Avid Studio

Fórum k programu Avid Studio
Zamčeno
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Chybí tu údaje o grafické a zvukové kartě, o velikosti RAM paměti. Moje osobní zkušenost z rozjížděním zvuku a videa byla před léty s XP a pomohly až nové ovladače zvukové karty. Pokuste se doinstalovat nejnovější bios zákl. desky je-li k mání a taktéž poslední ovladače k Vaší grafické a zvukové kartě. Tam bych hledal řešení v prvním sledu já. Podívejte se na podporu Vaší základní desky Gigabyte přímo na jejich stránkách podpory a pokuste se stáhnout a nainstalovat veškeré drivery, které tu budou k dispozici. Možná může být problém ve verzi W7 Home, ale na tomto poli nejsem s to fundovaně poradit.
steviezah
Příspěvky: 1735
Registrován: 22.03.2010, 12:00
Kontaktovat uživatele:

V žádném případě moje poznámka o hledáčku a točičovi nebyla myšlena posměšně nebo jakkoliv jinak urážlivě,šlo o snahu téma nějak odlehčit.U Samsung kamer je mi známo,že někdy je nutné použít jejich IntelliStudio na konvert popřípadě jenom ke stažení do PC a pak není problém zpracovat video v jiném videosoftu.IntelliStudio je jinak opravdu masakroidní soft tak na úrovni Movie Makeru Windows.Co se týká Win 7 Home pravděpodobně bude nutné doinstalovat nějaký kodecpack,nejvíc se osvědčil K-Lite.Ve win7 home jsem nikdy nedělal,nemám s ním zkušenosti,vycházím z reakcí ostatních uživatelů tady a na jiných forech.
Šány
Příspěvky: 55
Registrován: 15.04.2011, 09:08
Kontaktovat uživatele:

Zdravím Romolus a steviezah
ještě tedy doplňující informace k HW.

Memory :
3576 Megabytes Usable Installed Memory

Slot 'A0' is Empty
Slot 'A1' has 2048 MB
Slot 'A2' is Empty
Slot 'A3' has 2048 MB

Karta a monitor :
NVIDIA GeForce GT 430 [Display adapter]
NEC 20WGX2 [Monitor] (20,0")

Audio :
NVIDIA High Definition Audio (4x)
USB Audio Device
Zvukové zařízení High Definition Audio

Co se týče aktualizace ovladačů a BIOS, tak na tom jsem trochu bídně resp. chybí odvaha abych něco nepokazil. V tomto nejsem dost kovaný, nicméně něco proto udělám. Poznámka o kameře a točičovi mě vůbec neurazila a skutečně jsem ji vzal jako odlehčení. Takže tady není vůbec problém, naopak v těchto dnech kdy se na člověka valí ten politický bordel je to zapotřebí. Ale to jen na okraj, video je přece zábava ne? a ten název "točič" se mi líbí. Jinak tedy video stahuji pomocí Intelli Studia a pak se s ním "mořím" v PWD9. Pořád mačkám uložit projekt abych neztratil to co vytvořím, když to spadne. Jinak v PWD9 s tou rychlostí videa není problém jede to necuká se to i když pravda, ten náhled není tak čistý jako v Avid. Já bych ten PWD9 používal resp.používám, jenomže někdy to video vyrenderuji někdy ne (AVCHD). Teď jsem to zkusil do MPEG4 a to jelo dobře. Jenom nevím tedy který z těchto formátů je ztrátový a který ne, resp. který víc a který míň.
Šány
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

AVCHD je na zpracování renderování dosti náročné na CPU (procesor) S Intel i3 nemám žádnou, ani zprostředkovanou zkušenost a neznám tudíž jeho vhodnost pro editaci full HD videa. Bohužel se tu poprvé setkávám i NVIDIA High Definition Audio. Jde snad o vestavěnou zvukovou kartu přímo na základní desce?? Takové zvukovky dělaly u tvorby videa často problémy. Paměti RAM máte dostatek. Nicméně opakuji, je třeba aktualizovat všechny ovladače software a potom případně řešit problém dále. Když budete dosti rozvážný, nemůže se stát žádná nehoda. Řiďte se striktně návodu a postupujte s rozvahou při všech krocích a úspěch se dostaví. Je to základní předpoklad k tomu mít PC v co možná nejlepší kondici. Hodně štěstí.
Šány
Příspěvky: 55
Registrován: 15.04.2011, 09:08
Kontaktovat uživatele:

Zdravím Romolus,
no dobře, souhlas s tím, že AVCHD je náročné na CPU při renderování. Ale pak je otázkou proč je renderování v pořádku v Intelli Studio a nebo občas se zadaří v PWD9 a proč ne v Avid?
Šány
P.S. Asi proto, že Avid sežere více paměti?
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Avid Studio je zkrátka velmi náročné na hardware, stejně jako je tomu u jeho předchůdce Pinnacle Studio. Přičítám to, jak už píši i jinde, že AS má staré x86 jádro a to neumí dokonale využít přednosti dnešních moderních PC. Power Director 9 jede na nově vyvinutém x64bitovém jádru, které je s moderním zpracováním CPU a RAM dokonaleji vyladěno. Proto ten rozdíl.
steviezah
Příspěvky: 1735
Registrován: 22.03.2010, 12:00
Kontaktovat uživatele:

Avid a Pinnacle,zpracovávají a zobrazují předhozené video přímo,PD9 pro zobrazovávání a zpracování používá ffdshow filtry a ty nemají nic společného s původním souborem.Na toto téma tu je bohatá až košatá diskuze v jiném vláknu.U IntelliStudia je to celkem jasné, zpracovává svůj vlastní formát,který zná.Podotýkám není to pokaždé pravidlem,už jsem překonvertovával soubory aby byly použitelné do jiného softu,nedalo se na ně dívat ani po zpracování v IntelliStudiu.Díky za soubor,popracuju na tom až se dostanu ke svému PC a dám vědět,pravděpodobně dnes večer.Co se týká Vašeho PC,nevím to jistě,musím si najít specifikaci pro Vaši desku,ale myslím,že máte integrovanou grafiku se sdílenou pamětí,odpovídalo by tomu i obsazení vaší paměti a to není nic moc dobrého na zpracování HD videa.Tam bude pravděpodobně zahrabán Váš problém,ale kouknu se na to,usuzuju jenom z Vašeho popisu hardware viz hned pod Memory.Dále mě překvapuje umístění pamětí ob jeden slot,ale neznám Vaši desku,snad je to dobře.Podívám se i na Vaši grafiku řada GT 430 mi není tak známá a nenacházím velikost grafické paměti a proto předpokládám,že je integrovaná.
steviezah
Příspěvky: 1735
Registrován: 22.03.2010, 12:00
Kontaktovat uživatele:

Opravuji se,už jsem to našel.Váš mainboard má podporu Crossfire pouze pro ATI,karta GT 430 je Low endová,má velikost paměti 1GB typ DDR3,paměti do mainbordu jsou tyto:
4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory
Dual channel memory architecture
Zvuková karta je integrovaná typ tento:
Realtek ALC888 codec
High Definition Audio
2/4/5.1/7.1-channel
Začal bych proto optimalizací ovladačů jak píše kolega Romolus a uvažoval bych o zakoupení nějaké zvukové karty,ty integované obvykle zatěžují systém.
Šány
Příspěvky: 55
Registrován: 15.04.2011, 09:08
Kontaktovat uživatele:

Zdravím,
obdivuji s vám pánové co všechno dokážete vyluštit z těch údajů co jsem poskytl. Až jsem dostal strach zda mi nevidíte do ložnice-:), no i když tam už není co k vidění -:). Každopádně děkuji za váš podrobný rozbor a budu tedy uvažovat o upgrade grafické a audio karty.
Děkuji Šány
steviezah
Příspěvky: 1735
Registrován: 22.03.2010, 12:00
Kontaktovat uživatele:

Vážený příteli,zatím neuvažujte nad upgrade.neuvědomil jsem si to,ale obdobný problém se tu už řešil,konkrétně uživatel Pasahonza má taky kameru stejné řady a problém je obdobný.
Když dovolíte na toto téma založím nové vlákno další odpovědi hledejte tam,prosím o chvilku strpení než to připravím.
Zamčeno
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host