nejde mi ulozit ani vypalit projekt na DVD
Zdravim vsechny zkusene i nezkusene a prosim o pomoc. Nelze mi ulozit ani vypalit projekt na dvd. Projekt obsahuje asi 300 fotek, přechody a hudbu s mp3.Délka je 20 min. a velikost pri 100% kvalitě je 4,5GB, při 80% kvalitě 3,8GB ale zkoušel jsem i renderovat o velikosti 3,2GB, problem nastane na konci renderace kdy se činnost zastaví, neohlásí to ani to, že byl projekt uložen ani podobnou hlášku. Projekt misto toho aby se vypalil na DVD nebo se uložil jako VOB, tak se uloží jako AVI, nebo M2V a tímto je konec. Do souboru MPEG mi projekt uložit jde, ale bohužel VIDEO CD, SVCD ani DVD prostě nefungují. Prosím tímto o radu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Před renderováním dej ve studiu Soubor->Odstranit pomocné soubory
Pokud to chceš na DVD, tak při exportu nastav "Vypočítat obraz disku ale nevypalovat", vyrenderuje se ti to do zvolené složky (najdeš to tam někde v adresáři video_ts).
Pak jen smažeš soubory volume a anchor (btw. doufám že takhle kravina už se v desítce objevovat nebude) a přes nero nebo jakýkoliv vypalovací program to vypálíš.
To je asi nejspolehlivější postup.
Pokud chceš mít opravdu jistotu, tak ukonči vše nepotřebné přes EndItAll a (pokud máš WinXP) nastav studiu nejvyšší prioritu.
Pokud to chceš na DVD, tak při exportu nastav "Vypočítat obraz disku ale nevypalovat", vyrenderuje se ti to do zvolené složky (najdeš to tam někde v adresáři video_ts).
Pak jen smažeš soubory volume a anchor (btw. doufám že takhle kravina už se v desítce objevovat nebude) a přes nero nebo jakýkoliv vypalovací program to vypálíš.
To je asi nejspolehlivější postup.
Pokud chceš mít opravdu jistotu, tak ukonči vše nepotřebné přes EndItAll a (pokud máš WinXP) nastav studiu nejvyšší prioritu.
To je zvláštní, DVD jsem už vyrobil pěknou řadu a nikdy jsem podobný problém neměl. Disk vytvářím přímo ve Studiu včetně vypalování. Buď dám přímo vypálit disk, nebo vypočítat obraz ale nevypalovat. Když už dám tuhle volbu tak ty soubory pak nepálím přes Nero ale zase ve Studiu - použiju tu funkci vypálít již dříve vypočtený obraz. Běhá mi to naprosto bez problémů. Ale stejně na to radši používám RW, pak to skouknu v přehrávači jestli všechno chodí (animovaná menu, propojení, přechody, hlasitost muziky...). Pak už si přes Nero vyrobím finální disk.
Z jiných diskusních fór ale vím, že některé vypalovačky Studio pořádně nerozezná a pak jsou s tím problémy.
Z jiných diskusních fór ale vím, že některé vypalovačky Studio pořádně nerozezná a pak jsou s tím problémy.
Tak jsem zkoušel to, co jsi mi radil, ale bohužel to nepomohlo dal jsem DVD uložit na disk ale nevypalovat, a jako i asi desetkrát před tím to neuložilo do souboru VOB, ale vytvořilo to soubory VMA, M2V a WAV. Odhadovaná velikost projektu byla 3,2GB. Už nevím co mám dělat zkusil jsem už úplně všechno, zkoušel jsem ale uložit zhruba tak 100 fotek, a zdárně jsem to uložil i vypálil, a velikost na dvd byla asi 250MB, takže nechápu proč mi 300 fotek uložit ani vypálit nejde???!!!
-
- Kontaktovat uživatele:
Zkus nejdříve vyrobit AVI soubor a z toho pak udělat DVD. Kdyby jsi měl i s tím problém tak zkus ješte projekt rozdělit na dvě části. Ty pak ulož samostatně do nových projektů a z těch pak udělej AVI. Z toho pak vytvoříš DVD. 300 fotek je na studio moc.
Mezi těma pracovníma souborama (M2V, WAV....) musí být adresář VIDEO_TS, v kterým jsou už regulérní "voby". Tohleto jsou soubory, který Studio potřebuje pro další kompilaci, díky tomu taky výroba 1 DVD sežere tolik místa na disku. Ale s takovým množstvím fotek zkušenost nemám, možná že těch 300 kousků je opravdu moc a program pak nedělá co má...
Tak už jsem zjistil kde je problém...
Problém byl ve verzi studia, používal jsem verzi 9.0, kde problém nastal. Vyzkoušel jsem tedy verzi 9.1, a k mému překvapení mi ten stejný projekt najednou uložit i vapálit na DVD jde. Dokonce lze vypálit něco přes 600 fotek, víc jsem už nezkoušel.
Takže z toho plyne zkušenost, že pokud nastane chyba je lepší vyzkoušet i jinou verzi.
Problém byl ve verzi studia, používal jsem verzi 9.0, kde problém nastal. Vyzkoušel jsem tedy verzi 9.1, a k mému překvapení mi ten stejný projekt najednou uložit i vapálit na DVD jde. Dokonce lze vypálit něco přes 600 fotek, víc jsem už nezkoušel.
Takže z toho plyne zkušenost, že pokud nastane chyba je lepší vyzkoušet i jinou verzi.
Doporučuji ti pořídit si opravný patch 9.4.3. Je ke stažení buď na stránkách Exacu nebo přímo Pinnacle. V týhle verzi funguje i "Import názvů DVD" - což je import *.VOB a jejich převod do *.MPG. Nevadí ani AC3 zvuk, jen ve Studiu ho neuslyšíš. Stačí ale ten soubor přehrát v nějakém přehrávači a je to i se zvukem. Koneckonců je to nejnovější (a asi i poslední oprava devítky), takže by chyby měly být vychytány.
-
- Informace
-