AVCHD v Pinnacle 15 UC

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
Rastislav21
Kontaktovat uživatele:

aj mna to potom napadlo ci by nebol lepsi blu-ray prehravac .....je to presne tento WD player http://www.alza.sk/western-digital-tv-e ... 195141.htm
ten mpeg2 1080p a mpeg4 1080p zvladne aj ten moj notebook s i3 2,27Ghz,CPU M350
stahujem tie videa od romolus a uvidim ako to bude fungovat.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Takže se nakonec ukáže, že na vině není ani tak počítač, jako spíše ten WD player samotný. Potom s tím nebude mít PS a notebook tolik společného, jako nároky na přehrávání AVCHD ve WDp.
Rastislav21
Kontaktovat uživatele:

presne skusal som video od vas to prve AVCHD na pc to ide v poriadku dam to na WDp a pri konci sa mi to uplne zaseklo.
v pocitaci mi to kostickuje len pri posuve mysou ale to asi preto ze to ide cez windows media player.
asi skusim vypalit blu-ray disk a u niekoho to skusim prehrat ci by nebol vhodnejsi prehravac blu-ray.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Takže moje křišťálová koule to věděla:-)Problém je v přehrávači.Takže pokud to chcete zprovoznit popis laborace jsem tu popsal.Najděte kompromis mezi výstupem kamery a notbukem aby se Vám to dobře editovalo a pak najděte nastavení co Vám Váš WD player bez problému přehraje.
Doporučil bych tento postup:V kameře nastavte výstup 1920x1080 s bitrate 12 MB/s a tak samo si nastavte výstup do souboru AVCHD HDD s bitrate 12 MB/s v PS.Otestujte a já předpokládám,že to pojede a postupně zvyšujte bitrate z kamery a z PS a uvidíte.Bitrate zvyšujte po 3MB/s a až se Vám bude zdát,že něco není v pořádku snižte krok po 1,5MB/s.
Ztratíte tím ,sice spoustu času,ale co se naučíte Vám nikdo nevezme,protože to bude znamenat důkladné prostudování funkce kamery a otestování Vašeho HW playeru.
Já předpokládám,že konečné rozumné nastavení bitrate bude kolem 15-17MB/s a nemyslím si ,že rozdíl mezi 22 MB/s a 17MB/s jak už tu píše Romolus poznáte.

Ještě dovětek.pokud nemáte v kameře takovou možnost nastavování jak píšu použijte přednastavení kamery a zkoušejte.V krajním případě by jste musel použít konvertor pro snížení datového toku souborů z kamery,ale to bych Vám nepřál.Takových laborací mám za sebou spousty a je to únavné a zdlouhavé.

P.S.Nepodařilo se mi u výrobce stáhnot přesnou technickou specifikaci,neznám přesně typ Vašeho WD Elements playeru.Je to typ WDBAAU0010HBK?Podpora by měla být tady:
http://support.wdc.com/product/install. ... ts_Desktop
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Moderní doba a její softwareové přehrávače s HDD, jako je tomu u Vašeho WDp se mně osobně nelíbí. Není nad poctivý značkový DVD/BD přehrávač a slušnou vypalovačku v PC. To mi nikdo nevymluví. Tam je záruka přehratelnosti zaručena, protože je k tomu primárně určen. Hit typu flash a HDD přehrávačů propojitelných USB kabílkem do ploché TV osobně nechápu. Ano, vím je to do jisté míry snadnější mastering a nepochybně veliká móda, ale ušetření tohoto času podle mne není adekvátní výsledku. DVD/BD placka je osvědčená desítkami milionů uživatelů a selhává jen málo kdy. Většinou to není chyba placky samotné, ale tomu, kdo materiál na ní patřící připravuje. Nedokáže-li Váš WDp uspokojivě přehrát typ HD videa a má to ve své specifikaci, je možné toto reklamovat. Laborování, které tu doporučuje Stevizah je pro ty, co mají toto věčné zkoušení jako koníčka. Běžný spotřebitel má nárok, když si něco koupí a tento kus hardware má napsáno ve specifikaci, že to umí přehrát to přehrát prostě umět musí. Když ne, je třeba křičet na výrobce skrze prodejce. Stěžovat si a ještě lépe dvakrát měřit a jednou nakupovat.

Doporučuji tedy moderní BD multi přehrávač renomované značky a trochu práce s vypalováním svých výtvorů. Ušetříte si pak mnoho laborování a zklamání z rádoby moderních trendů.
Rastislav21
Kontaktovat uživatele:

v tej kamere sa da nastavit HD FX 24M,HD FH 17M,HD HQ 9M,HD LP 5M ked pozeram spravny udaj neviem.ten bitrate tj v pinnacle ten datovy tok predpokladam.
radsej ak by bolo mozne by som siel do toho blu-ray prehravaca.
no uvidime mam par moznosti musim rozmysliet som necakal ze ten WDp to nezvladne.
na bezne pozeranie domaceho videii je aj ten mpg4 a mpg2 celkom slusny a nemusim nic menit ale ten avchd ma stale laka.mam nejake bd-r media doma asi skusim este aj to a uvidime ale v kazdom pripade vam vsetkym pekne dakujem za pomoc.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

To je právě to neštěští,že ve specifikaci tohoto playeru o AVCHD DVD a BD disku není zmínka.
Co fčil?Vrátit,koupit pořádný BD player a nevěřit masážním reklamním kecům nebo laborovat.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

pro rastislav:pokud se Vám chce laborovat zkuste nejdřív ten HD FH 17 M.Pokud to nepujde podle Vašich představ běžte do BD playeru jak radí Romolus.Ty zbývající možnosti jsou na úrovni DVD bitrate,
evik

pro Rastislav21
Myslíte, že je nutné kupovat nějaký BD přehrávač? Pokud máte notebook s HDMI a televizi s HDMI, můžete pouštět všechno co máte v PC rovnou do televize. Je to super a po BD přehrávači ani nevzdechnete :-)
Rastislav21
Kontaktovat uživatele:

cez ten notebook by to asi nebol dobry napad tie videa su obrovske a islo by to asi tak isto ako cez ten wd player ten je tiez cez hdmi napajany.vcera som zistil ze ten moj pozicany acer nema slubovanu blu-ray napalovacku.ma bd-rom to sa mi zda ze veru neni napalovacka.
Zamčeno
  • Informace