AVCHD v Pinnacle 15 UC
-
- Kontaktovat uživatele:
Podívám se Vám na to,ale myslím,že bych to měl nechat pro Romuluse,má v tom větší zkušenosti.Zatímse sice dostanu k počítačí,ale nejsem u svého,tak se omlouvám,že nejsem schopen víc vyhovět.
-
- Kontaktovat uživatele:
Na popud Steviezaha jsem tedy poprvé v životě použil šablonu menu Vzpomínka na léta 60. a nedopadlo to dobře. Nevím, jak by to dopadlo v BD přehrávači, ale v PC po finalizaci ani mně toto pohyblivé menu nefunguje korektně. Nemá cenu to tu ze široka popisovat. Zatím nemám žádný AVC projekt, ve kterém bych měl vlastnoručně udělané menu, takže nemohu zatím vyzkoušet, jestli bude na rozdíl od originálního pohyblivého menu fungovat bez chyby.
Je to tedy tak, že na rychlé zpracování AVCHD s běžným menu nelze PS15 použít. Hmmmmmm. Každopádně mnohokrát děkuji za reakce a za snahu poradit.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pánové,domnívám se,že i já mám nárok se historicky znemožnit.Myslím si totiž,že chceme vytvořit neproveditelné.Když důkladně projdeme specifikaci Pinnacle studia,nenajdete nikde zmínku o tom,že Pinnacl obsahuje přednastavené šablony pro menu na disk AVCHD nebo BD.
Vždy je psáno DVD menus.Nikde také nenajdete zmínku,že umí BD menu.
Porovnáme-li strukturu souborů DVD a BD jednoznačně zjistíme rozdíl.Ve specifikaci pro BD je možno se dočíst o třech standartech: 1.0,pak 1.1 a nakonec 2.0,přičemž se domnívám,že už jsou vyšší verze,protože se k některým technickým informacím dostanu pozdě.
A podstatou menu BD je standart postavený na platformě BD-J.Přičemž J zanamená Java což je softwarový produkt.Díky programovému kodu tohoto programovacího jazyka jsou realizovaná ovládací menu a ostatní funkce,přičemž některé jsou realizovatelné až od standartu 2.0 a jsou ovládány přímo přehrávačem.
Takže si jaksi myslím,že vytvořit menu pro BD Pinnacle neumí a ani nikdy neumělo,přičemž totéž platí pro i pro jiné softy ve kterých není výslovně uvedena tvorba menu BD.
Pokud se podaří,že se do projektu vloží full HD 1920x1080 video,opatří se vlastním menu a vypálí se jako disk AVCHD na DVD medium a v BD přehrávači se to chová stejně jako klasické DVD s menu, znamenalo by to,že jsme objevili nezadokumentovanou funkci studia.
A nebo je moje zdraví již natolik poškozeno kamarádstvím s pronajímatelem pivní pípy a manažerem prodeje alkoholických nápojů,že jsem si zničil většinu mozkových buněk a melu z cesty.B)-:):D
Vždy je psáno DVD menus.Nikde také nenajdete zmínku,že umí BD menu.
Porovnáme-li strukturu souborů DVD a BD jednoznačně zjistíme rozdíl.Ve specifikaci pro BD je možno se dočíst o třech standartech: 1.0,pak 1.1 a nakonec 2.0,přičemž se domnívám,že už jsou vyšší verze,protože se k některým technickým informacím dostanu pozdě.
A podstatou menu BD je standart postavený na platformě BD-J.Přičemž J zanamená Java což je softwarový produkt.Díky programovému kodu tohoto programovacího jazyka jsou realizovaná ovládací menu a ostatní funkce,přičemž některé jsou realizovatelné až od standartu 2.0 a jsou ovládány přímo přehrávačem.
Takže si jaksi myslím,že vytvořit menu pro BD Pinnacle neumí a ani nikdy neumělo,přičemž totéž platí pro i pro jiné softy ve kterých není výslovně uvedena tvorba menu BD.
Pokud se podaří,že se do projektu vloží full HD 1920x1080 video,opatří se vlastním menu a vypálí se jako disk AVCHD na DVD medium a v BD přehrávači se to chová stejně jako klasické DVD s menu, znamenalo by to,že jsme objevili nezadokumentovanou funkci studia.
A nebo je moje zdraví již natolik poškozeno kamarádstvím s pronajímatelem pivní pípy a manažerem prodeje alkoholických nápojů,že jsem si zničil většinu mozkových buněk a melu z cesty.B)-:):D
-
- Kontaktovat uživatele:
Steviezah tu nahodil informace, o kterých, co se BD menu týká vůbec nevěděl. Opět velké DÍKY! Co se týká menu a AVCHD, četl jsem někde nedávno - a bohužel si nemohu vzpomenout, kde to bylo - že při zpracování AVCHD DVD opravdu nemusí fungovat korektně nebo vůbec. Já používám menu pouze asi, u 15% AVCHD DVD. Většinou jsou to krátké příběhy, které se bez menu obejdou. Bude to minimálně půl roku, co jsem nějaké velmi jednoduché (vlastní rukou vyrobené) použil a fungovalo bez problémů.
Ráno jsem se dlouze zamyslel, jak PS přechytračit s použitím DVD menu v AVCHD projektu a napadlo mě, že když to nejde jinak, prodloužím hlavní menu na 20 s a submenu na 50 s, abych měl dost času na výběr požadované položky. Tak jednoduché to ale nebylo. Po vyrenderování hlavní menu běželo 20 s, ale submenu mi PS zkrátil na cca 10 s. Když jsem prodloužil submenu i na několik minut, stejně mi ho PS po vyrenderování zkrátil vždy na 10 s. Protože PS neustále bazíroval na tom, že submenu bez ohledu na mé časové nastavení nebude delší než 10 s a basta, zkusil jsem se mu nevzpírat a před toto submenu jsem to samé submenu ještě zkopíroval. To "jeho" submenu, na kterém se vždy vyřádil, jsem dokonce zkrátil na 4 s a to moje jsem prodloužil na 60 s. Takže na časové ose v projektu následovaly za sebou menu (20 s), submenu (60 s), to samé submenu (4 s). Po vyrenderování byl výsledek menu (20 s), submenu (60 s), submenu (10 s). PS si to "své" submenu opět ohlídal a dal mu 10 s. Ve výsledku jsem tedy měl 20 s na rozmyšlenou, zda kliknout na přehrání filmu nebo na výběr kapitol a dalších 70 s (60 + 10), kterou ze 4 kapitol vybrat. Považuji to za použitelný kompromis mezi mnou a PS.
Popisované problémy s menu jsem sice ve st.12,14 ,neměl.Ale u AVCHD a Blu-ray exportu jsem měl jiný problém. Při vícestránkovém menu,ať už sestavené ze šablony,nebo úplně vlastní,se vytvořily pouze dva soubory-hlavní menu a ve druhém všechny stránky vedlejšího menu.Přitom každé menu i stránka ,má mít vlastní samostatný soubor.Výsledek byl ten,že nešel zvuk.Nic nepomohlo,až jsem přišel na to,že stačí do menu vložit pohyblivé pozadí.Pak je renderace v pořádku a stream obsahuje plný počet souborů.
Problém s vracením jsem měl vlastně jenom jednou,ale to bylo špatné umístění praporku při zadávání začátku druhého menu (na konec předchozího-hlavního menu).
U patnáctky jsem zatím na problém nenarazil.
Problém s vracením jsem měl vlastně jenom jednou,ale to bylo špatné umístění praporku při zadávání začátku druhého menu (na konec předchozího-hlavního menu).
U patnáctky jsem zatím na problém nenarazil.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ještě k menu. Udělal jsem projekt s menu - přehrát vše a výběr kapitol a podmenu s pěti kapitolami a kořenovým tlačítkem hlavní menu. Projekt má celkem cca 30 minut. Na začátek projektu před menu dávám 15. vteřinové pohyblivé logo. Celé jsem to nechal 2x vypočítat v PS15. Jediné, co fungovalo je logo, do kterého se vrací vždy, ať mačkám jakékoliv tlačítka v menu. Naštval jsem se, protože jsem si hned vzpomněl na Manda, který se tu ptal na nefunkční menu. Naštěstí se dá projekt z 15ky otevřít i ve starší 14ce. Jal jsem se vyrenderovat a hned na první pokus je video s menu kompletně funkční. Takže zase jedna potvrzená chyba v PS 15! Kdyby tu měl někdo další stejnou zkušenost, dejte to tu prosím vědět i nám ostatním. Děkuji.
Zkusil jsem udělat to samé, tj. minutový projekt jsem opatřil v PS 15 menu a submenu a vyrenderoval jsem jej jak v PS 15, tak i v PS 14. Výsledek je u mě, pokud jde o správnou funkci menu, bohužel stále stejně špatný. No nic, Pinnacle Studio pro práci s AVCHD není vhodný - práce s ním je pomalá a menu funguje jak komu a jak kdy.
-
- Kontaktovat uživatele:
Co se týče menu pro BD disk,podotýkám,že opět ve specifikaci 15 není ani řádka o tom,že by PS 15 uměla BD menu.Nenašel jsem nic na toto téma ani na Pinnacle.com foru,ale ještě pohledám.měl bych dotaz:víte někdo o nějakém soft DVD a BD playeru?Cyberlink PowerDVD 9 nechce přehrávat soubory DVD a BD na disku.A PDVD 7 zase ještě neumí BD.
-
- Informace
-