Zeptám se, jak se Vám stříhá s tou integrovanou grafikou v PD9? Jde to? Já jsem laik a můžu říct jen svoje vlastní pozorování a zkušenosti. Mám Nvidia GTX 9800+ s 512VRAM, PD9 64bit a Windows Professional 64bit. Podle Everestu, když spustím PD9 a začnu stříhat video, je grafická karta po celou dobu vytížená 0%, nejvíc mi vyleze na zatížení 5%, když tahám jezdce rychle sem a tam a video v okně náhledu zrychleně pobíhá;) Když dělám projekt v AE tak se z 0% skoro ani nehne. Použitou videopaměť ukazuje cca 230 MB. Při výrobě (exportu) konečného videa je zatížení grafické karty maximálně 45-54% a PC cca80%. Tyhle údaje jsou při střihu videa formátu .MTS (přetažené soubory rovnou z kamery) 1920x1080 50p. Je tedy nebe a dudy stříhání videa a hraní her, kdy grafika jede na plné rozlišení obrazu rychle a pořád.
Nejdůležitější pro střih videa je výkon procesoru. Já mám takt 3.44MHz (V PD9 vítr a v PS (td) )
Neinvestovala bych do grafiky hodně peněz, po zkušenostech co mám, bych klidně koupila grafiku, která byla mezi lepšími před rokem dva. Vždyť je celkem fajn, že se nemusíme honit za výkonem grafických karet jako hráči her

Na druhou stranu, když se objeví nějaký nový silný procesor, tak ... ::o
Karta ATI 1G by měla bohatě stačit, ale jak bude spolupracovat třeba s PD9 při exportu videa fakt netuším

Steviezah ATI má (měl), poradil by asi lépe.
U té integrované by měl stačit odinstalovat ovladač, možná půjde vypnout v BIOSU a možná, když by se osadila nová, tak by se při instalaci automaticky nastavila na výchozí. Uvidíte.
Co kamerka, dobrý???