Lepší kvalita projektu zpracovaného v PS proti AS je z uvedeného příkladu hodně zřetelná. Je-li prioritou kvalita výstupu, asi nemá význam AS instalovat. Je-li prioritou práce s efekty, může být pro někoho AS přínos.
Romoluse bych se chtěl zeptat, jak se vypořádává s tím zeleným proužkem na spodním okraji. Přehrávám-li AVCHD video zpracované v PS na PC, objevuje se mi stejný zelený proužek, přehrávám-li AVCHD video zpracované v Nero Vision Xtra, tento proužek tam nemám. Je to chyba PS a tedy i AS?
Titulkovač
-
- Kontaktovat uživatele:
Abych řekl pravdu. Neřešil jsem to nijak, protože jsem tento problém nikdy neměl. Tento zelený proužek se objevil pouze na screenech z Power DVD9. Tyto mají oproti rozlišení full HD videa 1920x1080 s podivem 1934x1088. Power DVD9 je nastaveno Originální velikost zdroje videa. Je-li těch 8 řádků navíc tím zeleným proužkem dole nevím. Při přehrávání v PC ani v TV jsem toto naštěstí nikdy nezaznamenal.
-
- Kontaktovat uživatele:
Vidím z ukázky,že výstup z AS je horší,ale není to dáno tím,že je k tomu použit projekt importovaný z PS?
Osobně zhoršený výstup projektu vytvořeném z AS nepotvrdím,jeví se mi bez závad.Titulky mám zubaté jenom v rozlišení SD,ale to jsem měl i v PS,nebo pokud jsem natáhl projekt z PS.
Dodělávám jeden návod na titulky,až budu hotov dám vědět,ale nenarazil jsem zatím na žádné rušivé změny v obraze při zobrazování titulků jak psal Romolus.
Osobně zhoršený výstup projektu vytvořeném z AS nepotvrdím,jeví se mi bez závad.Titulky mám zubaté jenom v rozlišení SD,ale to jsem měl i v PS,nebo pokud jsem natáhl projekt z PS.
Dodělávám jeden návod na titulky,až budu hotov dám vědět,ale nenarazil jsem zatím na žádné rušivé změny v obraze při zobrazování titulků jak psal Romolus.
-
- Kontaktovat uživatele:
Je dobře, že jste s výstupem svého AS spokojen. Písmo není doslova zubaté, ale jakoby roztřepané. Prostě nemá tak hladké obrysy, jako je tomu u PS. A to i v případě, kdy se udělají titulky primárně v AS. Mluvím samozřejmě o full HD 1920x1080i AVCHD. Je jasné, že rozdíl není tolik patrný, když neuděláte stejnou věc v obou editorech. Prostým pohledem, bez možnosti porovnání, není možné rozdíly postřehnout. Když někomu vyhovuje nejméně o stupeň horší výstup, je to každého svobodné rozhodnutí. Já JSEM PUNTIČKÁŘ a nedokonalost nedokáži tolerovat. Nedokáže to vyvážit, ani pro někoho lepší (dokonalejší) prostředí samotné aplikace. Já dělám video ve full HD video a nehodlám dělat na výstupu kompromisy, to bych nemusel točit v nejvyšší možné kvalitě a HD kamera by pro mne byla rázem nadbytečná. Ostatním, kteří jsou s AS spokojeni, přeji mnoho štěstí a úspěchu v jejich práci.
Ti, co mají AS stažené, jako zkušební z internetu věřím, že mají jádro AS absolutně shodné a problémy jsou tam tudíž nepochybně stejné. Je to spíše o oku a psychologickém pohledu na editor. Objektivní pohled bez nádechu osobní náklonnosti a preference toho, kterého editoru musí odhalit nedostatky, které je třeba postupně vývojáři opravit. Potom má teprve smysl ho nekriticky využívat. HAWK.
Dodávám další příklad horšího výstupu AS oproti PS15.
Ti, co mají AS stažené, jako zkušební z internetu věřím, že mají jádro AS absolutně shodné a problémy jsou tam tudíž nepochybně stejné. Je to spíše o oku a psychologickém pohledu na editor. Objektivní pohled bez nádechu osobní náklonnosti a preference toho, kterého editoru musí odhalit nedostatky, které je třeba postupně vývojáři opravit. Potom má teprve smysl ho nekriticky využívat. HAWK.
Dodávám další příklad horšího výstupu AS oproti PS15.
Z tohoto příkladu je lepší výstupní kvalita PS vidět nejen na titulcích, ale i na oknech hradu, na stromech... prostě na všem. Až je to k neuvěření, že PS a AS pocházejí ze stejné dílny.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano. Je to smutné, ale je tomu tak. I mě samotného to zaráží a nedokáži si to vysvětlit. Domníval jsem se, že základ AS je na podvozku Pinnacle. Jak je potom možný tento krok zpátky?! Když není možnost srovnání, zdá se být AS srovnatelné s kvalitou výstupu z PS. Bohužel jen do chvíle, kdy se rozhodnete zaexperimentovat. Potom se objeví nahá pravda. Smutný výsledek. (
Bohužel nemám jazykovou výbavu na to, abych to dokázal prezentovat na fóru samotného AVIDU. Opravdu by mne zajímala reakce zainteresovaných. Jestli by to ovšem záměrně nepřehlíželi a možná potají pracovali na nápravě, bez toho, aby toto faux pas uznali.
Bohužel nemám jazykovou výbavu na to, abych to dokázal prezentovat na fóru samotného AVIDU. Opravdu by mne zajímala reakce zainteresovaných. Jestli by to ovšem záměrně nepřehlíželi a možná potají pracovali na nápravě, bez toho, aby toto faux pas uznali.
Nedělal jste podobné srovnání výstupů (s ohledem na kvalitu obrazu) i z jiných aplikací? Např. PS x NeroVisionXtra x PD?
-
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu,že postrádám informaci o kvalitě náhledu v časové ose a informaci o rozlišení projektu netroufám si jakkoliv komentovat dodané fotografie. Nevím jaký kodek používá AS k náhledu,nebádal jsem nad tím,ale jsem přesvědčen o tom,že stejný jako PS.Ale podívám se na to až budu mít čas,snad na to přijdu. Bylo by zajímavé srovnání výsledného renderu do souboru z obou softů pro porovnání v MediaInfo a pro souběžné přehrání obou,ale už se mi do takových laborací nechce pouštět.
Přesto se do toho asi pustím,abych měl klid,že jsem něco nepřehlédl a něco mi neuniklo.Pokud se mi projeví obrazové vady tak jak je prezentuje Romolus nehodlám nadále šaškovat s žádnou verzí PS nebo AS a přejdu rovnou k Adobe Premiere Pro.Je taky možné,že už se mi vůbec nebude chtít něco testovat a přejdu hned.Pokud to byl nebo je cíl Avidu odehnat amatérské tvůrce od tohoto softu určitě se jim to povedlo,ale já už nehodlám nadále něco zjišťovat,porovnávat,hledat řešení problému a podobné strasti,kterých si uživatelé PS užili víc než je zdrávo.Navíc když s Premierou průběžně čas od času něco dělám,ale jenom jednoduché projekty.
Přesto se do toho asi pustím,abych měl klid,že jsem něco nepřehlédl a něco mi neuniklo.Pokud se mi projeví obrazové vady tak jak je prezentuje Romolus nehodlám nadále šaškovat s žádnou verzí PS nebo AS a přejdu rovnou k Adobe Premiere Pro.Je taky možné,že už se mi vůbec nebude chtít něco testovat a přejdu hned.Pokud to byl nebo je cíl Avidu odehnat amatérské tvůrce od tohoto softu určitě se jim to povedlo,ale já už nehodlám nadále něco zjišťovat,porovnávat,hledat řešení problému a podobné strasti,kterých si uživatelé PS užili víc než je zdrávo.Navíc když s Premierou průběžně čas od času něco dělám,ale jenom jednoduché projekty.
-
- Kontaktovat uživatele:
pro Mand: V jiných aplikacích laborovat nehodlám. To co vzniklo, bylo jen z potřeby najít lepší variantu. Tu má jasně starší PS15 a to je pro mne na jednu stranu nemilé zjištění, směrem k AS, který by měl být mnohem dále.
pro Steviezah: V žádném případě jsem Vás nechtěl dohnat k znechucení. Ostatně, já editory pouze prověřil a k nemilému překvapení všech zjistil, to co jsem psal výše. Screeny jsou pořízeny v Power DVD9, který se mi stále jeví, jako nejlepší přehrávač HD videa. Např. P. DVD 11 deformuje obraz. Objekty jsou tam podlouhlé a zúžené. To jen na okraj. Rozlišení AVCHD video záznamu sejmutého v rozlišení 1934x1088/BMP. Je tedy nejvyšší možné dosažitelné kvality. Nemá cenu snímat snímky z časové osy obou aplikací. Tam neprošly ještě renderingem, který je, jak vidno velmi podstatný.
pro Plukovník v jiném vláknu. Těžko to mohou způsobovat samotné fonty, když je obraz z AS máznutý, jako celek ne jenom titulky samotné.
Datový tok je nastaven také shodně 16000Kbps/VBR. U AS je to max. hranice u AVCHD. PS dosáhne v nastavení na 17000Kbps/VBR.
pro Steviezah: V žádném případě jsem Vás nechtěl dohnat k znechucení. Ostatně, já editory pouze prověřil a k nemilému překvapení všech zjistil, to co jsem psal výše. Screeny jsou pořízeny v Power DVD9, který se mi stále jeví, jako nejlepší přehrávač HD videa. Např. P. DVD 11 deformuje obraz. Objekty jsou tam podlouhlé a zúžené. To jen na okraj. Rozlišení AVCHD video záznamu sejmutého v rozlišení 1934x1088/BMP. Je tedy nejvyšší možné dosažitelné kvality. Nemá cenu snímat snímky z časové osy obou aplikací. Tam neprošly ještě renderingem, který je, jak vidno velmi podstatný.
pro Plukovník v jiném vláknu. Těžko to mohou způsobovat samotné fonty, když je obraz z AS máznutý, jako celek ne jenom titulky samotné.
Datový tok je nastaven také shodně 16000Kbps/VBR. U AS je to max. hranice u AVCHD. PS dosáhne v nastavení na 17000Kbps/VBR.
-
- Kontaktovat uživatele:
Hodnotit výstup jakéhokoliv videoeditoru na základě zobrazení přes soft DVD player považuju přinejmenším za zcestné ne-li zavádějící a obzvláště v kombinaci s PowerDVD o kterém je známo,že používá pro přehrávání svůj kodek popřípadě používá ffdshow filtry a používá funkce k rádoby vylepšení obrazu.Tušil jsem správně,že se nemám vyjadřovat k dalším obrázkům.Používám k práci s videem 2 monitory už dost dlouho,nemyslím,že bych přehlédl takto výrazné zhoršení obrazu v AS.Spíš se mi jeví,že víc odhaluje nedostatky zdrojového materiálu.Takže na tvrzení,že nepozoruju zhoršení obrazu nebo titulků se nic nemění.
-
- Informace
-