pro Ježíška

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
fiepin
Kontaktovat uživatele:

Možná by nebylo od věci, kdyby mohl někdo znalý napsat sem pro Ježíška jaké jsou dobré HD full kamerky a v jaké cenové relaci vhodné i pro střih na Pin 14 a zároveň kdyby Ježíšek kupoval PC tak požadavek na system, aby zvládl práci se Studiem 14 s výhledem na Studio 15 (pokud nějaké bude)
Děkuji
(viz dobrá rada od Steviezach které kamery nekupovat - ze dne 14.12.2010)
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Z mého skromného pohledu, doporučuji HD kamery Sony. Upřednostňuji ty s hledáčkem a zápisem na HDD nebo paměťovou kartu. S těmi problém v Pinnacle Studio 14 nebývá, zaznamenávají-li v AVCHD, ale i v mpeg2. PC musí být silné po všech stránkách. Jakýkoliv slabý článek se později vymstí. Nevyplatí se šetřit penězi - jsou-li k dispozici - ani u kamery natož teprve u PC, které má v pohodě zpracovávat full HD video. S kamerou bych nešel pod 20 a s PC pod 30 tisíc korun. V různých vláknech tohoto fóra najdete k obojímu mnoho užitečných rad. Nedávno jsem radil se sestavováním takového PC panu s nickem Jenda. Možná byste ho mohl kontaktovat mailem a zeptat se na jeho názor a možná už i zkušenost s nově postaveným PC pro práci s videem. V hrubém nástinu jsem mu radil i na tomto fóru.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Zdravím uživatele fiepina,rozhodujete se nad lepším?Přejděte zároveň na Win 7 s novým železem.Co se týče kamery,už jsem tu psal svůj názor,doporučuju pouze SONY.Kolega Romulus je maximalista(:P),ale jsou-li peníze souhlasím s jeho názorem.Nejsou-li je třeba zvolit rozumný kompromis.Vzhledem k dnešním cenám doporučuji PC se 4jádrovým procesorem,grafickou kartu nejméně s pamětí 512 MB DDR3-5 s čipem ATI,systémovou paměť 3 GB.Samozřejmostí jsou dva fyzické HDD s kapacitou 500GB.

Kterou kameru od SONY momentálně neporadím,ale vybírejte pečlivě a s rozmyslem.Dostal jsem mail .....zkrátím to:výrobce jasně uvádí,že jde o outdoor kameru(ke sportovním aktivitám) v low segmentu(levnou) a prodejce ji prezentuje jako špičkovou pro home(domácí) použití.
lubud

Taky točím na SONY, ale už bych nutně potřeboval něco nového. Jenže SONY poslední dva-tři roky bohužel nabízí (kromě profi kamer) jen ovládání dotykovým displejem, což je pro mne nepřijatelné. Dále - pokud nechci kamerku na kazetky, kterým pomalu ale jistě zvoní hrana, tak je u SONY další problém - všude cpe ty své nekompatibilní karty MS. Díval jsem se i po nějakých canonech, ale tam zase chyběl konktor LANC - používám dost často stativ s aktivní ručkou. A nakonec to děsné AVCHD... Prostě "furt něco špatně".
Teď se objevila novinka od canonu, ale k Vánocům (letošním) to asi ještě nebude k dispozici. Co si myslíte o tomto strojku?:
http://www.canon.cz/For_Home/Product_Fi ... _HD/XF100/
steviezah
Kontaktovat uživatele:

No něco málo jsem zjišťoval:zatím jsem nenašel co obnáší přesně formát záznamu MPEG-2 XMF a jak dalece bude kompatibilní s PS 12-14 a jinými videosofty.Co se týče ceny,tak na základě informací které jsem si sháněl by měla být na CZ trhu v lednu 2011.Současná cena v zahraničí je cca 3500-4000$ nebo 1800euro.Takže za kolik bude u nás těžko odhadovat,ale za tu cenu si myslím,že by už šla koupit SONY v profi edici.
Mart
Kontaktovat uživatele:

Taky plánuji na jaře nákup nové kamery, chtěl bych něco většího poloprofi. Ale není co koupit - jak píše lubud, "furt něco špatně".
Dívám se jen po Sony, také kvůli LANC. Bohužel u Sony opravdu několik let zaspali dobu a jediná použitelná kamera je Sony HDR-FX1000 případně Sony HDR-AX2000. Bohužel jsou tak trochu mimo rozpočet.

Na tu FX100 se dnes objevila recenze (http://www.videokamery.cz/view.php?cisl ... 2010120001). Ale nevím jestli by při té ceně měla smysl vzhledem k tomu, že má jeden čip. Uvidíme za kolik nakonec bude.
Panasonic má také pár modelů, ale ty jsem moc nezkoumal (Panasonic Broadcast AG-HMC41 a Panasonic Broadcast AG-HMC151E).

Abych ale napsal něco konkrétního pro tazatele - známý teď vybírá kameru a zdá se že vybral Panasonic HDC-SD700 ( http://www.panasonic.cz/html/cs_CZ/V%C3 ... kInfo=true ) za cca 20 000. Díval jsem se na ni jen zběžně a parametry má dobré. Hlavně má vstup pro externí mikrofon.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Mě spíše zajímají kamery na takové to domácí video(:P)Takže SONY a kamera s vlastním HDD,takže typová řada HDR,ale pozor ne všechny mají vlastní HDD,jsou mezi nimi kamery se záznamem pouze na kartu.

Zrovna mi známý poslal mail a píše o kameře SONY HDR CX 115E/R:
umí i karty SD/SDHC/SDXC,takže konečně kompatibilita.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Steviezah o mě tady tvrdí, že jsem maximalista a já jsem, protože jsem se dávno přesvědčil, že co se týká domácího videa, jsou kompromisy nerentabilní. Jsem zastáncem „nejen“ kamer SONY a teoretickým příznivcem CANON. Ostatní značky jsou pro mne pasé. PC musí být nadupané, až po okraj. Důležitý je procesor. Jsem absolutním zastáncem platformy INTEL a jejich nejvýkonnějších CPU i7. Paměti RAM minimálně 4-6GB DDR3. Pro editaci videa je lepší platforma grafických karet ATI/AMD a to dnes řady 5xxx a 6xxx. Chcete-li ušetřit, stačí bohatě pětková řada. Výkon je dostatečný i pro HD video formátu AVCHD. Jeho zpracovávání není v Pinnacle úplně ideální. Musí se přimhouřit oko a obrnit se trochou trpělivosti. K jeho přehrávání je potřeba blu-ray přehrávač tento formát podporující a full HD TV. Odvděčí se Vám nádherným obrazem, plný detailů a živých barev. Mínusem je u něho pro mne „pouhý“ dolby digital zvuk. Je hezké, že kamery zvládají 5.1 zpracování zvuku, ale pro domácí video je to jen pozlátko, až na výjimky bez praktického využití. Není nad zvuk ze starších kamer PCM stereo. Zvuk dynamický a plný detailů, srovnatelný se zvukem CD nosičů. Vlastním kamer SONY HDR-SR 11E a jsem s ní maximálně spokojen. Má své mušky, ale v tomto segmentu trhu je má snad kamera od každého výrobce. Tady video recenze na typ s vetším HDD, jinak totožná HDR-SR 12E. K větší spokojenosti jsem musel dokoupit širokoúhlý objektiv (pro hnidopichy předsádku ), sluneční clonu Canon, EXTERNÍ MIKROFON, MINISTATIV A RUKOJEŤ v jednom. Dále potom používám Sony stativ s aktivní rukojetí. Původně měl vývod komunikačního rozhraní LANC, který Sony nahradila universálním AV vstupem. Musel jsem ji tedy vyměnit za novou. Samotná rukojeť byla 2x tak drahá, než celý nový stativ nejnižší třídy. Zakoupil jsem ho tedy a rukojeti vyměnil. Nový stativ jsem potom prodal se starší rukojetí a bylo to vyřešeno. Mohu-li doporučit nějakou kameru, je to od Sony HDR-XR550VE ,video recenze na starší, neméně povedenou HDR-XR 520 a od firmy Canon typ HF M36. Video recenze nižšího typu HF M32. Je to kvalita za rozumnou cenu. Zatoužíte-li po poloprofi segmentu, jen těžko Vám bude stačit amatérský Pinnacle a bude třeba s kamerou povýšit i software, nejlépe asi Sony Vegas 10 Pro, který je schopen zpracovat vetší množství video formátů.
zdenek2
Kontaktovat uživatele:

K těm kamerám bych přidal od Panasonicu TM300 nebo TM700 případně jejich harddiskové verze. Já mám TC300 a jsem velice spokojený. Je to už moje třetí kamera. Já raději preferuji kartové kamery ... mám pocit, že by z principu měly být odolnější a spolehlivější ... tím samozřejmě nemyslím, že by se s kartovou kamerou mohlo třískat ;)
lubud

Nemáte strach z těch HDD verzí? Někde jsem četl, že hard disky mohou kolabovat nad cca 3000 m.n.m. (metry nad mořem)... Uznávám ale, že pro rodinné dovolenky u moře je to chabý argument :D. Myslím, že budoucnost mají spíše kartovky.
Ještě k té FX100. Na ceně bude samo sebou hodně záležet. Ale zase toho hodně umí a má všechno po čem toužím - počkáme, uvidíme.
Zamčeno
  • Informace