MPEG standart popisuje sekvence I-, B-, a P-snímků jako skupiny obrázků (Group of Pictures - GOP). Zde je důležité připomenout, že každý výrobce systému si může vytvořit GOP jakékoliv délky a struktury. Nezbytným předpokladem pouze zůstává, že každá skupina obrázků (GOP) obsahuje alespoň jeden I-snímek. To zaručuje, že libovolný dekodér standartu MPEG je schopen přehrát tuto sekvenci. Dle této definice je výrobce plně kompatibilní se standardem, pokud jeho produkt nepracuje s P-snímky ale pouze s I-snímky a B-snímky. Dokonce je dovoleno výhradní používání pouze I- snímků. V obou případech dostáváme po kompresi poměrně velké množství dat, protože používáme mnoho datově náročných I- snímků. Toto je naopak prospěšné pro postprodukci. Postprodukci vyžaduje co nejvíce původní obrazové informace. Pouze MPEG založený výhradně na I-snímcích je možno střihat bez dodatečných náročných technických řešení.
Všechny další typy kódování (např. IB nebo IPB kódování) vyžadují mnoho dalších prostředků pro přesný střih. Naproti tomu při stejné vizuální kvalitě obsahují mnohem méně dat.
Jak s DVD záznamem ?
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Z mojej starenky HI8 grabujem cez DVC150, ktore vie len MPEG.
Bezne to v Studiu zostriham. To bol soft dodany k prevodniku DVC150.
Co sa tyka presnosti strihu, tak na bezne veci to uplne staci.
Bezne to v Studiu zostriham. To bol soft dodany k prevodniku DVC150.
Co sa tyka presnosti strihu, tak na bezne veci to uplne staci.
Vím, je to dost pozdě, ale snad se tady někdo ještě koukne. Mám kameru Sony DCR92E a jsem s ní spokojen. Ale popravdě s tím softwarem Pin.9.4.SE vůbec. Ve vytvořeném DVD je posunutý zvuk. Dále: Nová scéna začne a zůstane tam jen první snímek a zvuk běží dál a tak je to celou scénu. Nebo je tam jen černá obrazovka a zvuk zase normálně běží. Zkoušel jsem Ulead Videostudio 8SE a DVD moviemaker 3, ale ty zase nepodporují zvuk dolby digital 2, ve kterém kamera zvuk ukládá.
Pokud někdo má nebo měl stejný problém, a ví jak ho řešit, tak napište. Předem dík.
Pokud někdo má nebo měl stejný problém, a ví jak ho řešit, tak napište. Předem dík.
-
- Informace
-