Import

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
milcek
Kontaktovat uživatele:

Prosím o radu, kdo má zkušenost s importem videozáznamů do Pinnacle studio 14 ze záznamové karty. Mám videokameru na karty a importuji videozáznamy do programu Pinnacle přímo z karty přes kolonku " ostatní zařízení ". Ale nevím, jestli tímto způsobem importu nejsou mé nahrávky nějak " ořezány ". Vím, že jediný způsob importu tady na fóru preferujete import přes výstup Fire Wire. Videokamera má ještě výstup mini USB, tak nevím, jestli by nebylo lepší pořídit si kabel s koncovkamy mini USB - Fire Wire a provádět import tímto způsobem.
Děkuji za rady.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Základní návod jak na import máte tady:
http://www.youtube.com/profile?user=ste ... NqIc1km6DY
Tento postup používám u všech karet,popřípadě pokud je karta kompatibilní s mojí čtečkou,prostě videa nakopíruji.Na kartách které jsem měl dosud k dispozici byly videosoubory s příponou avi,mov,m2ts,mp4.Máte_li kartu s jinými videosoubory,upřesněte prosím.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Nevšiml jsem si,že jste dotaz přemístil jinam,odpověděl jsem Vám v příspěvku jak na import y karet.
Mart
Kontaktovat uživatele:

steviezah: To já v tom dělám (ne)pořádek. Rozdělil jsem to na nové téma, protože mi to přijde jako docela zásadní dotaz a byla by škoda aby zapadl tam, kde byl původně umístěn. No a to nové téma jsem si zase dovolil spojit s tímto. Snad to nebude vadit ...

Jinak ještě pozor, četl jsem (tuším že to bylo na grafice), že u některých kamer mohou být delší sekvence rozdělovány do více souborů. Pokud pak tyto soubory zkopírujete a spojíte v pinnacle, bude chybět cca 1 snímek. V obraze je to nepostřehnutelné ale u zvuku je to poznat. Proto je u těchto kamer nutné použít dodávaný software, který video z kamery stáhne a spojí do jednoho souboru.
Údajně je to nutné např. u Sony HDR-AX2000, ale pro jistotu to píšu, kdybyste s tím měli někdo problém.
Taky to dělají FireWire harddiskové rekordéry, ale u těch je to bohužel asi neřešitelné (nezkoušeno, ale možná nekopírovat přímo z hdd, ale spustit nahrávání např. přes pinnacle pokud to jde).
zdenek2
Kontaktovat uživatele:

Mám tento problém s kamerou Panasonic TM300, uváděl jsem to již dříve na tomto foru. V krátkosti zopakuji: pokud nechám kameru běžet nepřetržitě více než cca 35 minut tak pokud přehraji záznam v kameře, je celé video OK ale pokud toto video nakopíruji do PC (a to jak použitím File Manager tak i pomocí programu dodaného s kamerou) , rozdělí se mi na části o velikosti 3,99 GB, přičemž na konci takto rozděleného záběru chybí v posledních 8 snímcích zvuk a v prvních dvou snímcích následující části je video poškozeno kostičkováním. Stejnou chybu řešili s kamerou SONY HDR-AX 2000E, kde docházelo k obdobné chybě. Nakonec to šlo programem Content Management Utility (CMU) od SONY. Pro Panasonic tento program nefungoval. Důvod tohoto rozdělení je poměrně jasný (FAT32). Zajímavé je, že ačkoliv na kartě kamery musí být video rozdělené, ukazuje kamera pouze jeden velký soubor a software kamery přehraje zmíněné místo správně. K chybě dojde pouze při exportu z kamery. Já jsem nakonec řešení přestal hledat, protože jakýkoliv test se souborem 5GB byl dost dlouhý ... prostě si ohlídám, aby jeden záběr nebyl delší než 35 minut. Důvod chyby plyne patrně ze způsobu komprimace AVCHD, kdy video je komprimováno přes více snímků a jak u SONY tak u Panasonicu (minimálně u diskutovaných modelů) je špatně udělána část programu pro dekompresi/kompresi videa při jeho dělení.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Pokud jsem dobře hledal,Vaše kamera by měla mít A/V a kompozit výstup.To by mělo jít přes zachytávací kartu Canopus a soft Edius 5.5 s nastavením projektu OHCI 1920x1080 pro AVCHD.Ale to je ryze teoretická úvaha,neznám tak dobře Edius.Pro moje potřeby ie to kanon na vrabce,takže ho nepoužívám.
zdenek2
Kontaktovat uživatele:

Díky moc za tipy! Už v minulém vlákně jste mi poradil některá řešení. Já byl v té chvíli zavalen jinou prací, takže jsem to vše ani nestihl odzkoušet ale mám to uložené a chci se na to někdy podívat ... Z toho A/V výstupu by to patrně šlo (bez té chyby) ale mám pocit, že na tomto výstupu to není tak kvalitní (nebo se pletu?)
Podle mne by to měl řešit především ten jejich software HDWriter ... vydali nějaké updaty, tak si je stáhnu a budu pokoušet osud ... :-)
Cottage

Zkoušel jste import na disk tímto programem: http://www.ffprojects.net/tssplitter/
Někomu jsem tento program už doporučoval, ale nevím zda tady nebo na TV freaku.
milcek
Kontaktovat uživatele:

Pro Steviezaha:
Předně se musím omluvit, že jsem vám vpadnul do diskuze, ale pročítal jsem si příspěvky a neuvědomil jsem si, že se mi můj dotaz zobrazí ve vaší diskuzi. A už jsem ho nedokázal odtud odstranit.
Ale teď k tématu. Zkoušel jsem překopírovat videa podle Vašeho návodu na youtube.Dostal jsem je do Pinnaclu, ale jsou jinak seřazené než jak jsem je natáčel, což potom komplikuje orientaci při editaci. I když ji je vytáhnu podle data a času tak jak jsem je točil, stejně se po kopírování seřadí jinak. Ono už je to zpřeházený jak je rozkliknu na kartě, jestli mi rozumíte. Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli kopírujete jen samotný videa, nebo i ty ostatní složky co jsou na kartě. Mám na mysli: EXTMOV, PRIVATE, pak je ještě SD VIDEO. Tam je ještě složka MGR INFO a PRG001. Tam už jsou filmy, ale ještě je tam nějaká podsložka MOV00A.MOI.
Když filmy převádím přímo do Pinnaclu přes Import jde mi to jen přes tu kolonku OSTATNÍ ZAŘÍZENÍ.To se mi zdá jednodužší, filmy tam přijdou ve stejném pořadí jak jsem je točil, ale mám obavu, že se to tam převádí na analog a pak zpátky do digi čímž se myslím znehodnocují. Jaký je Váš názor.
Díky za odpověď
zdenek2
Kontaktovat uživatele:

Cottage napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Zkoušel jste import na disk tímto programem:
> http://www.ffprojects.net/tssplitter/
> Někomu jsem tento program už doporučoval, ale
> nevím zda tady nebo na TV freaku.

Stáhl jsem a zkusím! Díky
Zamčeno
  • Informace