Já se Evik snažím chápat. ALE... Není snazší mít svá domácí videa uspořádaná hezky přehledně v krabičkách v poličce a vždy, když přijde ta chuť oprášit minulost hezky vytáhnout příslušný disk, zapnout aparaturu a kochat se, jak krásně jsme to natočili a sestřihali? Také si pouštím některá videa z PC přímo do TV. Jsou to ale většinou videa specifická, které není nutno pálit. Vytušil jsem, že Evik dělá převážně motokrosové závody a z nich krátká videa kolem deseti minut + -. Já dělám videa delší. Ze standardního DV formátu mám domácí filmy 60 - 90 minut dlouhá a co mám full HD kameru tak cca 30 minutová a to z prozaického důvodu, že se na DVD placku, kterou považuji stále za nejunivezálnější médium pro video jako takové, více prostě nevejde. BD nevěřím. Je to technologická špička, ale ekonomická krátkozrakost tvůrců tohoto formátu je tak markantní, že si ho již dopředu pohřbili sami.
To tu nehovořím o tom, kolik dá práce oproti nahoře popsanému postupu práce hledání daného titulu, když jich máte desítky až stovky. Navíc v NTB nebo PC stále hrozí nechtěné smazání některého z videí. To se na vypálené placce v poličce nikdy nestane. Je samozřejmě užitečné mít svá díla zálohovaná někde na k výhradně k tomu určeném HDD. Prezentace videa je ovšem věcí DVD/BD přehrávače, který je navíc zapojený do TV stabilně a není třeba stále něco připojovat a zase odpojovat a hledat a hledat a hledat... A když se nedej bože HDD poškodí, ztratíme rázem všechno, co na něm bylo uloženo. Dnešní velkokapacitní HDD svádějí k ukládání velkého množství dat najednou. Stačí porucha a tragédie je na světě. Když se poškodí náhodou daná placka, jednoduše se obnoví ze zálohy a sbírka domácího videa je opět kompletní a na dlouhá léta. Bohužel lidé jsou krátkozrací a většinou z lenosti se uchylují právě k různým HDD přehrávačům, kam data pouze zkopírují. Je to nehezký trend. Krátkozrakost lidí obecně je v tomto alarmující. Sami sobě podřezávají větev tím, že odsuzují nejlepší variantu do záhuby. Přestanou se prodávat vypalovací mechaniky a tím pádem i média do nich určená a komunita, která se zdá na první pohled konzervativně staromilská, bude zničena nedoceněním tohoto formátu davem nedomýšlejícím věci dokonce.
Ve jménu pokroku do záhuby. (
AVCHD v Pinnacle 15 UC
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Námět na nové téma?Ukládání a přehrávání hotových videjek pouze na notbuk nebo PC je optimální cesta jak o svoje výtvory přijít.Ne nové téma je zbytečné,nejednou jsme si tady o tom psali.Naposled já,když jsem koupil nový HDD a zhruba po třech týdnech intenzivní práce bylo po něm.Reklamace je jasná,ale co s daty která jsou nenávratně pryč?Bohužel nic.
Co se týče placek DVD myslím,že tu ještě dlouho budou.A když ne budu ukládat na BD placky.Ale kdoví co bude za několik let,třeba cena SSD harddisků spadne a budeme ukládat na SSD disky.Ale to je jenom teorie,já jsem staromilec a jsem radši když šáhnu do skříně,vylovím nějaké placky,nostalgicky se pokochám při přehrávání a zase uložím na místo.
Co se týče placek DVD myslím,že tu ještě dlouho budou.A když ne budu ukládat na BD placky.Ale kdoví co bude za několik let,třeba cena SSD harddisků spadne a budeme ukládat na SSD disky.Ale to je jenom teorie,já jsem staromilec a jsem radši když šáhnu do skříně,vylovím nějaké placky,nostalgicky se pokochám při přehrávání a zase uložím na místo.
Pánové, já tady nechci rozpoutávat debatu jak uchovávat svoje videa, kdo je má delší nebo kratší atd. O zálohování snad také každý ví své.
Píšu to jenom proto, že se někomu tahle možnost přehrávání může líbit a jelikož je to celkem novinka, nemusí o ní každý vědět.
Notebook s HDMI je univerzální přehrávač. V televizi se můžete dívat na úplně všechny filmy (na velikosti nezáleží a videa, která máte uložená v PC. Prakticky vidíte v perfektní kvalitě obrazovku svého PC na svém televizoru. Můžete se dívat na videa, která jsou na internetu, můžete mít svoji fotogalerii na internetu a prohlížet si fotografie na svém televizoru atd.
Notebook s HDMI je univerzálnější než BD přehrávač, prostě super
Samozřejmě můžete preferovat něco jiného, akceptuji to
Píšu to jenom proto, že se někomu tahle možnost přehrávání může líbit a jelikož je to celkem novinka, nemusí o ní každý vědět.
Notebook s HDMI je univerzální přehrávač. V televizi se můžete dívat na úplně všechny filmy (na velikosti nezáleží a videa, která máte uložená v PC. Prakticky vidíte v perfektní kvalitě obrazovku svého PC na svém televizoru. Můžete se dívat na videa, která jsou na internetu, můžete mít svoji fotogalerii na internetu a prohlížet si fotografie na svém televizoru atd.
Notebook s HDMI je univerzálnější než BD přehrávač, prostě super
Samozřejmě můžete preferovat něco jiného, akceptuji to
Damy a panove. V tomto musim vicemene souhlasit s evik. Duvod je prozaicky. Zivotnost placek at uz BD nebo DVD je od peti do deseti let v zavislosti na kvalite media a zpusobu zachazeni. Proste reflexni vrstva degeneruje a prestava byt tim,k cemu je urcena. Vyjimkou by mel byt nas patent a to kramicke disky,kde je reflexni vrstva nahrazovana keramickym materialem.
Z vyse uvedeneho vyplyva,ze nejlepsi archivace je v PC. Je tu samozrejme nebezpeci smazani onoho souboru a proto je nejidealnejsi mit vsechny videa na jednom velkem disku a nic jineho jen videa. A pokud nekdo toci v HDV,pak i archivovat surovy material na kazetach.
Z vyse uvedeneho vyplyva,ze nejlepsi archivace je v PC. Je tu samozrejme nebezpeci smazani onoho souboru a proto je nejidealnejsi mit vsechny videa na jednom velkem disku a nic jineho jen videa. A pokud nekdo toci v HDV,pak i archivovat surovy material na kazetach.
Přidám názor do pranice:
Vypalované disky jsou ideální jen pro distribuci a krátkodobou (to je několikaletou) archivaci, pro trvalou archivaci samozřejmě ne-e.
K trvalé archivaci používat jedině externí úložiště typu HDD - výhledově SSD - uložené v antistatickém pytlíku v archivu. Musí být zálohované - míněny tím minimálně dvě stejné jednotky HDD se stejným obsahem. Při nákupu dalších jednotek HDD kupovat proto vždy dva úplně stejné kusy, protože při poruše HDD se v drtivé většině případů jedná o poruchu elektroniky. Při eventuální záchraně dat z porouchaného HDD pak většinou stačí "jen" vyměnit desku elektroniky z toho funkčního.
Jestliže jeden dnešní HDD 1 TB stojí asi 2000,- Kč a uložíte naň přes 200 DVD, vyjde vás archivace jednoho DVD na 10 Kč (na dvou HDD pochopitelně 2x10,-Kč). To je totéž, co stojí ta postupně se rozpadající placka. Je ještě něco k řešení?
Vypalované disky jsou ideální jen pro distribuci a krátkodobou (to je několikaletou) archivaci, pro trvalou archivaci samozřejmě ne-e.
K trvalé archivaci používat jedině externí úložiště typu HDD - výhledově SSD - uložené v antistatickém pytlíku v archivu. Musí být zálohované - míněny tím minimálně dvě stejné jednotky HDD se stejným obsahem. Při nákupu dalších jednotek HDD kupovat proto vždy dva úplně stejné kusy, protože při poruše HDD se v drtivé většině případů jedná o poruchu elektroniky. Při eventuální záchraně dat z porouchaného HDD pak většinou stačí "jen" vyměnit desku elektroniky z toho funkčního.
Jestliže jeden dnešní HDD 1 TB stojí asi 2000,- Kč a uložíte naň přes 200 DVD, vyjde vás archivace jednoho DVD na 10 Kč (na dvou HDD pochopitelně 2x10,-Kč). To je totéž, co stojí ta postupně se rozpadající placka. Je ještě něco k řešení?
Zajímám se o informace k AZ5763 a vidím toto vlákno. Můžu poprosit o nějaké info k tomuto modelu AZ5763. Zajímá mne zda je i dotykový nebo ne. Někde píší 3D a jen full HD a někde, že je i dotykový. Acer podpora mi říká, že dotykový není. Na youtube je video s parametry vedle PC, že je multitouch. Já jsem laik a říkal jsem si, že chci do budoucna stříhat vlastní domácí video. Podle parametrů si me zdál tento model vhodný na všechnu domácí práci s PC s výkonovou rezervou + dotyk). Dá-li se to trochu zestručnit, je tento model vhodný + je dotykový? Díky moc
Bob280:
O tomto modelu se tady někde docela nedávno už diskutovalo.
Dotaz na všechny zdejší experty:
co si myslíte o tomto ? - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=91091
O tomto modelu se tady někde docela nedávno už diskutovalo.
Dotaz na všechny zdejší experty:
co si myslíte o tomto ? - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=91091
-
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že toto už je velmi výrazný odklon od tématu PS15 a je tu už dokonce i vlákno, které se zaobírá vlastnostmi PC samotných.
Bob280. Vám může pomoci Rastislav21, který si tuto sestavu zapůjčil a zkouší s ní pracovat.
Lubud. Tenhle kousek bude asi podle parametrů velmi dobrou variantou, při zájmu o PC ke střihu HD videa. Dokud ho ale někdo nebude mít a pracovat v něm, objektivní názor nemůže zaznít.
Co se týká zálohy videa, máte úplnou pravdu. Původní otázka zněla z čeho video přehrávat, ne kam výsledky naší práce ukládat a zálohovat. Je samozřejmé, že si každý najde svojí variantu. Diskutujeme tu. Nemáme myslím potřebu závodit mezi sebou a přít se, co je vhodnější. Každý napíše svou představu a Ti, co se teprve rozhodují si vyberou tu variantu, která je jejich srdci nejbližší.
Bob280. Vám může pomoci Rastislav21, který si tuto sestavu zapůjčil a zkouší s ní pracovat.
Lubud. Tenhle kousek bude asi podle parametrů velmi dobrou variantou, při zájmu o PC ke střihu HD videa. Dokud ho ale někdo nebude mít a pracovat v něm, objektivní názor nemůže zaznít.
Co se týká zálohy videa, máte úplnou pravdu. Původní otázka zněla z čeho video přehrávat, ne kam výsledky naší práce ukládat a zálohovat. Je samozřejmé, že si každý najde svojí variantu. Diskutujeme tu. Nemáme myslím potřebu závodit mezi sebou a přít se, co je vhodnější. Každý napíše svou představu a Ti, co se teprve rozhodují si vyberou tu variantu, která je jejich srdci nejbližší.
-
- Kontaktovat uživatele:
pre Bob280...
ano v skutocnosti som objednal model AZ5763 ale poslali mi AZ5761.cize model AZ5761 ma dotykovy displej full hd.ja som tiez len laik ,ale v pinnacle 15 sa s nim da v pohode pracovat.v popise mal pisane ze ma BLU-RAY napalovacku ani tu nakoniec nemal.
ano v skutocnosti som objednal model AZ5763 ale poslali mi AZ5761.cize model AZ5761 ma dotykovy displej full hd.ja som tiez len laik ,ale v pinnacle 15 sa s nim da v pohode pracovat.v popise mal pisane ze ma BLU-RAY napalovacku ani tu nakoniec nemal.
Romolus:
Já obvykle reaguji jen na stávající diskuzi (pokud je zajímavá a mám k ní snad co říct...). V okamžiku kdy jsem se tady přidal, šla řeč o ukládání:). Zazněl tu dokonce názor, že "nejlepsi archivace je v PC", což je samo sebou nesprávný názor, na který budu reagovat v každém vlákně... Problém je v tom, že v TOMTO případě je opravdu jen jedna varianta ta správná. Lépe řečeno - těch lidí, co to dělají jinak je mně líto...
Možná si nerozumíme, já vůbec nestojím o "závodění", ale momentálně jen o názory zdejších čtenářů-HW borců (pokud se zde zrovna nějací nacházejí). U toho PC z czechcomputeru mne např. zarazilo, že 3 diskutující nadávají na komponenty nVidia. Co, když tady má někdo podobné zkušenosti?
Jinak - použitá komprese (např. AVCHD), SW střižny (např PS 15) a používané PC jsou jen tři úhly jednoho trojúhelníka, takže proč se ve vlákně o AVCHD v PS 15 nebavit i o vhodném PC? Když to dám do složky DISKUZE/HARDWARE, za pár hodin téma zapadne a nikdo už nebude reagovat. Např. viz vlákno "AVCHD A SÍLA NAŠICH PC MAZLÍČKŮ" - tam diskutovalo 5 (!) lidí a je to už pár měsíců....
Mám nápad pro Marta. Na hlavní stránce už dlouho není nic nového (duplicitní kodeky...). Což takhle vystavit na titulní stránce odkaz na složku "Náše favorizovaná sestava pro střih" a pak ji pravidelně oprašovat? Téma "PC pro střih" je totiž věčné...
Já obvykle reaguji jen na stávající diskuzi (pokud je zajímavá a mám k ní snad co říct...). V okamžiku kdy jsem se tady přidal, šla řeč o ukládání:). Zazněl tu dokonce názor, že "nejlepsi archivace je v PC", což je samo sebou nesprávný názor, na který budu reagovat v každém vlákně... Problém je v tom, že v TOMTO případě je opravdu jen jedna varianta ta správná. Lépe řečeno - těch lidí, co to dělají jinak je mně líto...
Možná si nerozumíme, já vůbec nestojím o "závodění", ale momentálně jen o názory zdejších čtenářů-HW borců (pokud se zde zrovna nějací nacházejí). U toho PC z czechcomputeru mne např. zarazilo, že 3 diskutující nadávají na komponenty nVidia. Co, když tady má někdo podobné zkušenosti?
Jinak - použitá komprese (např. AVCHD), SW střižny (např PS 15) a používané PC jsou jen tři úhly jednoho trojúhelníka, takže proč se ve vlákně o AVCHD v PS 15 nebavit i o vhodném PC? Když to dám do složky DISKUZE/HARDWARE, za pár hodin téma zapadne a nikdo už nebude reagovat. Např. viz vlákno "AVCHD A SÍLA NAŠICH PC MAZLÍČKŮ" - tam diskutovalo 5 (!) lidí a je to už pár měsíců....
Mám nápad pro Marta. Na hlavní stránce už dlouho není nic nového (duplicitní kodeky...). Což takhle vystavit na titulní stránce odkaz na složku "Náše favorizovaná sestava pro střih" a pak ji pravidelně oprašovat? Téma "PC pro střih" je totiž věčné...
-
- Informace
-