuje čas ve srovnání s PS15 a AS běžně o 50%. Všechny zmiňované editory mám zakoupené a nainstalované. Mohu tedy srovnávat. To co naměřila evik je skutečnost. Já jsem v AIDA64 naměřil podobně při střihu vytížení GK do 8% využití videopaměti 320 MB a při exportu vytížení GK do 60%. (procesor i7 875K taktován na 3,79MHz). Teploty procesoru a grafiky do 62ºC.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano,není to marketing,ale bohužel jen u Adobe a Cyberlinku.Myslíte,že je to dostatečný důvod pro přechod na Nvidia pro vlastníky AS,PS nebo Edius?V Grass Valey sice píšou,že Edius 6 podporuje CUDA,ale že bych to nepoznal na rychlosti renderu?Někde jsem tu psal:export 10 minutového SD PAL do HD MOV 58 minut.Grafika se na exportu podílí minimálním procentem,vše je záležitost procesoru.Takže je jedno jakou si kdo zvolí grafiku u programů,které nenesou označní CUDA,ale z hlediska stability a dlouhodobé výkonnosti je na tom ATI lépe.
Programy,které nesou označení CUDA,by měly využívat Nvidia,ale ani to není zárukou toho,že budou této technologie využívat.Je rozdíl mezi slovy podporovat a používat.Jestliže Adobe Premiere a Cyberlink PD9 umí tuto technologii používat,věřím uživatelům co je mají a tvrdí to.Ale u Ediusa o tom nejsem v žádném případě přesvědčen a totéž tvrdím o Xilisoftu 6,který hodně používám.U těchto dvou programů jsem měl ATI 6850,kterou jsem musel vyměnit za Nvidia GTX 460 GE.Myslíte si,že jsem poznal nějaký rozdíl?
Až na to,že mi při různých experimetech spadl ovladač Nvidia jsem rozdíl nepoznal.
Programy,které nesou označení CUDA,by měly využívat Nvidia,ale ani to není zárukou toho,že budou této technologie využívat.Je rozdíl mezi slovy podporovat a používat.Jestliže Adobe Premiere a Cyberlink PD9 umí tuto technologii používat,věřím uživatelům co je mají a tvrdí to.Ale u Ediusa o tom nejsem v žádném případě přesvědčen a totéž tvrdím o Xilisoftu 6,který hodně používám.U těchto dvou programů jsem měl ATI 6850,kterou jsem musel vyměnit za Nvidia GTX 460 GE.Myslíte si,že jsem poznal nějaký rozdíl?
Až na to,že mi při různých experimetech spadl ovladač Nvidia jsem rozdíl nepoznal.
-
- Kontaktovat uživatele:
pro steviezah: Můžu se zeptat, proč jste musel měnil tu ATI za Nvidii?
-
- Kontaktovat uživatele:
Důvod výměny byl dán mými monitory.Oba mají vstup DVI-I a ATI má v novějších řadách karet jen DVI-D a to buď oba nebo 1 DVI-I a 1 DVI-D.Monitory mám 3 roky,tak je přece proto nevyměním.Majitelé starších VGA vstupů mají smůlu,ti už musejí použít redukci.A ta je určena jen pro DVI-I.
-
- Informace
-