Zpracování specifických formátů (v Piinacle?)

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Přemýšlel jsem trochu a napadlo mě čistě hypoteticky. V jiném vláknu se bavíme o MFX, novém záznamovém formátu v kameře Canon XF 100. V Pinnacle otevřít nejde, ani v jiných softech pro zpracování videa, vyjma Sony Vegas 10 Pro. Ale, i kdyby šel otevřít, zajímalo by mě, jak a na jaký formát by se překonvertoval, aby šel přehrát v nějakém stolním přehrávači. Ať DVD nebo BD. 50Mb/s to už je pořádný datový tok a troufám si tvrdit, že nebude mít s takovým souborem problémy nejen střihová aplikace, ale i kdejaký počítač.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Mám pár souborů s bitrate v rozmezí od 49 MB/s do 70 MB/s rozměr 1920x1080,ale jsou v kontejneru mov.Ty normálně v PS 14 otevřu a přehraju.Pokud je posunuju posuvníkem tak se koušou,krokováním pomocí kláves x a y(klávesnice qwerty) jdou relativně plynule.Délka je v rozmezí 4-20s a jsou to efektové částicové modely ohně.Takže nejsem schopen posoudit jak dalece snížení bitrate např. na AVCHD změní kvalitu a jak moc zatíží počítač při zpracování,popřípadě zda se nějak výsledné video nekouše.Sám jsem zvědav jak se formát MFX rozšíří,zda jej ostatní výrobci podpoří.Ale jedno je mi jasné:měl jsem možnost srovnání zpracování AVCHD na 4 jádru Intel a AMD při bitrate 25MB/s a troufám si tvrdit,že s tímto formátem budou mít i nejlepší současné počítače problém.Ale nejsem prorokem,takže posečkám a uvidím.
lubud

Videosoubory Canon MPEG-2 MXF jsou plně kompatibilní s většinou softwaru pro střih a úpravu videa, včetně produktů od Adobe Systems Incorporated, Apple Inc., Avid Technology Inc. a Grass Valley. Videoproducenti tak mohou kamery XF105 a XF100 okamžitě integrovat do svých workflow. K oběma kamerám je standardně dodáván software Canon XF Utility a zásuvné moduly (plug-iny) pro Apple Final Cut Pro a Avid Media Composer.
Tvrdí se to tady: http://www.itpoint.cz/zprava/?i=canon-x ... amery-5935
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Tak to jim nespolknu,od doby,kdy byly kamery představeny vyšla jen nová verze Vegas 10 a Canopus 6.Musel bych se podívat jak je na tom Avid a Adobe,jejich poslední verze je CS5 pouze pro 64b a ta vyšla dříve, pokud se nemýlím.Pokusím se pohledat něco o Canon FX utility.Co se týká Applu tam vůbec nevím,nezajímám se o jabka.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem něco málo vyčenichal.MXF soubory půjdou přehrát pomocí softu XF Utility,ten je dodáván pouze ke kamerám.Ale je možno použít XDCAM Viewer,který získáte po registraci zde:
https://servicesplus.us.sony.biz/
a stáhnete zde:
https://www.servicesplus.sel.sony.com/s ... ZVX10.aspx
kdo si chcete stáhnout nějaké soubory XMF odkaz je zde:
http://www.dvinfo.net/forum/canon-xf-se ... brown.html
a šňupal jsem zde:
http://www.dvinfo.net/forum/canon-xf-se ... files.html
Podle toho co jsem se díval na homepage Canonu,by se snad do systému měl naistalovat nějaký codec MPEG-2 Full HD,ale nejsem si jistý jestli jsem si to blbě nepřeložil a nepochopil.

Stáhl jsem si XDCAM,otevřel nastavení a dočetl jsem se(zkráceno):
Essence format:MPEG HD
Video format:MPEG-2 Long GOP
Audio format:AES-3

A něco pro ty co umí Directshow Graph filter: (měl by být shodný s alternativou ffdshow Graphedit)
EVR-Default DirectSound Device-Timecode Renderer-Sony MPEG Video Decoder Pro-Sony Audio Mixer-Sony MXF Splitter-Async Reader.

Takže si myslím,pokud někdo tvrdí,že MXF soubory jsou kompatibilní s většinou softů,tak nemá zcela pravdu.A zřejmě bude nutné i do systému dodat opravdu kodek MPEG HD,jinak bude nutno konvertovat.

Ještě poslední úprava:pokud se na výše uvedené stránky chcete zaregistrovat,musíte použít nějaké platné telefonní číslo v US,to jsem nepochopil a nebádal jsem proč,ale nějaké jsem si našel(:D
zdenek2
Kontaktovat uživatele:

Z té informace "MPEG-2 Long GOP" pro mně plyne že se snaží dopočítávat větší počet obrázků (B a P) ... nebo je to jinak? Pokud je to tak, pak by dost záleželo na "chytrosti" softwaru aby dobře rozpoznával statické neměnící se plochy od pohybujících se předmětů ale s ohledem na šum a jeho korekci. A zákonitě musí být větší nároky na hardware počítače... uf to je hrůza ... oni by na nás pořád chtěli abychom kupovali silnější a silnější počítače!!!
steviezah
Kontaktovat uživatele:

K tomu jsem bližší informace nezjišťoval a nepokoušel jsem se o to,ale domnívám se,že máte pravdu,ovšem jak je to ve skutečnosti neumím odpovědět,zas tak teoreticky nejsem dobře vybaven.Já se spíš domnívám,že do videosoftu budou dodány nějaké pluginy,které umožní zpracování,protože v podstatě jde o zaběhlý MPEG-2,akorát s vyšší bitrate.
zdenek2
Kontaktovat uživatele:

Struktura GOP u MPEG-2 může být např.: IBBPBBPBBPBBPBBPBB (viz Internet), kde jediný snímek vycházející z reálně snímaného objektu-obrazu je ten první: I = Intra Frame, který je komprimován podobně jako klasický obrázek jpg. Ty snímky P jsou jednosměrně predikovány (předpovídány) ze snímku I. Zbývající snímky B jsou dopočítávány tak aby to bylo přirozené z obou stran běhu v průběhu času. Všechny dopočítávané snímky P i B jsou pak také komprimovány a navíc se používají ne absolutní hodnoty ve všech bodech daného snímku ale přírustky.
Kamera tedy nějakým způsobem zkomprimuje video, které pak posílá na svůj výstup. No a v PC musí být odpovídající software (odpovídající kodek) který rozumí přicházející struktuře dat, provede dekomprimaci a dopočítání jednotlivých snímků a nakonec to pustí třeba na obrazovku ... hodně nahrubo řečeno :-) kamera musí ještě před komprimací např. použít nějaký filtr pro šum, atd.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Takže kodek bude třeba a zákonitě řádně našlapané železo.Takže nás nenápadně nutí vlastnit stále výkonnější stroje.(:P)
Zamčeno
  • Informace