Dobrý den,
jsem začátečník v PS14, a mám problém s exportem. Vlastním kameru Canon HF200, nahrávám v nejvyšší kvalitě 1920x1080 AVCHD 24MB/s a nemám problém soubory MTS přehrát v PC. Není to žádné dělo, ale Core2Duo na 3,15GHz, 2 GB RAM, grafika ATI teď nevím přesně. Přehraji je pomocí MPC-Home Cinema čistě bez sekání. Myslím, že tedy HW stačí. Myslel jsem, že když mám takový zdroj videa, že v PS14 nebudu mít problém exportovat do jiných formátů. Jenže jsem zjistil, že mohu exportovat jen asi dva formáty, které se mi přehrají plynule. AVCHD Disk a nebo už v menším rozlišení soubor WMV HD720 50p. Všechny jiné rozlišení a formáty, které mám možnost nastavit, jsou přehrávány trhavě, jakoby vynechával prokládaný snímek. Nemám v PC žádné přidané kodeky. Ty kodeky by snad mělo mít PS14 v sobě. MPC-Home C. přehaje různé formáty stažené z netu, ten má také kodeky v sobě, ale ty samé já nedokážu vyexportovat.
Můžete prosím někdo poradit, kde dělám chybu? Měl bych kodeky doinstalovat?
Představa je taková, že chci, aby video přehrálo i jiné PC bez doinstalovávání kodeků. To snad zaručí MPC-HC. Největší zklamání je export do DVD (neřešte prosím proč chci SD kvalitu), kde je obraz dost rozmazaný. Proti nahrávce z USB TV tuneru to je hrozné, když mám takový zdroj.
Další dotaz je, který SW přehrávač umí přehrávat menu z hardisku v AVCHD struktuře složek vypočítaného disku ne jako krátký film, ale jako smyčku pro výběr scén (jako DVD).
Děkuji moc za rady, snad jsem to popsal dostatečně.
Jinak všem přeji radostné Vánoce a šťastný celý nový rok.
Export různých formátů
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Nevím zda jsem tu vše, co popisujete pochopil správně. Předně plynulé přehrávání full Hd videa v PC neznamená, že půjde i plynule zpracovat v Pinnacle 14. Nepíšete, jaký máte operační systém. 2GB paměti jsou pro Pinnacle a AVCHD full HD tak na hranici použitelnosti. Radím doplni alespoň o další 2GB. Grafická karta je pro v. 14 také dosti důležitá, takže bych ji v žádném případě nepodceňoval.
Proč natáčíte v nejvyšším možném formátu, když to potom převádíte na obyčejné DVD. O Pinnacle je známo, že MPEG2 kodek v Pinnacle za moc nestojí a obraz není nic moc. I když je vyroben z full HD videa není zákonitě tak ostrý, jako full HD video samotné. Nepochopil jsem z Vašeho popisu zda se Vám video seká přímo v Pinnacle nebo až při přehrávání hotového projektu. Osobně bohužel nemám zkušenost s AVCHD 24Mb. Moje Sony kamera je dva roky stará a zvládá pouhých 17Mb. Soubory z ní předělávám na AVCHD DVD a na DVD MPEG2 a výsledné projekty jdou, jak v PC tak ve stolním BD přehrávači přehrávat bez problémů.
AVCHD DVD soubory s menu přehrává např. Power DVD 9.
Proč natáčíte v nejvyšším možném formátu, když to potom převádíte na obyčejné DVD. O Pinnacle je známo, že MPEG2 kodek v Pinnacle za moc nestojí a obraz není nic moc. I když je vyroben z full HD videa není zákonitě tak ostrý, jako full HD video samotné. Nepochopil jsem z Vašeho popisu zda se Vám video seká přímo v Pinnacle nebo až při přehrávání hotového projektu. Osobně bohužel nemám zkušenost s AVCHD 24Mb. Moje Sony kamera je dva roky stará a zvládá pouhých 17Mb. Soubory z ní předělávám na AVCHD DVD a na DVD MPEG2 a výsledné projekty jdou, jak v PC tak ve stolním BD přehrávači přehrávat bez problémů.
AVCHD DVD soubory s menu přehrává např. Power DVD 9.
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za příspěvek, doplňuji informace. Mám XP-32bitové. Neočekávám plynulé přehrávání přímo v Pinnacle, ale v MPC-HC přehraji i tu největší HD kvalitu rendrovanou z Pinnacle. Grafika: ATI Radeon HD 2600 XT. Není to nic extra, ale když mi při přehrávání AVCHD 24Mb běří na asi 35% (monitor 1280x1024) a CPU asi 5%, tak to snad na této konfiguraci půjde i v jiných kodekách a formátech.
Jde mi o to, že při jakémkoliv výstupu z Pinnacle 14 kromě Disk-AVCHD, Disk-Blu-ray a jediné volby v Soubor-Windows Media HDV 720/50p mi všechny ostatní rendry jakoby vynechají prokládané snímky nebo i jinak zošklivý obraz. Prostě při pohybu je obraz sekaný a nebo také hrany rozkostičkované. Přijde mi to divné. Kdyby se horšila kvalita obrazu jinak nebo se zasekával třeba po pár sekundách, ale tohle je pořád a přijde mi to jako nějaká chyba při rendrování.
I kdybych nahrával v menším rozlišení a třeba 12Mb, tak to můj problém asi nevyřeší. Je mi jasné, že nemohu požadovat stejně ostrý obraz jako u zdroje, ale u zmiňovaných funkčních výstupech jsem s kvalitou velmi spokojen. Když ale budu chtít film přehrát u někoho, komu nepůjdou tyto HD formáty, tak chci mít i jiné rozlišení. A tady narážím. A kvůli tomu jsem také chtěl pro počítačově negramotné lidi SD DVD.
Kdyby byl zájem, mohu někam nahrát nějaké varianty videa: zdroj, rendr co přehraji dobře a co ne.
Jde mi o to, že při jakémkoliv výstupu z Pinnacle 14 kromě Disk-AVCHD, Disk-Blu-ray a jediné volby v Soubor-Windows Media HDV 720/50p mi všechny ostatní rendry jakoby vynechají prokládané snímky nebo i jinak zošklivý obraz. Prostě při pohybu je obraz sekaný a nebo také hrany rozkostičkované. Přijde mi to divné. Kdyby se horšila kvalita obrazu jinak nebo se zasekával třeba po pár sekundách, ale tohle je pořád a přijde mi to jako nějaká chyba při rendrování.
I kdybych nahrával v menším rozlišení a třeba 12Mb, tak to můj problém asi nevyřeší. Je mi jasné, že nemohu požadovat stejně ostrý obraz jako u zdroje, ale u zmiňovaných funkčních výstupech jsem s kvalitou velmi spokojen. Když ale budu chtít film přehrát u někoho, komu nepůjdou tyto HD formáty, tak chci mít i jiné rozlišení. A tady narážím. A kvůli tomu jsem také chtěl pro počítačově negramotné lidi SD DVD.
Kdyby byl zájem, mohu někam nahrát nějaké varianty videa: zdroj, rendr co přehraji dobře a co ne.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nebudu moci pomoci, jelikož jiné formáty, než AVCHD DVD a MPEG2 ze souborů AVCHD jsem nikdy nepraktikoval. Jak jsem psal nemám zkušenosti s AVCHD bitrate 24Mb, které produkuje Vaše kamera. Je také možné, že s tím má problém i samotný PS 14, protože i tam je v nastavení AVCHD formátu max. nastavitelných 17,000Kbps, ale to již určitě víte. Osobně si myslím, že Vám bude moci pomoci opravdový machr tohoto fóra STEVIEZAH, který má domnívám se, mnohem více zkušeností z různými experimenty v Pinnacle.
-
- Kontaktovat uživatele:
pro Romolus: Děkuji za uznání,v současné době jsem natolik vytížen pracovně,že nejsem schopen se věnovat některým problémům a tento mezi ně zrovna patří.Prosím vydržte,myslím,že po novém roce dokončím současné pracovní aktivity a budu mít čas se věnovat koníčku Pinnacle.
Pro Marek: Připomínka k vašemu stroji:Vaši konfiguraci bych nepoužíval co se zpracování videa v XP týče.Systém XP není zrovna přátelský ke kodekům a kodeky nejsou přátelské k systému.Pokud se k tomu přimíchá NERO se svými prasáckými kodeky je na problém zaděláno.Proto,když se objevil win 7,tak jsem na něj urychleně přešel.Doporučil bych i Vám přejít na win7 ultimate.Přidejte i pro 32bit 1 GB paměti RAM.Stroj na win 7 máte.
Prosím ještě upřesnit:Vaše grafika ATI Radeon HD 2600 XT je v jaké verzi?AGP nebo PCI-e?
Velikost RAM grafické karty je 256 MB nebo 512?
Pro Marek: Připomínka k vašemu stroji:Vaši konfiguraci bych nepoužíval co se zpracování videa v XP týče.Systém XP není zrovna přátelský ke kodekům a kodeky nejsou přátelské k systému.Pokud se k tomu přimíchá NERO se svými prasáckými kodeky je na problém zaděláno.Proto,když se objevil win 7,tak jsem na něj urychleně přešel.Doporučil bych i Vám přejít na win7 ultimate.Přidejte i pro 32bit 1 GB paměti RAM.Stroj na win 7 máte.
Prosím ještě upřesnit:Vaše grafika ATI Radeon HD 2600 XT je v jaké verzi?AGP nebo PCI-e?
Velikost RAM grafické karty je 256 MB nebo 512?
-
- Kontaktovat uživatele:
2GB RAM je pro zpracování HD videa v Pinnacle 14 málo. Já mám obsazenost RAM cca 2,5-2,8 GB při zpracování mého HD videa a to je v okamžiku, kdy nemám puštěné žádné jiné aplikace
-
- Kontaktovat uživatele:
Problém špatného zobrazování videa může být v kodeku, ovšem může to být způsobeno tím, že správný kodek chybí anebo je v počítači příliš mnoho kodeků (tipoval bych ty možnosti tak 60:40 ... ... ). Sám jsem toto řešil v minulosti ve svém PC (WIN XP) a pomohlo odinstalování všech kodeků a nainstalování jiného - dalšího kodeku, který jsem si stáhl z Internetu. Ovšem v případě WIN 7 jsem už žádné kodeky neřešil.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pro paměť VGA má Pinnacle požadavky 256MB a výše (video HD) a podpora DirectX 9 nebo 10, zvuková karta by měla podporovat DirectX 9
-
- Kontaktovat uživatele:
Já děkuji, že se o volných chvílích všichni věnujete problémům ostatních.
Více k mé sestavě PC. Mám Pinnacle na docela čistém aktualizovaném systému, bez jakýchkoliv kodeků a nera. Proto používám pro přehrávání MPC-Home Cinema, protože ani jiný přehrávač nemám z důvodů zanesení nějakými kodeky.
HW:
Grafická karta: Ati Radeon HD 2600 XT v pasivním provedení, PCI-e, 256 MB DDR3, jádro 800MHz, paměť 700MHz
Deska: Abit IP35 Pro,
podrobnosti na
http://www.zive.cz/clanky/velky-test-dv ... fault.aspx
Procesor: Core2Duo E6550 2,33GHz bezpečně přetaktovaný na 3,15GHz
Paměť: 2x1 GB DDR2 800MHz bezpečně přetaktované na 900MHz
Tak jsem vyzkoušel zkušební rendery přehrát na PC ASROCK ION 330 s Atomem a Win7.
Specifikace: Atom 330, 2GB, N9400
Win.Med.Player přehrál zdrojový soubor, Disk-AVCHD i Blu-ray, Soubor: Mpeg-2 HD i DVD, Mpeg-2 TS AVCHD HD, WinMed HD a HDV 720/50p.
Nepřehrál dobře nebo vůbec Disk-HD DVD, Disk-DVD, Soubor: Div-x, MOV, Mpeg-2 HD720, Mpeg-2 TS jiné než HD, Mpeg-4
Podle tohoto zjištění tedy přehraji render Disk (HD) jak v XP pomocí MPC-HC tak v 7 pomocí Win.Med.Playeru. Musí na to ale mít HW.
Myslíte, že kdybych přešel na Win7 že bude render lepší nebo jenom rychlejší?
Více k mé sestavě PC. Mám Pinnacle na docela čistém aktualizovaném systému, bez jakýchkoliv kodeků a nera. Proto používám pro přehrávání MPC-Home Cinema, protože ani jiný přehrávač nemám z důvodů zanesení nějakými kodeky.
HW:
Grafická karta: Ati Radeon HD 2600 XT v pasivním provedení, PCI-e, 256 MB DDR3, jádro 800MHz, paměť 700MHz
Deska: Abit IP35 Pro,
podrobnosti na
http://www.zive.cz/clanky/velky-test-dv ... fault.aspx
Procesor: Core2Duo E6550 2,33GHz bezpečně přetaktovaný na 3,15GHz
Paměť: 2x1 GB DDR2 800MHz bezpečně přetaktované na 900MHz
Tak jsem vyzkoušel zkušební rendery přehrát na PC ASROCK ION 330 s Atomem a Win7.
Specifikace: Atom 330, 2GB, N9400
Win.Med.Player přehrál zdrojový soubor, Disk-AVCHD i Blu-ray, Soubor: Mpeg-2 HD i DVD, Mpeg-2 TS AVCHD HD, WinMed HD a HDV 720/50p.
Nepřehrál dobře nebo vůbec Disk-HD DVD, Disk-DVD, Soubor: Div-x, MOV, Mpeg-2 HD720, Mpeg-2 TS jiné než HD, Mpeg-4
Podle tohoto zjištění tedy přehraji render Disk (HD) jak v XP pomocí MPC-HC tak v 7 pomocí Win.Med.Playeru. Musí na to ale mít HW.
Myslíte, že kdybych přešel na Win7 že bude render lepší nebo jenom rychlejší?
-
- Kontaktovat uživatele:
Podle mého názoru jsou W7, zvláště potom x64bit tím nejlepším, co kdy Microsoft nabídl. Hned jak jsem ho poprvé nainstaloval, zamiloval jsem se do něho. Byl jsem před tím zarputilým zastáncem XP professional. Přesto jsem rok provozoval Windows Vista, jak 32, tak později 64bitovou verzi. I když měla snad 1000 much a 1000 mušek k tomu,nicméně jsem vděčný za to, že jsem měl možnost tento systém provozovat. Usnadnil mi totiž cestu v přechodu na W7, která je ve skutečnosti pouhým dokonalejším patchem na Visty a trik na zákazníky, aby si je koupil a o rok později byli nuceni přejít a znovu zaplatit verzi W7. Ale stojí to opravdu za to! Jak jsem jako novinku zbožňoval XP po nudných Win98, tak jsem se bezhlavě "zabouchl" do W7. DOPORUČUJI každému, kdo má takové PC, aby je mohl W7 bez problému obsluhovat. XPéčka jsou důchodci a je třeba jim vzdát hold a potom je rychle poslat na odpočinek. Práce s W7 je trochu odlišná, ale rychle si zvyknete, na všechny jeho výhody a nebudete chápat, jak jste mohl lpět na té "vykopávce" XP. Omlouvám se, že jsem se odklonil od problematiky Pinnacle, ovšem i ten jede bezpochyby lépe na W7, než na XP. Bezpodmínečně posilte RAM na 4GB, s co nejvyšší možnou frekvencí, kterou zvládá základní deska. Pro vážnou = častou práci s Pinnacle 14 doporučuji jednoznačně modernější ATI grafickou kartu, nejlépe 1GB. Doporučuji řadu 5xxx nebo 6xxx. Já sám mám 4890 a i ta odvádí svou práci dokonale. Minimální oficiální konfigurace Pinnacle je schválně podhodnocena, aby si je mohl jako koupit, co největší počet zájemců o tuto aplikaci. Na HD video je ovšem potřeba silnější součástky, aby Pinnacle jel hladce. Snad jsem to dokázal nastínit dosti srozumitelně. V kodecích se moc nevyznám, a žádné speciální jsem ani neměl potřebu do W7x64bit doinstalovávat a přehraji všechna videa, odkudkoliv.
Toto vlákno by se mělo jmenovat Export do různých souborů.
Toto vlákno by se mělo jmenovat Export do různých souborů.
-
- Informace
-