Špatně nahraná videa

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Dudinka
Kontaktovat uživatele:

Dobrý den,prosím chtěla jsem se zeptat.Mám nově nainstalován Pinnacle 14 a videa nahraná z kamery Panasonic HDC-SD60.Nechce mi to dohromady spolupracovat.Zvuk je dobrý,ale videa jsou opožděná.Moc prosím o radu,jestli se s tím dá něco udělat.
Děkuji
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Na jakém stroji video zpracováváte?Vaše kamera zapisuje na kartu,pověste někam soubor ke stažení na otestování.Domnívám se,že máte nedostatečně výkonný stroj,nebo je to notebook se sdílenou grafikou.
Popřípadě nemáte správné ovladače grafické karty.Víc mi zatím křišťálová koule neřekla.(:P)(:D:D
Shonik

Od kamarádky jsme si stáhl jeden soubor k sobě na noťas (procesor Dual-Core T4200, 2 GHz, RAM 4GB, GeForce 9300 M 256 MB) a dělá mi to samé. Je zvláštní, že když ten soubor pustím v BS playeru, vše je ok. Na zkoušku jsem nainstaloval SONY VEGAS 10 a v něm při editování také soubor šlape jak má. Jen v pinnacle to zlobí.

poznámka: na jejím stolním PC v přehrávači určeném pro soubory m2ts je také vše ok, ale v pinnacle se zpožďuje. HW informace seženu během týdne, slabý se mi nezdá
Shonik

Vytáhl jsem informace o souboru

Hlavní
ID : 1 (0x1)
Celý název a cesta : C:\20110203_183539.m2ts
Formát : BDAV
Formát/ : Blu-ray Video
Velikost souboru : 96,6 MiB
Duration/String : 1mn 4s
Celkový BitRate : 12,5 Mbps
OverallBitRate_Maximum/String : 18,0 Mbps

Video
ID : 4113 (0x1011)
MenuID/String : 1 (0x1)
Formát : AVC
Formát/ : Advanced Video Codec
Format_Profile : High@L4.0
Format_Settings_CABAC/String : Ano
Format_Settings_RefFrames/String : 4 frame
Format_Settings_GOP : M=1, N=24
CodecID : 27
Bit rate : 11,8 Mbps
BitRate_Maximum/String : 16,8 Mbps
Šířka : 1 920pixely
Výška : 1 080pixely
Poměr stran : 16:9
Frame rate : 25,000 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bits
ScanType/String : Interlaced
ScanOrder/String : Top Field First
Bits/(Pixel*Frame) : 0.227
StreamSize/String : 90,2 MiB (93%)

Audio
ID : 4352 (0x1100)
Formát : AC-3
Formát/ : Audio Coding 3
Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main)
CodecID : 129
Bit rate : 256 Kbps
Kanál(y) : 2 kanály
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48,0 KHz
BitDepth/String : 16 bits
Video delay : -80ms
StreamSize/String : 1,96 MiB (2%)

Text
ID : 4608 (0x1200)
Formát : PGS
CodecID : 144
Duration/String : 1mn 3s
Video delay : -80ms
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Dík za info, jde o soubor AVCHD prokládaný.S tímto souborem by Pinnacl neměl mít problém.
Máte správně aktivován Pinnacle po internetu?Na noťásku s s těmi parametry jste na hranici zpracovávání videa,pokud je grafika sdílená nedivte se,že Studio nestíhá.Pokud můžete poskytněte soubor co se hádá video se zvukem ke stažení,otestuju na mojem PC.BS player a Vegas používá pro přehrávání a Fegas pro editaci ffDShow fitry,kterými nahrazují při práci původní kodeky.Momentálně nejsem schopen zjistít jaký kodek je použit jsem,vyčetl jsem,že jde o kodek AVC,neidentifikoval jsem ID kodeku přesněji.
Shonik

tak jsme ho nahrál, má to skoro 100MB

http://www.uloz.to/7874142/m2ts-rar
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Video jsem si stáhl,pustil v PS 14,zvuk včetně obrazu na sebe sedí.Domnívám se,že chyba bude způsobena hadwarem nebo softwarem vašeho počítače.Ve svém PC nepozoruji problém zpoždění obrazu za zvukem.Video můžu bez problému upravovat a pracovat jako s každým videosouborem.Jenom doplním:rozměr videa je full HD 1920x1080 kodek H264,počet snímků za sekundu je 25,celková bitrate je 12,5 MB/s což je zhruba spodní mez pro AVCHD soubory.Tím chci zároveň říct,že se jedná o běžný AVCHD soubor.
Takže posečkám na na konfiguraci vašeho PC.
Připomínka k notebooku:pokud se jedná o grafiku sdílenou,je pro zpracování videa nevhodná,pokud ji máte samostatně,doporučuji výměnu za jinou výkonnější,zpracování videa AVCHD nestíhá.
Poznámka mimochodem:pokud nemáte originál PS a tím pádem aktivované po internetu je třeba sehnat jinou verzi.Totéž platí o operačním systému a vypalovacím softu s rádoby funkcí videoeditoru jako je NERO.
Shonik

Konečně jsem se dostal k tomu PC

Komfigurace:
Intel Pentium 4 631, 3000 MHz
NVIDIA GeForce 9800 GT (512 MB)
3072 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

detailní specifikace - http://www.uloz.to/7909677/report-txt

Chtěl bych Vás poprosit o radu, jakým programem, nebo na jakou kvalitu nahrané video konvertovat. Jedná se asi o hodinový záznam našeho divadelního představení, které potom chceme vypálit na DVD pro naše kelegy. Případně i jakou kvalitou nahrávat příští záznamy, když je budeme chtít vypálit na klasické DVD.

Děkuji
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Můj skromný názor je, že toto PC bylo cca před 3. léty hodně silné, ale pro zpracování AVCHD videa je ze současného pohledu na hranici použitelnosti. Pentium 4 nedokáže využit svůj potenciál při editaci HD videa a grafická karta byla ve své době pro hraní her špičkovou záležitostí. Pro HD video však nebyla konstruována, takže bude nejspíše také již zaostávat. Nicméně renderování AVCHD videa by mohla zvládnout. Když chcete dát hodinový záznam na DVD, udělejte z něho klasické MPEG2 video, které se vejde na médium ve stoprocentní kvalitě, tj. 8500Kbps a zvukem dolby digital. I když se zvuk předchází, finální vyrenderované video by mělo být funkční. Osobně bych hrubé video nechal nejprve přepočítat do souboru AVI a potom by měla editace videa být i s popsaným PC bez problému. Kvalita obrazu půjde samozřejmě dolů, ale na standardním DVD dostatečná.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Souhlasím s Romolusem,je možné,že pokud vložíte Váš soubor do PS a vyexportujete do AVI nebo bych zkusil do Mpeg2,že budete úspěšný.Ale doporučil bych v tu dobu nic jiného na PC nedělat.Bohužel na zpracování full HD videa je Váš počítač nevyhovující.
Zamčeno
  • Informace