ja si myslím,že nie...
po skúšaní noviniek AS a PS15 , po prečítaní diskusií ohľadne nich som dospel k názoru (nekameňujte je to môj osobný názor), že pre moju potrebu strihania rodinných videí z kamery Canon HF M306 , z foťáku PANASONIC DMC-FZ38 a ich následnú archiváciu, vzhľadom k sile môjho PC je PS14 dostačujúci.
AS - po prvom nadšený z novinky a práce s ním (musím konštatovať, že vytváranie krátkych projektov bez problémové) som dospel k poznaniu,že sa my nechce učiť nové postupy práce zo strihovým programom (nie so starý,ale mám už svoj vek) ako aj po prečítaní diskusií hl. čo sa týka kvality výstup a iných nedoladených funkcií sa pobral z môjho PC do večných lovíšť...
PS15 - je to len nepodarený patch. na PS14 , import a editáciu MKV nepoužívam, efekty typu HFX 1,2 a3 nepoužívam, ako aj podľa mňa je pažravejší na výkon PC ako PS14 , ako aj po prečítaní diskuzií hl. renderovania menu sa následne aj on pobral z môjho PC do večných lovíšť...
Vzhľadom k sile môjho PC ako aj odľadenosti verzie, by som najradšej zostal pri PS12,ale nakoľko nepodporuje AVCHD Lite z môjho PANASONIC DMC-FZ38 sa následne aj on pobral z môjho PC do večných lovíšť...
Takže som zostal len pri PS14 na strih a export HDvideo(1920 × 1080i) a pri AP-E9cz na prerobenie HDvidea (z PS14) na SDvideo (dvd +dvd menu), kvôli kvalite výstupu sd(720*576),pre starých rodičov ako aj pre rodinných príslušníkov ( veď nie všetci majú blu-ray . mediálne centum príp nb s hdmi)
Na mojom PC :
CPU Intel Core2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
RAM 2x4G
MB Asus P5QL-E
HDD 2x WDblack
VGA NVIDIA GeForce 430 GT
a vyľadenom WIN Windows 7 Ultimate 64-bit je strih rodinných vídeí (1920 × 1 080i 17 Mb/s, nakoľko rozdiel v kvalite výstupu 1920 × 1080i 24 Mb/s je nepostrehnuteľný,ale odozva práce s PS14 je badateľná) max. dĺžky 30-40 min v pohode..
Nové verzie PS a AS sú náročnejšie na komponenty PC to niečo stojí, nové kamery niečo stoja, nové strihacie programy niečo stoja a stále dookola všetko sa to = marketing ťahať z ľudí peniaze a hlavne s fanatikov v predbiehaní sa in kamier,in počítača atď. a pri tom človek môže byť spokojní aj s odskúšanými a overenými vecami i keď nie sú in..ale slúžia k spokojnosti užívateľa.
Pinnacle Studio 14 - je na odpis ?
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
PS14 je skutečně dostačující v převážné míře operací. Mám ho v PC společně s PS15, protože se nechci smířit s tím, že v PC nechám pouze patnáctku. Ve verzi 14 mám přehled, co dokáže a co ne. Verze 15 oproti tomu umí přes plu-in SmartSound a to je pro mne veliké plus. Také v něm bylo odstraněno několik chyb ze čtrnáctky a proto si hodlám nechat zatím v PC obě verze. Mám v PC i AS. Sice po zjištění, že degraduje titulky a obraz obecně jsem ho již neotevřel. Čekám trpělivě na patch, který snad nedodělky opraví. Přes všechny chyby, které obsahuje má budoucnost. Nepochybuji totiž o tom, že AVID PS zabije a nechá právě jen AS. Navíc pro ty, co mají kamery s 50p jiná možnost ani nezbývá. Pamatuji dobu, kdy PS10 a 11 byly ve své podstatě takové nedodělky, že jsem se vrátil ke svému archivu domácího videa, až s příchodem verze 12. SD video se v něm střihalo skvěle! S koupí HD kamery ovšem nastal čas přejít na PS14, která práci s AVCHD "enormně zrychlila" oproti PS12. Také výstup obrazové kvality byl o řád lepší. S ním také přišel čas na novou, moderní a "nadupanou" PC sestavu, protože na čem jel PS12 v pohodě, PS14 skomíral.
PS15 je pouhý patch na verzi 14. O tom nemůže být pochyb. Doporučit lze jen tomu, kdo čtrnáctku neměl nebo v ní odhalil chyby, jako já, které patnáctka již neobsahuje. Většinu co měla i 14 v ní bohužel zůstalo a zůstane již natrvalo. Protože vývojáři dali Pinnaclu vale a vytvářejí už jen Avid Studio, které má budoucnost. Osobně bych místo něho chtěl PS16, který by zvládl podobně jako AS plnohodnotný střih 50p, (protože tento formát má budoucnost před sebou) a byly opraveny otravné chyby a desing se vrátil k PS12. Ovšem zůstal by také zachován pro mne nejdokonalejší trimovací okno, které je pro amatéra tím nejlepším, co kdy bylo ve střižnách videa, kdy vymyšleno.
PS15 je pouhý patch na verzi 14. O tom nemůže být pochyb. Doporučit lze jen tomu, kdo čtrnáctku neměl nebo v ní odhalil chyby, jako já, které patnáctka již neobsahuje. Většinu co měla i 14 v ní bohužel zůstalo a zůstane již natrvalo. Protože vývojáři dali Pinnaclu vale a vytvářejí už jen Avid Studio, které má budoucnost. Osobně bych místo něho chtěl PS16, který by zvládl podobně jako AS plnohodnotný střih 50p, (protože tento formát má budoucnost před sebou) a byly opraveny otravné chyby a desing se vrátil k PS12. Ovšem zůstal by také zachován pro mne nejdokonalejší trimovací okno, které je pro amatéra tím nejlepším, co kdy bylo ve střižnách videa, kdy vymyšleno.
Mnoho let jsem stříhala v PS...pak si koupila páskovou kameru Sony HDR-HC3E, která nebyla ani full HD...v PS video téměř nešlo zpracovat a já měla pocit, že mám shit PC ....tak jsem si nechala sestavit PC, v rámci omezených financí z těch nejlepších komponent...platila jsem 34.000,-.....paráda...do té doby než jsem si po roce a půl koupila panasonic TM700... začala jsem mít pocit, že mám shit PC ..... nebo že by střihový program byl shit ? ... přesně tak... používám střihový program Power Director 9 a mám pocit, že moje PC je super dělo
Není mi jasné, proč jen jeden jediný střihový program může pracovat tak rychle a ostatní zaostávají. Vyzkoušela jsem pravděpodobně všechny. Rychlost a bezproblémovost PD9 je bezkonkurenční. Už jenom to, že se o PD9 tolik nediskutuje, svědčí o jeho kvalitách.
Je to skvělý software.
Nemyslete si, že se mi od PS odcházelo po těch letech dobře ... donutili mě
Už jsem to tu psala a znovu doporučuji...kdo má "slabší" PC zkuste Power Director 9 a počkejte si na PS16, třeba bude už vychytaná. http://evikvideo.rajce.idnes.cz/navsteva/#PD9_HD.jpg
Není mi jasné, proč jen jeden jediný střihový program může pracovat tak rychle a ostatní zaostávají. Vyzkoušela jsem pravděpodobně všechny. Rychlost a bezproblémovost PD9 je bezkonkurenční. Už jenom to, že se o PD9 tolik nediskutuje, svědčí o jeho kvalitách.
Je to skvělý software.
Nemyslete si, že se mi od PS odcházelo po těch letech dobře ... donutili mě
Už jsem to tu psala a znovu doporučuji...kdo má "slabší" PC zkuste Power Director 9 a počkejte si na PS16, třeba bude už vychytaná. http://evikvideo.rajce.idnes.cz/navsteva/#PD9_HD.jpg
-
- Kontaktovat uživatele:
O Power Director 9 se tu nediskutuje nejspíše proto, že ho má jen málo kdo. Po laborování s ním musím opět konstatovat, že často zamrzal. Nemá tolik vychytávek, jako má Pinnacle a jeho prostředí je bohužel prostinké a funkce zjednodušené. Ano, je asi dobrý pro slabé PC. Také mě na něm iritovalo nekonečné čekání na to, až si vytvoří vlastní náhradní soubory, které využívá místo těch originálních. Ta doba je k nevydržení! Ať si jej, kdo má zájem vyzkouší. Z mého pohledu je JEDINÉ jeho plus právě, že je určen pro slabé PC nebo pro uživatele s obnaženými nervy, který PS prostě nedokáže docenit. Pinnacle Studio má po světě 12 miliónů uživatelů. Kolik jich má PD? A to také o něčem svědčí, nemyslíte?!
Já se s nikým nechci přít. Každý máme jiný počítač a proto také jiné zkušenosti. U mě je to naopak, než se mi načte soubor z kamery Panasonic TM700 do PS, tak ho mám v PD9 už sestříhaný Řečeno trochu s nadsázkou, ale v mém PC je to tak. Funkce vytváření náhradních souborů se dá vypnout, já ji používám a nijak mě nebrzdí. To prosté a jednoduché prostředí mě připadá geniální
Já svoje video 50p z Panasoniku a 60p z Gopro sestřihnu v PD9 úplně v pohodě. Dokonce i v jedné stopě kombinuji záběry z Panasonicu z ruky a záběry z Gopro na přilbě. Přitom 50p je v PAL a 60p z Gopro je v NTSC.
Já svoje video 50p z Panasoniku a 60p z Gopro sestřihnu v PD9 úplně v pohodě. Dokonce i v jedné stopě kombinuji záběry z Panasonicu z ruky a záběry z Gopro na přilbě. Přitom 50p je v PAL a 60p z Gopro je v NTSC.
-
- Kontaktovat uživatele:
Neodsuzoval bych ani jedno ani druhé,spíš bych hledal příčiny.PD 9 je jednoduchý program a jako takový nezobrazuje přímo to co je z kamery,ale zobrazuje stejným způsobem jako Windows media player.To znamená pomocí systémových ffdshow filtrů.A pustit do 14 video z Panasonica TM 700 je opravdu náročné,protože 50p 14 neumí,ale přepočítává na nejbližší formát.A v tom je zásadní rozdíl a důvod proč PD9 je v tomto případě daleko svižnější.Musím zdůraznit,že ani PD9 neumí na časové ose zobrazit 50 snímků,to umí až Avid nebo Edius 6.
Ale v žádném případě bych netvrdil PD 9 je nejlepší nebo PS nebo AS.
Přátelé,zkusme se takovým hodnocením a odsudkům vyhnout,to nikam nevede,spíš se pokusme objektivně hodnotit a zdůvodnit.
V tomto konkrétním případě jak uvádí Evik je PD 9 lepší v tom,že zdrojový materiál zobrazuje nikoliv v původním kodeku,ale v nějakém systémovém jako WMP.To už jsme tu nesčetněkrát probrali,dostali jsme vzorový soubor,zkoušeli ho zpracovat,takže si myslím,že to není třeba dále rozvádět a mlátit prázdnou slámu.
Kdež to PS 14 se pokouší zobrazit původní kodek a přepočítává jej na základě algoritmu daného programátory a v tomto případě platí,že na slabém stroji nemáte šanci s tím smysluplně něco udělat.Jěště v tomto okamžiku si přehrávám soubor od Evika na PS 15 na 4 jádru 2.8 a 1GB grafice Nvidia GTX 460 GE a 3 GB RAM což je relativně slabší stroj a jde to bez problému.
Já si myslím,že 14 není na odpis,pro některé bude ještě dlouho fungovat a pokud mohu doporučit přejděte na 15.O 15 si myslím,že to měl být update,ale panáčci se rozhodli ze zákazníků vydolují nějaké penízky tak je to placené.
Pokud chcete můj názor na nejlepší editační soft,tak je to Edius,ale to je naprosto jiná třída editoru,není to program All in One a už vůbec není pro začátečníky.Můj poslední názor si najděte ve vláknu Jiné střihové programy,nemusím to prát tady.
Zas jsem byl pomalejší.než jsem stihl reagovat už je tu odpověď od Evik:-¨)
Ale v žádném případě bych netvrdil PD 9 je nejlepší nebo PS nebo AS.
Přátelé,zkusme se takovým hodnocením a odsudkům vyhnout,to nikam nevede,spíš se pokusme objektivně hodnotit a zdůvodnit.
V tomto konkrétním případě jak uvádí Evik je PD 9 lepší v tom,že zdrojový materiál zobrazuje nikoliv v původním kodeku,ale v nějakém systémovém jako WMP.To už jsme tu nesčetněkrát probrali,dostali jsme vzorový soubor,zkoušeli ho zpracovat,takže si myslím,že to není třeba dále rozvádět a mlátit prázdnou slámu.
Kdež to PS 14 se pokouší zobrazit původní kodek a přepočítává jej na základě algoritmu daného programátory a v tomto případě platí,že na slabém stroji nemáte šanci s tím smysluplně něco udělat.Jěště v tomto okamžiku si přehrávám soubor od Evika na PS 15 na 4 jádru 2.8 a 1GB grafice Nvidia GTX 460 GE a 3 GB RAM což je relativně slabší stroj a jde to bez problému.
Já si myslím,že 14 není na odpis,pro některé bude ještě dlouho fungovat a pokud mohu doporučit přejděte na 15.O 15 si myslím,že to měl být update,ale panáčci se rozhodli ze zákazníků vydolují nějaké penízky tak je to placené.
Pokud chcete můj názor na nejlepší editační soft,tak je to Edius,ale to je naprosto jiná třída editoru,není to program All in One a už vůbec není pro začátečníky.Můj poslední názor si najděte ve vláknu Jiné střihové programy,nemusím to prát tady.
Zas jsem byl pomalejší.než jsem stihl reagovat už je tu odpověď od Evik:-¨)
-
- Informace
-