Zdraví vás nováček ve fóru.. a tak se budu asi blbě ptát ...
Po verzi 10 jsem si s novým PC koupil i 15-ku. Hlavně proto, že mám foťák canon, který umí video typu .mov : 1920x1080 v H.264, 30fps a 43mbits/s, což mi úplně stačí a jsem s tím happy.
Poradil by mi prosím někdo jaký zvolit formát výstupního souboru pro zachování kvality zdrojového souboru ? Nevypaluji nic, vše pouštím do TV přes mediabox ve full HD z externích disků.
Nebo kde se to dočtu - link ?
Pro určení mé úrovně - rodinná videa, a zatím lama v HD
Děkuji za trpělivost se mnou )
Zpracování .mov z Canon PowerShoot SX1 IS
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně nemám s videi s příponou .mov žádnou zkušenost. Bitrate 43Mbps je "obrovský", proto náročnost na ukládání videa je dosti náročná. Vy se chystáte na ukládání zpracovaného videa na ext. HDD, proto bych doporučil vyzkoušet převod videa, v co nejpodobnějším nastavení. Osobně bych vyzkoušel výstup do souboru shodného se vstupním z fotoaparátu. Nepíšete typ, takže nemohu ověřit všechny parametry videa, např. je-li soubor natočený fotoaparátem prokládaný nebo progresivní. 30 snímků za sekundu značí americkou NTSC TV normu. MOV formát jde v PS15 nastavit max. na 25Mbps/30fps 1080p, zvuk 192Kbps/stereo. V případě výstupu 1080i doporučuji převod videa do souboru MPEG2 HD, kde je nastavení bitrate až 50Mbps, ale snímků za sekundu je pouhých 25fps. Zvuk až 384Kbps nebo PCM (kvalita stejná, jako na CD). Dále je možno vyzkoušet MPEG4. Bitrate je max. pouhých 12Mbps/30fps v 1080p, zvuk 2.0, 192Kbps. Já bych vyzkoušel i variantu - Vytvořit disk, Blu-ray, kde je možno nastavit bitrate, až 40Mbps, 1080i nebo p dle potřeby. Je na výběr BDMV (AVC nebo MPEG). Není problém potom z vytvořeného obrazu disku vypreparovat pouhou složku stream, ve které se ukrývá soubor vytvořeného videa samotný a ve výsledku je to stejné, jako výstup do pouhého souboru.
-
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za odpověď - tedy upřesňuji, že jde o Canon PowerShoot SX1 IS. 10 megapix. ALe jestli je to 1080p nebo1080i neumím zjistit. Quicktime player nic takového neukazuje. A P15 taky ne - nebo o tom nevím.
Ale zkusím to nechat v *.mov a porovnám výsledky původního klipu s tím zpracovaným.
Děkuji za radu.
Ale zkusím to nechat v *.mov a porovnám výsledky původního klipu s tím zpracovaným.
Děkuji za radu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Podle zjištěné specifikace Canon PowerShoot SX1 IS na internetu, zaznamenává Váš fotoaparát video v MOV 1080p + zvuk PCM (stereo). Přizpůsobte proto výstup v Pinnacle těmto parametrům. Hodně štěstí.
-
- Kontaktovat uživatele:
Áááá, tak to mnohokrát děkuji. Vyzkouším to. Děkuji za radu a přeji hezký večer.
-
- Informace
-