AVCHD v Pinnacle 15 UC

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Domnívám se,že máte zaplou Intel integrovanou grafiku.Vypněte ji a zapněte si jenom ATI HD 5470 s 512MB RAM.
Tím by se měl Váš problém vyřešit.Ale nečekejte žádné velké zázraky,tento NB je na hraně toho v čem lze zpracovávat HD video.I když fyzické dvojjádro při virtualizaci na 4 by mohlo odvést slušnou práci,ale to nevím,nemám s tím zkušenost.

P.S.Jestli jde integrovaná grafika vypnout a použít jenom tu samostatnou ale nevím.Snad to půjde,protože pokud by to přepínalo automaticky podle potřeby tak je to k ničemu a v tom případě je tento NB nepoužitelný pro zpracovávání HD videa.
Informace o Vašem NB jsem si našel tady:http://www.alza.cz/hp-pavilion-dv6-3030ec-d168497.htm
Rastislav21
Kontaktovat uživatele:

skusal som s vypnutou grafikou teda aspon myslim ze som ju mal vypnutu uz po zapnuti pinnacle mi vypisalo ze mozu nastat chyby cierny obraz,spomalenie CPU...vysledne video bolo kostickovane miestami cierne asi ten notebook na to naozaj nestaci ak by som chcel nejaky pc pomohol by mi takyto typ?notebook asi nie?
http://www.alza.cz/hp-pro-3130-microtower-d205782.htm
dakujem za rady.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

HD video chce opravdu stolní PC a pokud možno, bez kompromisů. Podstatou je, co nejsilnější CPU, dnes bych šel do Intel Sandy Bridge. Min 4GB RAM paměti DDR 2 nebo 3, co možná nejrychlejší. Dnešní interní HDD vyhoví snad všechny, s 7200 otáček. Já doporučuji Seagate 500GB ne WD ekvivalentní. Minimálně dva. Jeden systémový, druhý na ukládání videa před i po zpracování. Pro příklad, já má v PC HDD 6 a někdy je místa stejně málo. Na systém stačí 250 až 500GB, druhý 500 - 2000GB. Mimochodem popisoval jsem tu PC na míru již několikrát. Stačí hledat. Doporučuji též dobrou zvukovou a grafickou kartu. Je lepší si nechat postavit PC z jednotlivých dílů. V sestavách, které se prodávají je většinou nějaký slabý článek a síla řetězu vždy závisí právě na nejslabším článku. Záleží na tom, kolik peněz chcete můžete investovat. U zpracování HD videa platí, čím více tím lépe. Ušetřené peníze se mohou ve finále opravdu celkově nevyplatit.
mand

Rastislav21, netrváte-li na Pinnacle Studio 15, kde se vyskytují problémy při zpracování AVCHD i na lepším PC (u mě v PS docházelo k "zamrzání" přechodů mezi záběry, tzn. musel jsem téměř každému záběru ustřihnout konec, před další prací jsem musel čekat na zpracování každé dílčí změny, nefungovalo korektně menu atd. atd.), můžete alternativně vyzkoušet např. Nero Vision Xtra. V něm lze zpracovat AVCHD lehce a svižně i na notebooku - a hlavně spolehlivě, program mi ještě nikdy "nespadl".
Rastislav21
Kontaktovat uživatele:

diki za tip mand,da sa v tom nere robit aj nieco podobne ako je v pinnacle tvorba suborov AVCHD HDD alebo sa da projekt napalit len na dvd a blu-ray disk?
mand

V NERO může být výstupem AVCHD projektu vypálené DVD nebo jeho obraz na HDD, chcete-li mít i menu, nebo jen soubor na HDD, nepožadujete-li menu. Ale to už bychom se měli přenést do jiného vlákna.
MartasKP

Pokud je pouzit CPU Sandy Bridge,tak neni potreba ani zvukove a dokonce graficke karty. tyto procesory maji integrovanou relativne dosti vukonou grafickou kartu. je ovsem potreba koupit zakladni desku se vsemi vystupy :D
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Grafická část v Sandy Bridge bohužel v žádném případě nestačí na zpracovávání HD videa. Ke kvalitní práci se zvukem v PS je potřeba taktéž kvalitní zvuková karta. Podle mne je grafika v Intel SB je pouhou berličkou, která je bohužel na úrovni nejlevnějších interních grafických karet. Nedejte na různé reklamní popisy. Zveličují!
Rastislav21
Kontaktovat uživatele:

aky mate nazor na typ pc all in one konkretne http://www.alza.sk/lenovo-ideacentre-b510-d215087.htm
skusal som projekt avchd na hdd vytvorit v nere vision xtra video funguje bez problemov.
spracovava niekto avchd videa na notebooku,ak by som vymenil intel core i3 za i5?malo by to nejaky vyznam?
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Vážený Rastislav21. Můj názor na PC all in one je ten, že, i když ten, co tu uvádíte má dobré parametry, je v těchto zařízení stejný problém, jako u notebooku. Musíte se skoro stoprocentně smířit s tím, že nebudete v případě potřeby moci jednotlivý, již třeba zastaralý díl hardware vyměnit za novější (dokonalejší, výkonnější) a v tom vidím já osobně velký problém. Je pravdou, že je tu početná obec uživatelů PC, která koupí počítač, jako celek a nikdy ho, za dobu jeho požívání neotevře a nevyčistí, natož, aby v něm něco vyměnila.

Domnívám se ale, že člověk, který má opravdový zájem na PC zpracovávat HD video, se s výše uvedeným nesmíří a půjde dál a hlouběji. :-) Mé doporučení proto zní, koupit si stolní PC sestavené, z co nejvíce kvalitních a silných komponent, aby takový stroj, co nejdéle vydržel a později mu stačila vyměnit (posílit) třeba jen paměť nebo dodat další HDD a podobně.

Jestli Vám pro Vaší tvorbu bude stačit Nero vision extra, potom ušetříte hodně na nákladech a nemusíte dál nic řešit. Já jsem osobně zastáncem produktů AVID a k tomu je potřeba silná sestava a chuť více tvořit.

Myslím si, že pokrok v i5 oproti i3 tu rozhodně bude, ale pro pohodlnější práci s HD videem, doporučuji, co nejsilnější CPU, které si jen budete moci dovolit. Já doporučuji i7. To platí i o RAM pamětích, ve kterých záleží neméně. Důležitý je silný základ z výkonných komponent, na kterých nedoporučuji šetřit a dělat kompromisy. Méně důležité části, jako například více HDD, se dají dokupovat postupně a PC stále tím zdokonalovat a hlavně posilovat.
Zamčeno
  • Informace