Kvalita videa

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
mailo

Zdravim. Jsem v tomto oboru zacatecnik a potreboval bych poradit s jednim problemem na kterej sem narazil da se rict hned pri prvnim pokusu neco vytvorit...
Jde o to ze se mi video importovany do programu prehrava (mysleno prehravani videa primo ve Studiu pri tvorbe projektu) ve znacne snizeny kvalite oproti originalu. Kdybych to mel k necemu prirovnat tak bych rekl ze je rozdil asi jako mezi *.bmp a *.jpg v nejhorsi mozny kvalite. Proste je to faklt hnus (: Pokousel sem se s tim neco udelat zmenou nastaveni kvality videa ale marne.
Ptam se tedy zda se po konecnym vyrenderovani videa kvalita zlepsi, pripadne jak (pokud vubec) se s tim da neco udelat...
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Musíte zapnout funkci Zapnout náhled při plném rozlišení, v Nástroje, Preference videa a zvuku. Potom se zobrazuje video v nejvyšším možném rozlišení, za předpokladu, že ho zvládá Vaše grafická karta v počítači. Když je tato funkce vypnuta, šetří se nároky na výkon počítače. Zpracovávané video ovšem zůstává po celou dobu jeho editace přesně ve stavu, jak bylo natočeno. Konečnou kvalitu nastavíte až při samotném Exportu videa...
bapa

já mám podobný problém, ale po exportu videa, je horší kvalita než originál a mám to na stejném PC, mám PS 14, pokusil jsem se to ve více nastaveních a pořád je to stejný.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Vážený bapa. Na jakýkoliv pokrok v řešení vašeho problému je zapotřebí, co nejvíce podrobných informací o formátu videa a komponent vašeho PC. Jinak není možné se pohnout z místa.
bapa

PC Windovws XP, procesor intel core duo 2,8 GHz, pinnacle studio HD 14 Collection staré asi dva roky,
formát originálu mp4 a kdyžtak bych poprosil i jak s VHS, moc jsem na ňom nedělal.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

MP4, to je široký pojem. Mohu se zeptat z jaké kamery jsou originál záznamy? A také do jakého formátu ve finále v PS své projekty převádíte. Děkuji. S těmi VHS soubory jsem to jaksi nepochopil. Jste na můj vkus moc stručný a tím pádem se jen stěží dostaneme k uspokojivému rozuzlení vašeho problému.
bapa

mám starou kameru Panasonic RX 70 z roku 98, ale ta mp4 je točená z mobilu sony ericsson xperia mini pro, ta má HD video a když jí stahnu do počítače tak má lepší video než když to potom dám na editaci a export v pinnaclu. V létě plánuji koupit kameru Panasonic hc v700, nebo X900.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Hm, video z mobilu a HD.Bylo by vhodné poskytnout vzorek videa k analýze.
Protože když jsem si přečetl o tomto mobilu zde:
http://mobilizujeme.cz/clanky/sony-eric ... -s-qwerty/
tak docházím k názoru, že i exkrement, když se načančá a pocukruje může vypadat jako dort, ale nesmí se krájet.
A tak nějak to bude s videjkem z tohoto mobilu.Hezké na pohled, ale editace nekompromisně odhalí chyby.
Posečkám, zda nám poskytnete nějaké video přímo z mobilu ke srovnání, ale obávám se, že názor nebudu muset měnit.
Hodláte-li stahovat video z VHS kazet, měl by jste si k tomu především pořídit grabovací nebo televizní kartu
s analogovým videovstupem.Ale to budete muset polaborovat kterou, protože od řady PS 14 nejsou podporovány.
Tedy aspoň mi se jich několik nepovedlo rozchodit a musel jsem si doinstalovat PS 12.
Analogové grabovací a TV karty dobře podporuje Corel Video Studio X4 a X5.Bohužel grabnout je možno pouze do MPEG-2
s datovým tokem DVD kompatibilní.
Máte-li potřebu se převodem VHS a VHS-C kazet živit, měl by jste si pořídit k tomu určený hardware a ten není levný.
Nebo se pokusit koupit USB video grabber, ale ani ten není spasitelný, byť je levný.Může se stát jako v případě
akce Lídlu, že nagrabujete, ale třeba bez zvuku nebo bude zmršené video.
bapa

Takže jestli tomu rozumín dobře, tak pinnacle odhalí pravost videa, myslím tím pravou kvalitu a co si myslíte o těch kamerách Panasonic HC v700 a HC x900? Na recenzi mobilu jsem se podíval - děkuji.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Co Vám k tomu říct.Už jsme to tu probírali nejednou a určitě tu můj názor někde najdete.
Je hodně nekompromisní.
Sony, hromádka listí,Canon, hromada exkrementů pak všechno ostatní,další hromada fekálií Samsung,Toshiba,Evolve.
Zamčeno
  • Informace