Export různých formátů

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
evik

Už jsem to psala v jiném vlákně, taky si myslím, že grafika ve střihu videa nemá moc velký význam. Ba si myslím, že jakákoliv HD grafika bude na Pinnacle stačit, vždyť Pinnacle zrovna neoplývá vymakanými HD přechody nebo 3D efekty. Teď se na mě zastánci silných grafických karet budou asi zlobit ;-)

Než začít s přestavbou PC je napřed lepší vyzkoušet ostatní střihové programy jestli práce v nich nebude rychlejší např. Power Director 9. Ještě jsem nevyzkoušela PS 15ku, třeba bude super :-)

Ještě pro upřesnění proč doporučuji Win7 64bit Professional.
Ve verzi Professional je super možnost, takzvané "XP mode", virtuální počítač se systémem Windows XP, ve kterém můžete používat starší software i hardware ( např.tiskárny) , který by ve Win7 nefungoval.
Je to dobrá věc :-) Já v tom tisknu, protože na moji starší tiskárnu Page Pro 1300W není driver pro Win7 a jinak bych jí musela vyhodit a koupit novou.

Win 7 Home Premium XP mode nemá.
Rozdíl mezi Professional a Ultimate je pouze v tom, že Ultimate obsahuje navíc balík 32 jazyků. Komu stačí pouze čeština, tak Professional je správná volba a nemusí dávat víc peněz za verzi Ultimate.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Zastánci silných grafických karet se určitě zlobit nebudouB)-.Spíš budou přemýšlet nad výrazem HD karta.Do této kategorie už patří AMD 4350HD,nebo taky 9250 ta už taky umí přehrávat filmy HD.Pár měsíců zpět jsme tuto kartu tady řešili.Můj verdikt po osobním zapůjčení a vyzkoušeni:Absolutně nevhodné,minimální náhrada 4650 a to ještě s odřeným uchem,tuhle totiž vlastním v jednogigové verzi a DDR 3 pamětmi.Nejde o efekty,že třeba se zdají být jednoduchými.Jde o množství dat posílané grafické kartě pro zpracování a s přibývajícími datovými toky videjek z kamer bych tvrzení o silné grafické kartě nebral na lehkou váhu.
Proto když s někým něco řeším,zjišťuji nejdříve konfiguraci stroje a pak si nechám poslat videjko k testu.O překvapené uživatele pak nemám nouzi:hele to jede,to není možné,že to jede plynule,a jak to že se ti to netrhá,když já mám skoro to samé.Sdílení obrazovky přes Skype nemá chybu(:D
Úmyslně opomíjím grafiky Nvidia,nejely mi nikdy dobře při zpracování videa a protože od ATI dnes AMD jsem měl první TV tuner a grafiku v jednom,což Nvidia nikdy neměla,zůstal jsem u ATI.
Rozdíl mezi operačními systémy Profi a Ultimate není v tom,že je přidáno 32 jazyků.
Ale v tom,že verze Ultimate sdružuje funkce obou nižších systémů a přidáva další.
Cenový rozdíl mezi oběma verzemi je k dnešnímu dni 200 Kč.
Moje verze 32 bitů Win Ultimate je jedna z prvních a je pouze anglická.Prodává se ještě i v současnosti a po update hovoří česky.
Mimochodem na toto téma je tu několikrát diskutováno a zcela jasně jsou dány požadavky
jak hardwarové tak softwarové pro Pinnacle Studio,včetně požadavků výrobce tohoto programu.
evik

Pro steviezah:
Ahoj, Win7 Profi a Ultimate mají všechno co mají nižší verze a Ultimate má oproti Profi, navíc balík 32 jazyků, jinak jsou stejné. O žádné jiném rozdílu nebo funkcích navíc nevím a 200 stovky jsou dvě stovky :-D

Já pořád nejsem přesvědčená, že máte pravdu. Doufám, že se stále bavíme o vhodné grafické kartě, která zrychlí STŘIH videa a pomůže mi s prací při střihu a ne o grafické kartě, která mi ZOBRAZÍ plynule hd video, protože všichni hledáme hlavně pomocníka při práci se střihem.
Třeba něco takového ? Jsou nějaké zkušenosti? http://www.itlevne.cz/zbozi/karta-pro-e ... p=z:295841
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Tuto kartu na přepočet videa WinFast PxVC1100 jsem chtěl, ještě v době, když byla k mání pouze v Japonsku. Těšil jsem se, že bude uvedena na trh náš a hlavně, že tvůrci editačních software zakomponují do svých aplikací podporu tohoto zařízení. Bohužel se povědomí o této kartě nerozšířilo tak, jak jsem předpokládal a posléze zjistil, že tato karta umí spolupracovat"pouze s TMPGenc 4.0 XPress. To je bezesporu jeden z nejkvalitnější softů, ale zpracovávání videa v něm mi opravdu nevyhovuje. Nezbylo tedy nic, než na tento zajímavý hardware zapomenout. Osobně bych chtěl mít doma na střih videa pořádné profi "železo", ale bohužel PC za statisíce, je mimo mé možnosti :-(.
evik

Právě, chtělo by to vymyslet dobrou sestavu, která by nestála majlant a byla šitá na míru pro střih videa. Takhle máme všichni spíš herní PC ;-)
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Z mých zkušeností a z toho co jsem kde vyčet,zrovna moje sestava s grafikou AMD(ATI) moc herní není.Ve zpracování videa má AMD navrch.Už jenom tím,že jako první začala dělat karty VIVO.Nvidia je zase víc na hry.je ale pravdou,že Nvidia přišla s technologií CUDA pro video.
Když si to shrnu,pro mě má víc plusů AMD(ATI).Upgrade mého PC vloni v srpnu mě přišla na 9 tisíc.Došlo k upgradu mainbordu,pamětí, procesoru a nového zdroje.Ale to nemám nic moc,
v tu dobu byly 6 jádra nad můj rozpočet.Podotýkám,že se držím platformy AMD,oželím špičkový výkon Intelu ale rozhodující jsou finance.
MartasKP

evik napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Já pořád nejsem přesvědčená, že máte
> pravdu. Doufám, že se stále bavíme o vhodné
> grafické kartě, která zrychlí STŘIH videa a
> pomůže mi s prací při střihu a ne o grafické
> kartě, která mi ZOBRAZÍ plynule hd video,
> protože všichni hledáme hlavně pomocníka při
> práci se střihem.
> > http://www.itlevne.cz/zbozi/karta-pro-editaci-vide
> a-leadtek-winfast-winfast-pxvc1100-cri-dual-cs-cod
> er-/detail.aspx?p=z:295841

Presne tak. Nepochybuju panove,ze asi o strihu videa neco vite,ale porad se tady tocime okolo prehravani a silnych grafickych karet,ktere ocenite jen pri hrach. Zpracovani videa probiha z 70-90% v procesoru.Graficka karta nema na zpracovani videa temer zadny vliv.s vyjimkou produktu od Adobe,ktery vyuzivaji procesor na graficke karte,ktera je vybavena CUDA (jak uz jsem drive rekl) Jen tak mimochodem novy socet od Intelu vyrabi procesory pro videostrizny,tedy procesory s integrovanou grafikou.
to steviezah : nevim,jestli by to sestijadro bylo neco platny,kdyz vetsina profi ci poloprofi strizen ma problem vyuzit i ctyri jadra :D
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Já samozřejmě nikomu názor na grafickou kartu neberu, hardware Vás přesvědčí sám.Na přehrávání HD videa bude klidně stačit integrovaná grafika v notebooku nebo PC,na zpracovávání HD videa určitě ne.
MartasKP

Tak jeste jednou a pomalu.

Tou integrovanou grafikou jsem myslel novy tip procesoru od Intelu "SANDY BRIDGE" ... staci si jen letmo procist popis produktu.

http://www.alza.cz/intel-core-i3-2100-d ... 201331.htm

BTW tohle jsou jak jsem uz myslim taky uvadel procesory vyvyjeny prave pro strihaci pocitace a neni k nim treba vubec kupovat GK.

Pokud se budeme bavit o zpracovani HD videa,pak je treba taky rozlisit o jake HD video jde. Zpracovani HDV zvladne obycejny jednojadrovy procesor bez ohledu na GPU,FullHD video zvladne i dvojadrovy procesor,ovsem uz s nakvalitni strizne (konkretne EDIUS6 v PROXY modu) jinak je potreba mit ctyrjadro a FullHD video 50p uz zvladaji jen nejsilnejsi ctyrjadrovy procesory. Mozna by bylo dobry si uvedomit,co pri zpracovani videa probiha. GK je jen zobrazovaci jednotka,ta se zpracovanim ma pramalo spolecnyho,prepocet komprimovanyho videa probiha v procesoru !!!!!!!

BTW staci se podivat na HW pozadavky na strankach vyrobce ci prodejce. Paradoxne ma PS nizsi pozadavky na GK nez uvedena EDIUS6 a vy se tady tocite porad okolo grafickych karet.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Ještě jednou a ještě pomaleji:-)
Nikomu názor na to jakou grafickou kartu a procesor nevnucuji a ani jeho názor nehodlám vyvracet.Na toto téma už tady je několik vláken včetně popisu konfigurací.Můj názor je takový jaký je.
A pokud se na stránkách oficiálního fora tvrdí,že Pinnacle využívá grafickou kartu k přepočtu HFX přechodů a efektů nemám důvod tomu nevěřit,navíc když jsem si to výměnou grafické karty ověřil.
Jak pracují ostatní softy nevím,protože se jim nijak důkladněji nevěnuji.Že existují i jiné softy beru na vědomí,ale já pracuji s Pinnaclem,toto forum využívám ke řešení problémů s Pinnaclem a od toho se odvíjejí moje reakce.

Takže v tom případě jsem nucen poopravit svoje předchozí tvrzení,cituji:
Na přehrávání HD videa bude klidně stačit integrovaná grafika v notebooku nebo PC,na zpracovávání HD videa určitě ne.

Oprava:
Na přehrávání HD videa bude klidně stačit integrovaná grafika v notebooku nebo PC,na zpracovávání HD videa v programu Pinnacle Studio určitě ne.
Zamčeno
  • Informace