Problém s menu
-
- Kontaktovat uživatele:
Projekt napr. so 4 filmami na hlavnom menu, každý má odkaz na podmenu, kde napr. prvý fim má 9 kapitol. Na každej strane podmenu sú 4 kapitoly. Studio ale vytvorí a aj v náhľade DVD zobrazí 4 strany podmenu: na 2 stranách po 4 kapitolách na 3 strane posledná 9 kapitola ale na tejto strane je tlačítko - odkaz na ďaľšiu - 4 prázdnu stranu s neobsadenými kapitolami. Ako to opraviť?
-
- Kontaktovat uživatele:
S tímto problémem jsem se setkal několikrát. Mně nepomohlo nic jiného, než dané hlavní menu smazat a udělat znovu. Je to pracné, vím, ale je to podle mé zkušenosti jediná možnost, jak chybu napravit. Osobně si myslím, že to způsobuje nějaký neodhalený nedodělek v Pinnacle Studio samotném. Ze zkušenosti také vím, že tato mnohočetná podmenu se musejí vytvářet odzadu, tedy 4. podmenu, 3. ..., 2. ..., 1. ... a nakonec menu hlavní. Jen tak jsou z mé osobní zkušenosti menu plně funkční. I když ani zde to neplatí bez výhrad. Kolikrát se musí takový projekt nechat přepočítat několikrát, než se to povede k absolutní spokojenosti. Kolikrát je třeba před novým přepočtem smazat pomocné soubory. Není to ovšem také pravidlem.
P.S. Doufám, že se s tímto problémem už nesetkáme v nejnovějším Avid Studio. To je však věcí ještě mnohého laborování a tímto čerstvým produktem firmy AVID. Jsem proto za to, aby si, kdo jen může stáhl tento program, vyzkoušel ho z co možná nejvíce stran, a potom tu dal své postřehy k diskusi. Čím víc spokojených lidí se najde, tím více si ho i koupí, protože proč nepodpořit firmu, která lidem nabídne kvalitní software. Tím, že svou případnou spokojenost vyjádříme pozdější koupí Avid Studia, máme mnohem větší šanci, na jeho další vývoj a zdokonalování. U Pinnacle Studia tomu tak bohužel nebylo.
P.S. Doufám, že se s tímto problémem už nesetkáme v nejnovějším Avid Studio. To je však věcí ještě mnohého laborování a tímto čerstvým produktem firmy AVID. Jsem proto za to, aby si, kdo jen může stáhl tento program, vyzkoušel ho z co možná nejvíce stran, a potom tu dal své postřehy k diskusi. Čím víc spokojených lidí se najde, tím více si ho i koupí, protože proč nepodpořit firmu, která lidem nabídne kvalitní software. Tím, že svou případnou spokojenost vyjádříme pozdější koupí Avid Studia, máme mnohem větší šanci, na jeho další vývoj a zdokonalování. U Pinnacle Studia tomu tak bohužel nebylo.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dík za odpoveď. V minulosti som to aj ja riešil takto ale vzhľadom na veľký počet kapitol som sa tomu chcel vyhnúť. Vzniklo to asi pri mojej úprave pôvodného podmenu - laborovanie s koreňovým tlačítkom - t.j. návratom do hlavného menu, ktoré mi ale v predchádzajúcich verziách akosi nikdy nefungovalo, naposledy asi v "8" alebo aj "9" už ani neviem. Nakoniec "zázračne" pomohlo keď som vymazal a nanovo vytvoril kapitoly len v poslednom podmenu a zrazu to bolo v poriadku aj v iných podmenu.
P.S.: Správanie Studia niekedy nechápem. Začínal som u verzie 8.3 a zakaždým keď som mal problém som si povedal, že ďaľšiu verziu už nikdy v živote. Ale keď vyšiel nový patch resp. nová verzia so zvedavosťou som ju naištaloval s očakávaním, že to bude lepšie. Nebolo! Čo už je to asi zvyk na vcelku prívetivé a jednoduché rozhranie a možno aj nechuť skúšať niečo iné. Možno, že s tým aj výrobca počíta. To AVID Studio som chcel "vyskúšať" ale inštalačka i keď s mnohými doplnkami má neuveriteľných 8,1 GB, tak uvidím.
P.S.: Správanie Studia niekedy nechápem. Začínal som u verzie 8.3 a zakaždým keď som mal problém som si povedal, že ďaľšiu verziu už nikdy v živote. Ale keď vyšiel nový patch resp. nová verzia so zvedavosťou som ju naištaloval s očakávaním, že to bude lepšie. Nebolo! Čo už je to asi zvyk na vcelku prívetivé a jednoduché rozhranie a možno aj nechuť skúšať niečo iné. Možno, že s tým aj výrobca počíta. To AVID Studio som chcel "vyskúšať" ale inštalačka i keď s mnohými doplnkami má neuveriteľných 8,1 GB, tak uvidím.
-
- Kontaktovat uživatele:
Čistá instalace Avid má 4,39 Gb,bohužel tam kde byla už je smazaná,jinak máte pravdu jinou než 8Gb jsem od té doby nenašel.Trial je ještě menší,ale funkce HD chybí nebo jsou vyplé a Bonus Content úplně chybí.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, prosím o radu. Mám PS15, po vytvoření menu i s kapitolama v náhledu vše funguje jak má, menu ovládá vytvořený film.
Ovšem po vytvoření obrazu disku na plochu ve formátu AVCHD, je složka menu zvlášť, takže film neovládá. Stejně tak při vypálení na disk v DVD formátu se menu vůbec neobjeví.
Kde dělám chybu? Děkuji za váš čas...
Ovšem po vytvoření obrazu disku na plochu ve formátu AVCHD, je složka menu zvlášť, takže film neovládá. Stejně tak při vypálení na disk v DVD formátu se menu vůbec neobjeví.
Kde dělám chybu? Děkuji za váš čas...
-
- Kontaktovat uživatele:
Obraz AVCHD DVD je ve celý soustředěný ve složce BDMV. Ta může být ještě ve složce s názvem vytvořeného projektu. Doporučuji složku BDMV vypálit v nějakém vypalovacím software, jako datový disk ve formátu UDF 2.5. Výsledek by měl potom bez problému přehratelný v PC, v některé z novějších mechanik nebo v Blu ray přehrávači. Nebude-li takové DVD funkční, je třeba chybu hledat v projektu samotném. Jak jsem tu již psal, mě osobně se menu v PS 15 funkční vytvořit nepodařilo a musel jsem daný projekt otevřít v PS 14 a tam vše proběhlo bez problému.
-
- Kontaktovat uživatele:
Problém je v tom, že veškeré video i obrazy disků cpu do multimediálního přehrávače, včetně obrazu AVCHD, který tyto obrazy normálně přehrává, v tomto případě ovšem bez toho menu, které ve složce STREAM vytváří samostatnou složku...
-
- Kontaktovat uživatele:
Poraďte ještě, jak v menu s kapitolami spustit i celý film najednou, dík...
-
- Kontaktovat uživatele:
Já používám ke zkušebnímu přehrání AVCHD DVD soft přehrávač Power DVD 9. Vybrat zdroj - Otevřít DVD soubory na pevném disku a vyberu danou složku s vytvořeným obrazem disku, který chcete v PC přehrát. Mám zkušenost, že AVCHD DVD soubory včetně menu nedokáže přehrát libovolný počítačový přehrávač. S přehráváním z flash nemám žádnou zkušenost. Nepovažuji to za vhodný úložný prostor. Jsem staromilec, který ctí dosud DVD placky a zálohu na HDD .
Do nedávna jsem děla v PS v9, vše 100%, teď v PS v15 mám opakovaně problém s vnořenými menu. V projektu je vše v pořádku, ale ve výsledku, ať už obraz ISO, složka nebo vypálené DVD se pokaždé minimálně jená chyba objeví. Nefunkční odkaz, odkaz odkazuje jinam, když dojde film k nějakému odkazu, přeruší se přehráváná, popř. se restartuje film, absolutně nefunkční navrácení do hlavního menu, když dohraje film, začne hrát znova. Obrovské ZKLAMÁNÍ...
-
- Informace
-