Pinnacle 15?

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
Roman

Lubud:

Nero 10 jsem si koupil za nemalou částku (bohatý nejsem a na rozhazování nemám) po kladných zkušenostech z již originální (žádný warez) verze 9. Změny byly obrovské. Těch rozdílu je nespočítaně více. Je to úplně něco jiného i to odlišně vypadá. Nero 10 jsem upgradoval (další investice), protože jsem spokojen a chtěl jsem více. Že se to nevyplácí. Vyplácí jsem čím dál více spokojen.
Potěším tě když ti napíšu, že Pinnacle 14 jsem si koupil, protože mě střih v devítce nevyhovoval? Problém byl ve zvukové stopě ta se (nevím proč) těžce stříhala. Desítka již je OK. Nicméně stále filmy dělám pouze v Pinnacle a nebo PD9. Na časovou osu Nera jsem si ještě nezvykl, ale funkčně je na tom ... (lépe, hůře?) ... v tom lepší a v tom ne.
Nero bych nedoporučil jako jedinou možnou alternativu, ale to bych neudělal ani u Pinnaclu. U PD9 ano. Lépe je mít však více.

dnes
Hmm tak jsem potřeboval přehrát jeden filmeček stažený z internetu a nepřehrál to (nechápu proč) ani Media Player, ani VLC media player ... ještě, že mám Nero.
Hmm, tak jsem potřeboval z DVD na disku (HDD) vzít film a ustřihnout kousek a renderovat. Pinnacle to neotevře ... ještě, že mám Nero. Atd. Atd. A jestli mě někdo poučí jak to udělat v Pinnaclu, budu rád.
O tom, že vypalování je v Neru dokonalejší mluvit nemusím to je jasné. Je to jeho primární součást, všechny ostatní (námi myšlené programy) tuto funkci mají jako dodatečnou. Mimochodem se to dá vypálit. Chápej takto (instalační boot disk) v nich neuděláš.
Ashampoo je dobrá alternativa (zdarma), ale spoustu věcí neumí. Nikoliv z důvodu, že by byl špatný, ale verze zdarma oproti placené, nějaké rozdíly má. A Aschampoo z chipu jsem měl taky a o programech z chipu bych mohl říct "tyto stránky čtou i začátečníci a používání těchto programů by je mohlo pomýlit". Proč v Chipu nebyl ještě Pinnacle, PD9, Vegas apod. K zamyšlení.

Já opravdu respektuji a chápu to, že Nero nechceš. Zklamalo tě kdysi a nechceš ho už. Osobně se chovám stejně. Program, který mě zklamal, již nekupuji. Ale kritiku dávám vždy takovou, aby bylo zřejmé co mě zklamalo.
Znám člověka, který nechce Nero, protože kdysi instalovat 7 či 8 a dle jeho slov "se mu to všude narvalo a vše spouštělo a ... používejme vlastní instalaci, nikoliv automatickou a sledujme co se děje, vybírejme co chceme a co ne. Automatická instalace mnohdy znamená fůru problémů a profesionální to není.

Opravdu se nevyjadřuji jako machr a nikomu se nevysmívám, ale názory dávám po nějakých zkušenostech s něčím. Originální Nero 9,10 nemáš (ať už fyzicky nebo v oblibě) a názory dáváš. Že je v tom Neru možná něco shnilého? Ve kterém? Možná? O čem to svědčí? Spoustě lidem na W7 nejde Creative zvukovka. A nadávaj na blbé ovladače. Jaktože mě funguje? Když jim řeknu, že by to chtělo originál W7, nezaneřáděnou čímkoliv, zmlknou a později se dovím, že jedou stále na integrované. Co si můžu myslet jiného než to, že jejich systém zdravý opravdu není? Blbý a nefunkční sidebar W7. Ano když si mládenec odstranil klíč registru, aby neměl šipku u zástupců, jinak dopadnout nemohl. Sidebar za to nemůže. Teď jsem nemluvil o tobě tak se toho nechytej. To má být příklad pro začátečníka? Podle tebe má začátečník kupovat hned Vegas nebo Adobe? Neměl by začít od piky? Tak jsem měl být nápomocen člověku jemuž stále padá PD9. No zjistili jsme, že s jeho HDD to je opravdu zlé. PD9 za to nemůže. Má ten člověk psát, že je to shit? Rendering videa prostě je nesložitější úloha pro PC a ty programy prostě náročné jsou. A podle mě budou i nadále. Pády Pinnaclu jsou u mě zřídka, ale jsou, ale beru to. Tyto programy berou z HW maximum a stačí málo k pádu.

Proč má PowerDirector zmiňovanou funkci, nevíš. Nebo víš? Až to budeš vědět tak to kritizuj. Ze srandy to není a důvod k tomu je. Mimochodem to v nastavení není, omlouvám se za zmatečnou informaci. Ale neopravil si mě, což svědčí o tom, že ani PD9 nemáš. Nebo máš? Já nevím, jen se ptám. Ono se to má takto. Dáš dva klipy do Pinnaclu a stejné dva do PD a ... zjistíš, že do Pinnaclu musíš dát přechod a v PD nemusíš. Copak netvrdíš, že méně efektů je přínos? A radíš naopak je tam dávat? Bohužel to neplatí ve 100% případů, ale v drtivé většině. V PD není automatický přechod myšlen tak, že jej tam fyzicky uvidíš.

Pokud se u mě mezi židlí a klávesnicí objeví problém, řeším jej právě tam. Nikoliv agresivním vyjadřováním na fóru a hanobením softu či kritizováním tvůrců toho programu. Já jsem totiž hluboce přesvědčen, že ti tvůrci umí (bohužel) více než já. Ale je to lidská vlastnost neustále poukazovat na druhého místo na sebe.

Krásný filmeček bez jakýchkoliv efektů a úprav? Ano je to opravdu těžké, ale je to velké OT, protože kvalita takto pracujícího člověka se neprojeví u PC, ale s kamerou v ruce či na rameni v terénu. Pokud je to profík, nemusí v PC řešit nic. Ono je to o tom co dělám z nutnosti, co se mi líbí, co mě baví, pro koho tvořím a jaký účel má video mít. Rodinné, reklamní, prezentační, hudební ....
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Velmi poučný příspěvek. Chválím Romana i Lubuda. Každý má svou část pravdy. Já v Neru video nedělám. Kdysi jsem to párkrát zkusil, ale na Pinnacle nikdy neměl, myslím tím ovládání jako takové. Jinak používám NERO od verze 5, 6 a 9 hlavně k vypalování CD a DVD a jsem spokojený. U Romana oceňuji, že je tak variabilní. Už to svědčí o velkém přehledu a invenci. Každý dělá video jak umí. Někdo používá v titulcích kýčovitý vzhled a jiný je strohý až na dřeň. Obě varianty tvorby chápu. Já osobně si dělám menu vždy od začátku sám. Nepamatuji se, že by mi vyhovovala nějaká šablona, ať v jakémkoliv programu. Ve své sbírce mám nejraději videa kolem 40-60minut záznamu a bez menu. Prostý filmeček a basta. K menu se uchyluji pouze u dovolených a u dětského videa, kde jsou filmečky krátké a proto se jich na DVD vejde hodně. Tam menu patří, aby byl přehled. EVIK tu dávala odkaz na DirectZone, kde je hodně šablon ke stažení, ale pro mne osobně je to víceméně kýčovité a to bych ve své domácí tvorbě nesnesl. Také mám videa, hlavně z rané doby tvorby přeplácané různými HFX efekty a vím, že to bylo pro mé známé vždy nejoblíbenější, co tam byli schopni uvidět. Často jsem při promítání slyšel: Jééé, jak si tohle udělal?? To je fakt paráda! A mě to těšilo. Teď už jsem ve výběru efektů obezřetnější a snažím se poslouchat vnitřní já, které mi napoví, kam co za efekt vložit nebo také ne. Sice to není tolik efektní pro obyčejného diváka, který je lačný právě po efektech a samotný obsah videodíla je mu celkem fuk. Ale mě je fuk, že se mu nezavděčím. Poslední dobou dělám video už jen pro vlastní uspokojení a rodinu a jsem spokojen já, i oni. A tak to má asi být.
Roman

Naprostý souhlas. Já se momentálně zabývám střihem videa podle hudby, je to velice zajimavé.

Mimochodem, možná znáte, možná ne ... toto je profesionální:
evik

Pro steviezach:
U kamery Panasonic TM700 je mezi záznamem 50p a 50i nebo jiným nižším nastavením, značný rozdíl v obraze. Chci používat 50p, proto jsem si také kameru kupovala :-)

Obě nahrávky byly v softech u exportu nastavené na MPEG4. Pro konečné informace jsem použila prográmek, který jste mi poradil (ještě ho nemám prozkoumaný), ale to, že je video progressivní neukazuje ani u původního videa rovnou z kamery :-)

Nechci degradovat mojí kameru na úroveň daleko levnějších kamer, ale chci rychlý a kvalitní soft. Proto jsem udělala test a je jasné, že kvalitní (na svoji cenovou třídu) jsou oba softy. Power Director 9 je rychlejší a Pinnacle nabízí na výstupu menší oběm dat při téměř shodné kvalitě na monitoru LCD 19".
Ten samý soubor 980 MB, jsem exportovala do MPEG2 720p.
Pinnacle na výstupu:611,9 MB, čas zpracování 7:37
Power na výstupu 763 MB, čas zpracování 5:25

Myslím, že je dobré, když existují střihové softy v češtině, z kterých si můžeme vybrat:-)
Jak je vidět, ne vždy je to při střihu videa o sestavě PC, ale o kvalitě a rychlosti software.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

pro Evik:
V programu Media Info si v nabídce Zobrazit vyberte Text.
Pokud chcete zjistit snímkovou frekvenci hledejte nalevo položku v sekci video FRAME RATE.Vpravo bude hodnota např.50,000 fps.
Pokud chcete znát jestli je video prokládané/i nebo progresivní/p hledejte položku SCAN TYPE/STRING.Vpravo bude hodnota Progressive což znamená formát p.
Při prokládaném videu bude hodnota Interlaced a bude doplněna o řádek s položkou
Scanorder/string a hodnota většinou Top Field First což znamená doslova horní pole první a to převedeno do řeči střihače a editora videa horní půlsnímky jako první a rýpalistům jako jako já to napoví jakým způsobem se bude video zobrazovat.
Takto si zjistíte informaci i o Vašem původním videu z kamery.
evik

Pro steviezah: moc děkuji za informace :-)
Milan

Jak jsem slíbil,nabízím pár zkušeností sPower Directorem 9Ultra 64bit.
Tato verze mi nepracuje dobře na XP32bit. Vytváří disky DVD ale AVCHD ani BD nejde vytvořit. Ve Windows7 64 bit Home jdou vytvořit disky DVD, AVCHD, BD.
Ale pozor po instalaci do PC a otevření programu je standartně zaškrtnuto políčko povolit
hardwerový kodér videa. Po vytvoření disku AVCHD a prohlížení na LCD je kvalita nepoužitelná , stojící scény ještě jdou ale jakýkoliv pohyb třeba rukou, hlavou je to rozmazané, jakoby přes sebe .Laboroval jsem s tím 2 dny. Potom jsem tuto funkci
zkusil vypnout a je po problému. Kvalita videa je výborná a rychlost vytvoření disku
ohromující. 30 minut videa AVCHD 1920x1080i za 21 minut hotovo disk vytvořen.
Jsem z toho nadšen přechody vpořádku jak psal Romulus.
A ke kamerám ,měl jsm sony F555 video8 ,sonyV600Hi8 ta se moc nepovedla/poruchy/
panasonic DX110 vinikající za 10let bez poruchy natočil jsem s ní 300svateb ,sony VX2100 vinikající používám dosud ,JVC GZ-HD7 špatná stabilizace,dobrý obraz za dobrého světla.canon HV30 vrzala v ruce špatné plasty,nejlehčeji zpracovávané video v HD rozlišení,
sony SR11, nedalo se s ní švenkovat, nyní používám sonyXR500+originál širokáč-dobrá,panasonic TM700. TM700 má lepší stabilizátor než XR 500, jsem s ní naprosto spokojen ,nepoužívám jejich program HD Writer strčím kartu do čtečky
a nezaznamenal jsem rozdíl v následném zpacování ani výsledku.
Nejrychleji se mi stříhalo v PS11/nešlo menu na AVCHD/ v PS12 tam šlo všechno mimo hudby na pozadí na standartním menu ,a Ps 14 to zas nejrychleji vyrenderovalo.
Doufám že nyníPD 9 to bude umět všechno najednou.
evik

Pro Milana: Ahoj, můžeš mi napsat jak vidíš rozdíly mezi Sony XR 500 a Panasonic TM700 ?
Zajímalo by mě všechno :-) Zpracování těla kamery, držení, hledáček, displej, obraz, zpomalený záznam, střih videa ze Sony, kvalita obrazu..........Můžu se někde podívat na konečná videa? Díky.
Roman

Milan:

Co se týče kodéru videa, nemám s tím problém, ale mám problém když dělám výstup jako DVD. Kvalita hrozná ať to dělám jakkoliv. Vstup AVCHD H.244 1920*1080 25p, 50hz.

Zkoušel jsi technologii SVRT? Tím je to nejrychlejší a kvalita nejlepší. Musíš ovšem zvolit jako výstup stejný soubor jako na vstupu. U mě je to AVCHD 1920*1080 24mbps.
Roman
Kontaktovat uživatele:

Omlouvám se, samozřejmě H.264.
Zamčeno
  • Informace