zkušenost z plugins efekty

Fórum k Pinnacle Studio verze 8 a 9
Zamčeno
Hunady
Kontaktovat uživatele:

Tímto článkem nechci pomlouvat Studio,ale jen upozornit na chybu, která se vyskytuje v plugins efektech. Především se u mne jedná o efekty revers a vertikální otočení obrazu z balíčku DziedzicPacks 1.
Při použití efektu se obraz na PC monitoru jevil bez problémů, ale při puštění na TV byl obraz rozklepaný. Jedná se o chybu v přehození sudých a lichých řádků u prokládaného videa, která je vidět pouze na TV obrazovce.
Lajcky řečeno - video má 25 plných snímků za sekundu. Z těchto celých snímků se používají půlsnímky s lichými a sudými řádky obrazu. Takže pak nám vznikne 50 obrázků za sekundu. Čísla snímků by měli jít po sobě: 1, 2, 3, 4, 5, 6... . Při použití revers efektu se video pustí po zpátku ,ale zapomene tyto půlsnímky přehodit. Pustí je tedy v pořadí: 5, 6, 3, 4, 1, 2. Proto to klepání obrazu.
Zkoušel jsem pomocí VIRTUAL DUBU odstranit prokládání, ale projevilo se mi to na kvalitě obrazu. Pak jsem testoval free plugins s revers efektem a tam to bylo OK. Kontaktoval jsem výrobce a čekám na kladnou odpověď. Jakmile se mi ozvou s dám vám vědět.
Ještě jsem pošlu adresu kde je tato problematika probrána podrobněji.
Napište mi, u jakých efektů se vám tento problém projevuje, nebo jestli jste tento problém nějak vyřešili. Děkuji za odpovědi a všem kterým jsem psal za trpělivost.
Hunady
Zamčeno
  • Informace