Pinnacle Studio 14

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
elen

vytvořil sem si v pinnacle14 projekt ve formátu 16:9. bohužel sem zjistil, že výsledný video nevypadá dobře a mělo být v 4:3. zkoušel sem zkopírovat vytvořenou osu projektu, v nastavení videa pro další projekty nastavit na 4:3, otevřít nový projekt a dát vložit. bohužel takhle to nejde. není nějaký způsob jak tu pracně vytvořenou osu s projektem dostat do novýho projektu v 4:3?
ďaur
Kontaktovat uživatele:

pro steviezah :
dík za ochotu
i když zvolím nastavení vlastní, stejně snímková frekvence 25 sn./s. zůstává šedá - nedá se změnit....
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Ano,máte pravdu,omlouvám se,to jsem si nezkontroloval.Budete muset použít nějaký konvertor.
mija

Moje zkušennosti-před měsícem jsem koupil kameru samsunga HMX-200,vše dobré,ale jak píšete-problémy s ukládáním a zpracováním videa.Problém i s instalací intell. studio-program kamery,když ho otvírám v pc,Během chvíle se mi ztratí,nevím co s tím je,mám i foták samsung ,kde je tento program také a stejný problém.POMOC!
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Zkuste stáhnout Intelli studio odsud,tohle používám při laboracích.
http://www.uloz.to/7173429/intelli-studio-rar
pepjan
Kontaktovat uživatele:

Dobrý den, konečně jsem narazil na tento web, na kterém se velmi konstruktivně řeší problémy se studiem. Začínal jsem postupně od verze 7 až po současnou 14. Nyní k mému problému - přešel jsem s Windows XP Proffesional 32b na Windows 7 home premium 64b a myslím, že tím začaly problémy. Při exportu nastříhaného videa s přechody na klasické DVD, dochází při přehrávání DVD na PC nebo DVD přehrávači k zastavení videa v určitém okamžiku. Zkoušel jsem to samé video "vyrendrovat" několikrát, ale pokaždé se video zastavilo v jiném okamžiku. Po vypálení několikera špatných DVD jsem přešel na vytváření souborů ISO, ale opět při přehrávání ve virtuální mechanice na PC se to kouslo ve stejných okamžicích. Zkoušel jsem přeinstalovat p14, ale výsledek je opět špatný. Doinstaloval jsem NERO 7 a zkoušel jsem načist ISO soubor - hlásí to nějaké chyby v ISO souboru. Podobný problém někdo řešil na jiném fóru, ale není znám konec bádání. Na tomto fóru jsem narazil na podobný dotaz, ale bez odpovědi. Takže nevím, jestli to dělá kombinace P14 a W7 home 64, nebo hardware mého PC - intel core duo 3 GHz, 4 GB RAM, 2x HDD, grafika Radeon HD5450 1GB DDD3, zdroj videa - soubory AVCHD *.m2ts. Prosím o radu. Děkuji
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Já si myslím,že problém bude ve win 7 HOME.Začínám být na tento systém alergický.Při přímém rozhovoru a sdílení obrazovky přes Skype mi uživatel poslal video s tím,že je neotevře.Není to jenom jeden případ.Po přijetí jsem soubor normálně otevřel a přehrál.Používám Win Ultimate 7 32 bitů.

Uživatel Romolus má win 7 64 bit,počkal bych na jeho reakci.Přes AVCHD má víc zkušeností.

Nero v systému zásadně nesnáším,maximálně jeho vypalovací modul,ale ten je v poslední verzi tak osekaný,že místo toho používám Ashampoo Burn 2010.Pro vaše srovnání:používal jsem Athlon X II 2,2 GHz,3 GB RAM ATI 4650 a se soubory m2ts jsem neměl problémy.Zkoušel jsem win 7 bez vypalovacího programu a i s tím co je ve win 7 Ultimate integrováno jsem neměl problém.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Díky Stevizahovi za důvěru. Jsem však na rozpacích s odpovědí. Já jedu od začátku na W7 ultimate x64 a nikdy jsem takový problém myslím neřešil. Některá videa AVCHD "pouze" v pohyblivých částech obrazu silně kostičkovala. To je ale problém PS14. Verze 12 tímto netrpí. Grafická karta zdá se mi není pro W7 nejsilnější variantou, ale obecně máte systém pro HD video domnívám se vhodný. Navíc, nebyl-li daný zádrhel v XP professional, bude možná opravdu problém ve W7 Home. Mé doporučení je vyzkoušet ve svém stroji vyšší verzi W7. Ideálem je již zmíněný Ultimate. Doporučuji všem, co si pořizují W7, aby se nesnažili na tomto OS ušetřit a potom řešili zbytečné problémy, které s Ultimate nejspíše nenastanou. Podle toho, jak píšete, budete nejspíše zkušenějším uživatelem Pinnacle, takže v něm byste asi chybu odhalil sám. Chyba bude v renderingu samotném, ale co ho způsobuje takto na dálku nejsem schopen odhalit. Bude třeba více laborovat. Omlouvám se za tolik slov a pomoc žádná. Bohužel. Zajímá mne, jestli se obraz zasekne v půlce klipu, ve střihu nebo dokonce v dodaném efektu Pinnaclem?? Zkuste také renderovat v BDMV (AVC) a popřípadě snížit bitrate. Hodně štěstí.
pepjan
Kontaktovat uživatele:

Díky za brzké odpovědi, zvláště mě to těší, že je to od Vás zkušených (steviezah a romolus). Znovu jsem vyrendroval video, s tím rozdílem, že jsem vytáhl kabel z modemu, abych zabránil nějakým aktualizacím z interrnetu. Nevím jestli to pomohlo, ale soubor *.iso se vytvořil bezchybný a tak jsem ho hned přehrál ve virtuální mechanice a pak vypálil na DVD. Jinak na předchozích zkažených discích a poškozených img k zastavení videa docházelo různě - většinou v klipu a né v přechodu. Samozřejmě dělám hlavně disky DVD-AVCHD ale spiše z jiného důvodu než pro přehrávání. Vlastním kameru, sice ne dle Vašeho gusta, ale jednu z prvních HD kartových kamer Panasonic HDC-SD1. Mým záměrem bylo výsledné video po sestřihání zase uložit na médium, které by mělo teoreticky vydržet - tedy zpátky na kartu SDHC, jejíž cena zase není tak velká (kdysi tolik stály kazety VHS). Bohužel program od Panasonicu HD-Writer je dost omezený, tak jsem se vrátil k Pinnaclu. Po dlouhém hledání a bádání jsem nakonec prostřednictvím Pinnaclu a HD-writeru dostal video zpátky na kartu tak, aby zvovu šla přehrát v kameře nebo TV Panasonic, která má vstup pro tuto kartu. V současné době USB vstupů, síťových přehrávačů a satelitních přijímačů mé snažení trochu zaspalo dobu. V současné době přehrávám AVCHD soubory s připonou *.ts z externího HDD nebo přes síť z PC prostřednictvím sat.přijímače DM500HD na TV. Někdy je třeba vytvořit i DVD, no a narazil jsem na výše uvedné problémy. Budu zkoušet dál, budu informovat. Nějak jsem se rozepsal. Ještě jednou dík
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Jak jsem již několikrát četl různě po webu, karty na uchovávání videa zrovna vhodné nejsou. Data se v nich mohou časem rozpadnout a znemožni se tak druhotné přehrávání nebo zkopírování. I když je cena flash medií čím dál lákavější , není nad DVD-R médium za pár korun + záložní kopie na HDD používaný čistě jen na zálohy domácích videí, kde se s tímto diskem málo manipuluje a proto je mu přisouzena stále největší možná odolnost a stálost dat na něm uložených. Ale proti gustu...
Zamčeno
  • Informace